תודה על האזהרה לא שמעתי על זה בחיים, אבל יש אלטרנטיבות?
Sent from my T5 using Tapatalk
ידעתם שבמהלך הבדיקה מזריקים לכם ישירות לוריד לא אחר מאשר חומר מתכתי רעיל בשם גדוליניום? אני מניח שלא. ידעתם שחלק ממנו שוקע לכם ברקמות המח לצמיתות? אני מניח שגם לא.
תחשבו פעמיים לפני שאתם נותנים להם להזריק לכם את זה לוריד. ואם אתם ממש מתעקשים שיזריקו לכם את זה, תוודאו שזה החומר עם ההרכב הכימי היותר בטוח עם המעטפת המאקרו סאליק ולא הלינארי.
הכי תזהרו אגב, מאסותא ומכון מור , משתמשים שם בחומר הכי פחות בטוח, זול ובסיסי מהסוג הלינארי. נוסיף על כך שאפילו אין לו אישור של הFDA אלא רק אישור של משרד הבריאות . ומייצרים אותו כאן בייצור מקומי בשורק (מגנטול).
ראו הוזהרתם:
https://www.medpagetoday.com/neurolo...clerosis/66343
http://www.medscape.com/viewarticle/882633
תודה על האזהרה לא שמעתי על זה בחיים, אבל יש אלטרנטיבות?
Sent from my T5 using Tapatalk
"בתחילה נקראה השיטה דימות תהודה מגנטית גרעינית (NMRI). קהילת הרופאים חששה שהציבור הרחב יקשר שלא בצדק בין המילה "גרעינית" לבין פצצה גרעינית, רדיואקטיביות וכדומה, ולכן הוחלט להשמיט את המילה מהשם ומראשי התיבות" - ויקיפדיה.
MRI תמיד היה ככה, למה "כבר לא בטוח"? מה השתנה? וחוץ מזה אף אחד לא עובר MRI להנאתו וכשצריך - צריך.
וגם ממש לא בכל mri מזריקים בכלל חומר...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
יש MRI ויש Contrast-enhanced MRI, כשמזריקים חומרי ניגוד.
לא עושים contrast enhanced בלי צורך מיוחד (בד"כ מחלות מוח, התקפי לב וסוגי סרטן למיניהם - כשרוצים לקבל תמונה טובה של כלי הדם ו\או הלימפה).
כמו כן, הציטוט הבא אומר ש-FDA התיחס לזה ולא מצא סיבה להחשיב את השאריות האלה כמזיקות לבריאות:
למרות ש-FDA גם הוציאו המלצה לא להשתמש בחומרי הניגוד ב-MRI ללא צורך ממשי.Just last month, the FDA similarly concluded that there are no adverse health effects from gadolinium retained in the brain after contrast MRI, so restricting use of the agent is not warranted. But the agency said it would have a public meeting on the issue in the future.
כמו שאמרו לך כאן, אם כבר הגעת למצב שצריך MRI עם ניגוד גבוה, אז חומר הניגוד הוא לא מה שיהרוג אותך (אלא אם אתה אלרגי אליו כמובן, ואז כל ה).
בלי קשר, זאת הפעם הראשונה שאני שומע על היסוד הזה (ויש לי פאקינג 3 תארים בכימיה), ומקריאה זריזה בוויקיפדיה (כן אני יודע מה רמת האמינות של המקור הזה) נראה שהיסוד הזה עם רעילות נמוכה מאוד, ללא פעילות ביולוגית, ודי יציב רדיואקטיבית ובאופן כללי. בכלליות זהו יסוד סינטטי שלא מופיע בטבע, ויתכן שימצאו עקבות שלו בכל מיני מינרלים אקזוטיים. בקיצור, MRI או לא, היסוד הזה פחות מסוכן מלצאת מהבית ביום רנדומלי.
אתה דוקטור לכימיה ואתה לא מכיר את יסוד מס 64 מהטבלה? אתה לא אמור כבר להכיר את הטבלה שלך בעל פה כבר בתואר ראשון?
כל מקרה, לא הייתי לוקח את צפירות ההרגעה שלך ברצינות אם אתה בעצמך מודה שאתה לא מכיר את החומר.
חוץ מזה אין קשר גם למשפםט הראשון שלך. לא רק חולים סרטן, לב וטרשת עושים MRI אלא גם במקרים הרבה יותר פשוטים ולא מסכני חיים. למשל בחור מהעבודה שלי עכשיו הולך לעשות MRI עם חומר ניגודי כי כואב לו הכתףמדיי פעם והולכים לסרוק לו אתה.
ואם אתה כזה מאמין בבטיחות החומר, בתור לדקוטור לכימיה הייתי מצפה ממך להזריק לעצמך אותו בשם המדע וההוכחה שהוא כל כך בטוח. יאללה תוכיח לנו שזה יותר בטוח מללכת בחוץ בכל יום רגיל כדברייך.
החומר ניגוד הזה, כבר בשימוש משנת 88, יותר מ200 מליון איש ברחבי העולם קיבלו אותו, רבים מהם אמריקאים, כך ברגע שהFDA יודיע שנמצאה הוכחה לנזק בשימוש בחומר הניגוד הזה, יש לך בכלל מושג איזה כמות עצמה של תביעות יהיו בבתי משפט ברחבי העולם נגד חברות התרופות שמשווקות את זה, בתי החולים שהזריקו את זה,ו הFDA שאישר את זה??
בתי משפט יקרסו מעומס, חברות תרופות יפשטו רגל, אנשים ילכו לכלא, הFDA יאבד מהאמינות שלו. אל תהייה בטוח שאין כאן הסתרת מידע ושחיתות.
אחרי מועדון הלקוחות של דאלאס, לא הייתי סומך יותר מדי על הFDA. וכמו בכל ארגון ממשלתי גדול, שמגלגל תחתיו מיליארדים של דולרים, תהייה בטוח שגם שם יש הרבה אינטרסים סמויים ושחיתויות מתחת לשולחן.
אתה יודע שאתה כותב שטויות...!
קודם כל היסוד 64 בטבלה הינו יסוד חדש יחסית, שנמצא בקבוצה נפרדת מרוב שאר היסודות. הוא חלק מקבוצה של יסודות שכמעט ולא נמצאים בשימוש (בטח שלא נפוץ) בשם הלנטנידים. רוב היסודות האלו הם או סינטטיים או על גבול התיאורטיים, ובכל מקרה הכמות שלהם בטבע היא זניחה יותר מהרגלי הרביה של עגור בערבות יפן. אני מתערב איתך שאם תיקח 100 דוקטורים לכימיה ותשאל אותם על היסוד הזה אף אחד לא יכיר אותו, אלא אם הוא התעסק איתו בעבר.
אם אתה באמת רוצה ללמוד על החומר הזה (ואני לא מעוניין, אפילו לא קצת), תפתח ספר חומרים ותקרא עליו, אני די בטוח שתראה שהוא לא רעיל יותר מחומרים שאתה נפגש בהם ביומיום. בנוסף מכיוון שהיסוד הזה די נדיר אני מאמין שהריכוז שלו בחומר הניגוד הוא נמוך כ"כ שלא יעשה ממש בעיות.
בכלח מקרה, מצורף לינק ל MSDS של החומר (Material Safety Data Sheet), שבהו יש שלל מידע רלוונטי, הן מבחינת סיכונים בריאותיים, הן מבחינת רעילות ועוד כל מיני נתונים פיזיקלים אזוטריים כמו מסה, צפיפות וכו'. מקריאה טיפה יותר מעמיקה מזו שנעשתה קודם בוויקיפדיה כתוב שהחומר לא ידוע כרעיל, כמסרטן, כגורם לבעיות כרוניות. דרך הסיכון העיקרית שלו היא בשאיפה, אבל לחומר נקודת רתיחה ב 1313 מעלות, ולחץ האדים שלו זניח, מה שאומר שהסיכוי שתיחשף לאדים שלו הוא אפסי.
מצד שני, הרבה יותר קל להסתמך על מידע חלקי ביותר מאיזה אתר כלשהו, ולרכב על גלי ההפחדה וההיסטריה שמאוד פופולריים בימינו.
סתם כדי להדליק לך את שד ההפחדה עוד קצת, תקרא פעם MSDS של מים או אתנול (אותו אלכוהול ששותים מידי פעם) ואז נראה אם זה יגרום לך להפסיק לשתות מים או אלכוהול. באותה מידה תסתכל על נתוני המוות כתוצאה מנפילת קוקוס על הראש, אני מבטיח לך שתהיה מופתע.
בקיצור, אל תקנה את החרטא הזאת או שכן תקנה, בסופו של עניין זה ממש לא העסק שלי. מה שבטוח זה ש MRI הוא לא יותר מסוכן סטטיסטית מלחצות כביש.
*עריכה: ראיתי עכשיו את התגובה שכתבת לג'ק, אז למרות שאני חסיד קונספירציות, בשביל לבדוק את ההשפעות של החומר הזה צריך משהו כמו 30 שנה של ניסויים, החל מצלחת פטרי במעבדה, ועד לבני אדם. אם ה FDA אישר שימוש בחומר הזה, המחקר הזה התבצע והראה שאין ממצאים שיעלו אפילו סיבה לא להשתמש בו. הכתבה שהבאת רק ציינה שיש הצטברות של החומר הזה בגבול דם-מוח. שום מילה על זה שההצטברות הזאת מסוכנת, אלא שיש אולי מקום לבדוק את זה. כאמור בדיקה מעמיקה יותר תיקח לפחות 30 שנה, בהנחה ותמצא את המימון לזה. בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי moonshield; 09-07-2017 בשעה 16:14.
עברתי כמה פעמים זריקות של החומר הזה. חוץ מזה שהוא מרתיח את כל הגוף לא הרגשתי שום תופעות לוואי.
FDA זו לא אוטוריטה למה בטוח ומה לא
יצור מקומי לא אומר שחומר הוא נחות
קורא את השירשור וחושב כמה זמן עוד יקח עד שנגיע ל"חיסון גורם לאוטיזם" 😉
לעשות MRI אולי לא בריא אבל היתרונות שלו עולות על החסרונות
"מרפא" זה מושג יחסי מאוד, כ-40% הצלחה זה מרפא או לא מרפא? (מספר אמיתי עבור סוג מחלה ספציפי)
אבל עפ"י השאלה, אף פעם לא טרחת אפילו לבדוק ברמה הבסיסית ביותר מה זה כימוטרפיה, מה זה עושה ואיך זה עובד\עוזר. אז לא בטוח שלא מיותר לבזבז עליך זמן של כתיבת תגובה. רק מקווה בשבילך שלעולם לא תצטרך לדעת ותוכל לחיות בכיף ולהאמין במה שבא לך. Ignorance is bliss.
מחשבה בהמשך לדרזדנר:
מדהים עד כמה תאוריות הקונספירציה משתמשות בחוסר הידע בציבור הרחב, ועוד יותר מדהים איך בעידן האינטרנט, כשהידע כ"כ נגיש וזמין, עדיין רוב רובו של הציבור נשאר חסר ידע, שלא נקרא לזה בשמו הלא מדעי.