^^^^
כל מילה דובדבן!
אוסיף רק שהמחקר הנ"ל או לא מחקר מעשי אמיתי, כזה עם ניסויים בדיקות ומסקנות, אלא מאמר review וככזה הוא סוקר את המחקרים שנעשו בנושא מסויים עד לנקודת זמן מסויימת. לא מזלזל חלילה במאמר כזה, ומבחינת עבודת מחקר תיאורטי (איסוף וקריאת מאמרים) הוא לרוב מקיף יותר ממחקרים ניסיוניים, אבל הוא לא מציג שום חידוש לעומת מה שידוע עד כה. מאמרים כאלו הם לרוב מאמרים מוזמנים, או מאמרים שעוזרים (מאוד) להתפיח את קורות החיים ורשימת הפרסומים. כמו שכתבתי קודם, מחקר ניסיוני אמיתי בנושא יקח שנים לבצע, מכיוון שכמו בכל נושא בביולוגיה יש המון המון פקטורים שמשפיעים על תופעה זו או אחרת, ומחקר ביולוגי נכון מתבצע עם יותר קבוצות בקרה מאשר קבוצת ניסיון.
ונקודה חצי אישית, למרות שאמרתי קודם שאין לי עניין להתעמק יותר בחומר הזה, איך שהוא הצלחת לגרור אותי לקרוא כמעט את כל הפאקינג מאמר הזה, ועם כמה שאני לא אוהב לקרוא מאמרים לחינם, אני עוד פחות אוהב מחקרים ביולוגיים. Tsachi, אתה נשמע צעיר יחסית, עם מעט מאוד ניסיון מדעי. אני ממליץ לך לפתח מסננים לכל מיני הפחדות חרטא שמתפרסמות באתרים כאילו מדעים. אם תתחיל לקנות כל קשקוש הפחדה שמתפרסם אתה תגלה שגם החיים בתוך בועה סגורה וממוגנת הם מסוכנים. יותר מזה, גם מאמרים מדעיים שמתפרסמים בכתבי עת מכובדים (יותר או פחות) לא תמיד מספרים את האמת, אלא את האמת עבור אותו חוקר שרק רצה שורת פרסום בקורות החיים.