עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 55

אשכול: החרמה של קטנוע ע"י המשטרה

צפייה משולבת

Junior Member

החרמה של קטנוע ע"י המשטרה

שלום לכלום,

כבר כמה שנים שיש לי רישיון A2 ואני נוסע על כלים קטנים מהבית לעבודה ולשאר הסידורים.
    בשנה האחרונה יש בבעלותי פיג'ו סאטליס 125 סמ"ק משנת 2011, שלמרות שאין לו טיפה שוק יד שנייה בארץ, אני השגתי אותו במחיר טוב מאוד ואני מאוד נהנה ממנו בזמן שהוא נמצא ברשותי.
    בשישי האחרון אני נוסע בערך ב-12 בלילה על איילון וניידת משטרה מורידה אותי לשוליים. אני שואל את השוטר מה העניין, והוא עונה לי שאין לי רישיון לנסוע על הקטנוע הזה. אני כמובן אומר לו שזה קטנוע שמצריך את דרגת הרישוי הנמוכה ביותר, וכל מי שיש לו רישיון לדו גלגלי רשאי לנסוע עליו. לאחר כמה דקות של בדיקה השוטר חוזר אליי ומראה לי שברישיון של הקטנוע כתוב שההספק שלו הוא 14.96 כוח סוס, ולי מותר לנסוע על כלים עם הספק מקסימלי של 14.9. מפה לשם מגיע קצין תנועה, עורך לי שימוע במקום, מזמן אותי למשפט על נהיגה ללא רישיון ומזמין גרר שיקח את הקטנוע שלי למגרש הקרוב, לאחר שזה הוחרם ל-30 יום הקרובים.

עכשיו, ברור לי שמבחינת החוק היבש מאוד, אכן ביצעתי פה סוג של עבירת תנועה, רציתי אבל לדעת אם מישהו פעם נתקל במקרה כזה, של קטנוע 125 שלא עומד בדרישות של הרישיון המינימלי? או אם למישהו יש ניסיון וטיפים לתת לי לגבי מה שצפוי במשפט ומה כדאי להגיד לשופט? חשוב לציין שיש לי עבר תנועה נקי, ומלבד דו"ח על מעבר באור אדום מלפני 13 שנה לא קיבלתי אפילו דו"ח אחד.

תודה מראש על העזרה,
    גור

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    ממליץ בחום לב לגשת עם זה לעורך דין לענייני תעבורה. לצערי (או לשמחתי) אין לי מישהו להמליץ עליו מהיכרות אישית.

אולי, אבל רק אולי, בדיקה על Dyno שיכולה להראות שהמנוע כבר מזמן לא יכול להפיק מעל 14.9 כ"ס - תוכל להועיל פה. באמת שאני סתם זורק השערה. אין לי מושג.

בכל מקרה, חייב להגיד ששוטר שמחפש רוכב רק על העניין הזה, על פאקינג 0.06 כ"ס (מה עושים עם כזה הפרש בכלל?), חוטא לתפקיד שלו. יש עבירות מסכנות חיים בכל מקום שאליו הוא רק יביט, ובמיוחד באיילון וסביבתו, והוא מתעסק בזה. נכון, זה החוק וכו', אבל זה שווה ערך מבחינתי לבזבוז זמן על מתן דו"ח על אי שימוש באיתות. כשיגיע היום שלא ישאר יותר על מה לתת דו"חות - סבבה. אבל כל יום נהרגים אנשים על שטויות, ולא בגלל 0.06 כ"ס.

אגב, דו"ח על אור אדום זה לא עבר תנועה נקי, זה עבר נקי יחסית. שזה גם סבבה ומכובד, אבל מי שיחפש אותך בקטנות סביא להניח שייתפס לזה... אל תתן להם סיבה.

** עריכה **

יש מצב שהוא חשב שאתה רוכב על דגם ישן יותר (2006?) שבמקור הפיק בערך כפול כ"ס מהדגם של 2010 ואילך. לא שזה משנה הרבה את המצב, אבל אולי יכול להסביר למה הוא חיפש בכח להוריד אותך מהכביש ואז כשגילה שזה הדגם החדש יותר החליט שלא לוותר למרות הכל.
    נערך לאחרונה על ידי nimi9; 08-07-2017 בשעה 20:38.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    אגב, דו"ח על אור אדום זה לא עבר תנועה נקי, זה עבר נקי יחסית. שזה גם סבבה ומכובד, אבל מי שיחפש אותך בקטנות סביא להניח שייתפס לזה... אל תתן להם סיבה.
    זו אמנם עבירה...אבל בבית המשפט אי אפשר להתיחס אליה.
    רק לעבירות שנעשו בעשר שנים האחרונות. כל מה שעבר עליו עשר שנים לא קביל בבית המשפט
    והתובע המשטרתי לא יכול אפילו להציג עבירות כאלו לפני השופט.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    אין לי משהו מועיל לכתוב אבל השוטר שסידר לך את ה"חוויה" שכח לעשות את העבודה שהוא באמת אמור לעשות, זה ממש התעמרות באזרח.

אם תגיע למשפט ולשופט תהיה טיפת היגיון הוא יגחך וישלך אותך לדרכך.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    תתי אדם וזבל אנושי, אין מילים

Member
    [QUOTE=Shasha127;102212]תתי אדם וזבל אנושי, אין מילים[/QUOTE
    " תתי אדם וזבל אנושי " ???
    אתה חייב להכנס לפרופורציות.
    התגובה שלך היא בושה וחרפה, אתה יודע שאולי אותם " תתי אדם וזבל אנושי " הם שוטרים שמתגברים מחוזות אחרים בהם מחבלים דוקרים ויורים ב - " תתי אדם וזבל אנושי ".
    אולי אותם " תתי אדם וזבל אנושי " הצילו פעם רוכב אופנוע,הולך רגל או סתם אזרח חביב עם תגובות מטומטמות ?
    אז כמו שאמרתי קצת פרופורציה גם אם אותם " תתי אדם וזבל אנושי " עושים טעויות .

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    פנה לעו"ד טוב, אני מאמין שיוציא אותך כמעט בלי כלום במשפט.
    ממה שהבנתי התחילו להכניס לניידות מכשיר שבוחן כל מספר של אופנוע\רכב שלפניו ואם הנהג בשלילה או רישיון לא בתוקף\מתאים אז קופצת להם התראה. יכול להיות שזה המקרה ומהרגע שזה קפץ הוא חייב לטפל בזה (כמו ששוטר\פקח לא יכול לבטל דו"ח מהרגע שניתן).
    אבל כן, שמוקיות חסרת רחמים

Junior Member
    חברים, תודה רבה על התגובות.
    מרגיע קצת לדעת שאני לא היחיד שרואה את האבסורד שבעניין הזה.

ההתלבטות שלי לגבי לקיחת עו"ד קשורה בעיקר לעלות הכלכלית של העניין. מבאס אותי לחשוב שמלבד ה-1500 ש"ח שתעלה לי האחזקה של הכלי בתקופת ההחרמה אני אצטרך להוסיף עוד כמה אלפי שקלים לעו"ד... אני באמת מניח שרוב השופטים ישחררו אותי מזה כמעט בלי כלום, אני פשוט מפחד שכמו שנפלתי על קצין בלי טיפת הגיון אני אפול על שופט בלי הגיון, ואז אני יכול למצוא את עצמי במצב לא פשוט (החוק היבש קובע מאסר בפועל לנהיגה ללא רישיון...).
    בכל מקרה, עד המשפט אני אשדרג את הרישיון ל-A1, קראתי שזה עשוי להקל קצת על העיניינים...
    ולחשוב שהקצין רשם בדו"ח שביצעתי עבירה "חמורה ומסכנת חיים" בכך שנהגתי על קטנוע שמגיע בלחץ ל-110 קמ"ש...רק ההליכה שלי ושל חברה שלי ב-12 בלילה על השוליים של איילון הייתה פי אלף מסכנת חיים...

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    זה רעיון טוב לשדרג לA1 עד המשפט זה באמת עוזר מאוד.
    99.9% שאתה לא מקבל מאסר בפועל.
    אתה צריך לקחת את התיק ממשטרת התנועה ולקבוע עם התביעה.
    אם אתם לא מצליחים להגיע להסדר נורמלי (מבחינתך, כל דבר שהוא יותר מאיזה חודש שלילה + קנס+נקודות+תנאי -זה לא ממש סביר), אז כנראה תהיה חייב לשלם לעו"ד.

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    אשתף מהנסיון שלי-
    אמנם לא מקרה זהה, אבל דומה, עבירה שלפי החוק היבש הייתי אשם, לפי ההגיון הבריא לא. לא לקחתי עו"ד, הגעתי לבית משפט עם כל ההוכחות והטענות שלי. לפני שהשמעתי אותן לשופט, הוא שאל-האם העובדה נכונה? עניתי "כן, אבל.." נעניתי שאין אבל, אם העברה בוצעה, (ואצלך היא הייתה) הוא חייב להטיל עלי עונש מינימלי (חצי שנה שלילה במקרה שלי). אחרי זה שאל אם אני מעוניין להתעיץ עם עו"ד-עניתי שכן, והוא קבע דיון חוזר. לדיון החוזר לקחתי עו"ד, שהוציא אותי בנזק מינימלי.

אין ל*בלים האלה מה לעשות חוץ מלחפש רוכב שהאופנוע שלו סוטה ב0.2 כ"ס ממה שכתוב רשיון לא יאמן...

Member
    אני קראתי פעמיים לוודא שאני מבין נכון את הסיפור...
    פשוט לא להאמין... שלילת רשיון והחרמה של כלי רכב על חצי כוח סוס הפרש.

לדעתי שופט עם שכל, לא יתרגש מהבדל של אחוז בהגבלת כוח סוס... ועל זה החרמה של כלי זה הגזמה פראית ובלתי מידתית, זה פשוט אבסורד.
    אני רוצה להאמין שאפילו בלי עורך דין אפשר לדבר להגיון.

מסוג הסיפורים ל"צינור".

Member
    אגב מתוך וויקיפדיה על כוח סוס:
    כוח סוס (כ"ס) הוא יחידת מידה לא תקנית להספק.

הספק של כוח סוס אחד מוגדר כהספק של כוח המסוגל להרים 75 ק"ג לגובה 1 מטר בשנייה אחת. לדוגמה: מנוע שיש לו הספק של 100 כוחות סוס מסוגל להרים 750 ק"ג לגובה 10 מטר בשנייה אחת.

הגדרה נוספת קיימת היא שכוח סוס הוא שווה ערך ל-736 ואט, שהם 33,000 ליברות-רגל לדקה.

כוח סוס איננה יחידת מידה מטרית, והיא איננה חלק ממערכת היחידות הבינלאומית (SI). כוח סוס הוא מושג מיושן, אם כי בהקשרים מסוימים השימוש בו עדיין נרחב. המושג לא מצוי בשימוש בשיח המדעי, הן בשל העדר הגדרה תקנית ומקובלת, הן בשל חוסר הנוחות הנובעת מהיעדר קשר בינה לבין מערכת ה-SI, והן בשל קיומה של יחידת המידה התקנית ואט.
    עם זאת, יחידת המידה עדיין נמצאת בשימוש נרחב למטרות מדידת הספק של מנועים בתעשיות הרכב, הרכבות וכלי התעופה וכן להגדרת הספק במזגנים ויחידות קירור.

רשיון A2 - סוג רישיון: אופנוע עד 14.6 כוחות סוס ועד 11 קילוואט

מתוך הSPEC של הסאטליס 125 :
    Power: 15.00 HP (10.9 kW)) @ 9750 RPM
    10.9kW !!!

זאת אומרת, שעל פי יחידות המידה המטריות, המדויקות יותר, הכלי הזה נופל בהגדרה תחת הרשיון ומותר לך לרכב עליו.
    העובדה שיש סטייה של אחוז ביחידת כוחות הסוס הלא מדויקת והלא מדעית, צריכה להתבטל בעבודה שלפי ההגדרה המדויקת יותר, הכלי שלך תואם לרשיון. עד 11KW.

בנוסף מתוך הערך HORSE POWER:
    Two common definitions being used today are the mechanical horsepower (or imperial horsepower), which is approximately 746 watts, and the metric horsepower, which is approximately 735.5 watts.

בחוק הישראלי לא מצויין על איזה סוג כוח סוס מדבר החוק.
    יכול להיות שהחוק מדבר על כח סוס מכני, וברשיון הרכב היצרן התייחס לכוח סוס מטרי... אז בפועל זה צריך להיות מעט פחות כוח סוס.

With the implementation of the EU Directive 80/181/EEC on January 1, 2010, the use of horsepower in the EU is permitted only as a supplementary unit.

באירופה כבר 7 שנים, כוח סוס זאת יחידת עזר בלבד, ככה שהיחידה הרישמית שיש להתייחס אליה בלבד זו קילוואט.
    מקווה שזה עוזר.
    נערך לאחרונה על ידי Mortar; 09-07-2017 בשעה 04:08.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    אגב מתוך וויקיפדיה על כוח סוס:
    כוח סוס (כ"ס) הוא יחידת מידה לא תקנית להספק.

הספק של כוח סוס אחד מוגדר כהספק של כוח המסוגל להרים 75 ק"ג לגובה 1 מטר בשנייה אחת. לדוגמה: מנוע שיש לו הספק של 100 כוחות סוס מסוגל להרים 750 ק"ג לגובה 10 מטר בשנייה אחת.

הגדרה נוספת קיימת היא שכוח סוס הוא שווה ערך ל-736 ואט, שהם 33,000 ליברות-רגל לדקה.

כוח סוס איננה יחידת מידה מטרית, והיא איננה חלק ממערכת היחידות הבינלאומית (SI). כוח סוס הוא מושג מיושן, אם כי בהקשרים מסוימים השימוש בו עדיין נרחב. המושג לא מצוי בשימוש בשיח המדעי, הן בשל העדר הגדרה תקנית ומקובלת, הן בשל חוסר הנוחות הנובעת מהיעדר קשר בינה לבין מערכת ה-SI, והן בשל קיומה של יחידת המידה התקנית ואט.
    עם זאת, יחידת המידה עדיין נמצאת בשימוש נרחב למטרות מדידת הספק של מנועים בתעשיות הרכב, הרכבות וכלי התעופה וכן להגדרת הספק במזגנים ויחידות קירור.

רשיון A2 - סוג רישיון: אופנוע עד 14.6 כוחות סוס ועד 11 קילוואט

מתוך הSPEC של הסאטליס 125 :
    Power: 15.00 HP (10.9 kW)) @ 9750 RPM
    10.9kW !!!

זאת אומרת, שעל פי יחידות המידה המטריות, המדויקות יותר, הכלי הזה נופל בהגדרה תחת הרשיון ומותר לך לרכב עליו.
    העובדה שיש סטייה של אחוז ביחידת כוחות הסוס הלא מדויקת והלא מדעית, צריכה להתבטל בעבודה שלפי ההגדרה המדויקת יותר, הכלי שלך תואם לרשיון. עד 11KW.

בנוסף מתוך הערך HORSE POWER:
    Two common definitions being used today are the mechanical horsepower (or imperial horsepower), which is approximately 746 watts, and the metric horsepower, which is approximately 735.5 watts.

בחוק הישראלי לא מצויין על איזה סוג כוח סוס מדבר החוק.
    יכול להיות שהחוק מדבר על כח סוס מכני, וברשיון הרכב היצרן התייחס לכוח סוס מטרי... אז בפועל זה צריך להיות מעט פחות כוח סוס.

With the implementation of the EU Directive 80/181/EEC on January 1, 2010, the use of horsepower in the EU is permitted only as a supplementary unit.

באירופה כבר 7 שנים, כוח סוס זאת יחידת עזר בלבד, ככה שהיחידה הרישמית שיש להתייחס אליה בלבד זו קילוואט.
    מקווה שזה עוזר.
    מידע שימושי!

תודה!

Senior Member
    פות"ש שים לב: הרישיון שלך תקף עד 14.6 ולא עד 14.9 כ"ס.
    שוטר לא יודע כמה כ"ס יש באמת והוא חייב להסתמך על מה שכתוב ברישיון.
    אם אתה חושב שהנתונים ברישיון אינם נכונים, תשיג מכתב מהיבואן ואתו תלך למשרד הרישוי ותשנה את הרישיון. אז תוכל לבקש ביטול הדו"ח.
    בכל מקרה, כדאי לך לעשות רישיון A1.
    אני בטוח שכל אחד יאמין לך שטעית בתמימות (מי חשד שקטנוע 125 לא יתאים ל-A2) אבל עברת על החוק.
    במידה והמספר ברישיון נכון, תעשה רישיון A1 הכי מהר שאתה יכול, ואז תכתוב בקשה לביטול. תסביר את הטעות התמימה ושכבר יש לך רישיון מתאים. אם לא יבטלו תוכל לקחת עו"ד כדי למזער את הנזק.