תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: אז התחדשתי בקטנוע חדש- ביטוחים, מיגונים ומה שבינהם

Junior Member

אז התחדשתי בקטנוע חדש- ביטוחים, מיגונים ומה שבינהם

היי
    אני חייבת לומר שזה פורום ממש נעים והכותבים פה חבריים ועוזרים ממש- אז קבלו את זה

ולעניין- אחרי כל התחקירים הלכתי על קטנוע חדש- ימאהה דילייט 2017. (125)
    שוויו הוא 13,000.(לפני אגרות וכו')
    הציעו לי להרכיב בו איתורן או אזעקה דרך היבואן. זה הרגיש לי יקר ביחס לשווי הכלי ולא בהכרח ימנע גניבות, ושהכי חשוב זה לנעול את הכלי בצורה הכי טובה שיש.

אשמח לקצת אינפורמציה על הדרך הטובה ביותר לשמור על קטנוע חדש ועם זאת לא לטבוע בהוצאות.
    ביטוח במקרה הזה- חובה, צד ג'- ומקיף?? (כמה יעלה פחות או יותר? ומה ידרש ממני?)

(לא יודעת אם זה חשוב.. אבל אני גרה בפלורנטין בלי חניה פרטית.)

מה אתם עשיתם/הייתם עושים במקומי בהסתמך על ניסיונכם?

Senior Member
    תתחדשי!

לגבי השאלות שלך-מקיף תמיד מומלץ אם התקציב מאפשר, זה נותן ראש שקט, אפשר גם לעשות מקיף מצומצם נגד גניבות וללא ביטוח על נזק.
    אם לא עושה מקיף לטעמי מערכת איתור כן מומלצת וכן נותנת שקט נפשי מסויים ואופציה להשיב את הכלי.
    צד ג' זה חובה מבחינתי וזה עוד 500 ש"ח בשנה בערך.
    בכל מקרה ובטח שבפלורנטין אני ממליץ תמיד לקשור לגלגל האחורי עם שרשרת כמה שיותר עבה ומחוסמת -12 או אפילו 14 מ"ח, מנעול דיסק, וכיסוי! חשוב מאוד.

שיהיה בהצלחה ושיהיו רק רכיבות טובות ומועילות.
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    תתחדשי ותהני.
    רק תשתדלי לא לעלות על איילון מחוץ לשעות העומס, ולא לרכב בכבישים מהירים - הדילייט מאוד חלש ואיטי, את לא תצליחי לשמור על קצב התנועה.

לשאלותיך:
    אני לא חושב שהדילייט הוא קטנוע גניב במיוחד. דגם נדיר יחסית ולא מבוקש. לכן, לא הייתי מגזים במערכות ההגנה - מנעול דיסק ביום וקשירה עם שרשרת לעמוד בלילה יספיקו.
    מבחינת ביטוחים - המינימום זה ביטוח חובה (עדיף ללא השתתפות עצמית, "ביטוח מלא", עלותו כ-4 אלף שקל) וביטוח צד ג' (למקרה שתיכנסי במרצדס, שהפגוש שלה עולה יותר מכל הקטנוע).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    קודם כל, תתחדשי ותרכבי בדרכים טובות ובטוחות!
    לגבי הביטוטח אין לי הרבה מה להוסיף, חובה (כי חייבים) וצד ג' (כי זה עוד 500 ש"ח בשנה) הם מאסט. אם את מחשבת את עלויות הנלוות של ביטוח מקיף ו/או מערכת איתור כהוצאה ששווה לך להוציא, אז מקיף הוא בעיקרון ההגנה הכי משתלמת (כמובן במידה ואכן תיאלצי להפעיל אותה). אם ההוצאה הזאת כבדה לך (והיא אכן כבדה...) אז כמו שנאמר לפני, מנעול דיסק טוב, שרשרת מחוסמת ועבה ככל האפשר עם מנעול שלא מאפשר גישה קלה עם כלים, וכיסוי (שהוא אחד הדברים הכי חשובים שנוטים לזלזל בו- מה שלא רואים לא מושך עיניים).
    דבר נוסף, שמאוד חשוב לזכור- מיגון גוף! מעיל כפפות קסדה חובה לכל רכיבה. בנוסף מגיני ברכיים ונעליים לא מזיק בכלל.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    קודם כל, תתחדשי ותרכבי בדרכים טובות ובטוחות!
    לגבי הביטוטח אין לי הרבה מה להוסיף, חובה (כי חייבים) וצד ג' (כי זה עוד 500 ש"ח בשנה) הם מאסט. אם את מחשבת את עלויות הנלוות של ביטוח מקיף ו/או מערכת איתור כהוצאה ששווה לך להוציא, אז מקיף הוא בעיקרון ההגנה הכי משתלמת (כמובן במידה ואכן תיאלצי להפעיל אותה). אם ההוצאה הזאת כבדה לך (והיא אכן כבדה...) אז כמו שנאמר לפני, מנעול דיסק טוב, שרשרת מחוסמת ועבה ככל האפשר עם מנעול שלא מאפשר גישה קלה עם כלים, וכיסוי (שהוא אחד הדברים הכי חשובים שנוטים לזלזל בו- מה שלא רואים לא מושך עיניים).
    דבר נוסף, שמאוד חשוב לזכור- מיגון גוף! מעיל כפפות קסדה חובה לכל רכיבה. בנוסף מגיני ברכיים ונעליים לא מזיק בכלל.
    קטנוע של 13 אלף שקל, כלי לא פופולארי ולכן לא גניב במיוחד.
    לא רואה סיבה להשקיע במערכת איתור.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    מסכים איתך, אבל זאת עדיין אופציה קיימת.

ראשית, תתחדשי !!
    מכיוון שאין לך עדיין ניסיון, ממליץ על זהירות מקסימלית בהתחלה וגם בהמשך...
    מיגון אישי - לא לוותר בנוסף לקסדה מלאה, לרכב תמיד עם מעיל רכיבה וכפפות ממוגנות.
    בהצלחה !!

Junior Member
    דנושה, אני אתן עצות אופוזיציה ברשותך: בשנה הראשונה תעשי ביטוח מקיף כולל הכל, גם נזק עצמי, כזה שמשחרר אותך מנעילות ושרשראות. כך יהיה לך ראש שקט, תהני מהרכיבה, אל תסחבי שרשראות ומנעולים, זה כבד, מציק, מנג'ס.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Bambi63 צפיה בהודעה
    דנושה, אני אתן עצות אופוזיציה ברשותך: בשנה הראשונה תעשי ביטוח מקיף כולל הכל, גם נזק עצמי, כזה שמשחרר אותך מנעילות ושרשראות. כך יהיה לך ראש שקט, תהני מהרכיבה, אל תסחבי שרשראות ומנעולים, זה כבד, מציק, מנג'ס.
    לפי מיטב ידיעתי ביטוח מקיף אינו פותר משרשראות ומנעולים. אם הכלי לא קשור הביטוח מקיף לא תופס. אלא אם יש איתוראן ואז מספיק מנעול דיסק ונעילת כידון.

Junior Member
    יש איזה מבצע בזעקה האחרונה ל125ים..250 אם אני לא טועה ו60-70 בחודש
    שווה לבדוק
    תתחדשי, תהני וסעי בזהירות

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תבררי כמה המקיף. פעם אחרונה שביררתי על מקיף הסתבר לי שאם לא גונבים לי את האופנוע בשנתיים הראשונות, אני יכול לקנות אחד נוסף בכסף שחסכתי...