עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: שאלה היפותטית לגבי אחזקת אופנוע ל"צורכי עבודה" לצורך מס

שאלה היפותטית לגבי אחזקת אופנוע ל"צורכי עבודה" לצורך מס

אם נניח באופן היפותטי אני רושם את האופנוע/קטנוע שלי על שם של אדם כלשהו שהוא עצמאי, האם הוא יכול לדווח על ההוצאות כגון ביטוח וטיפולים על העסק ובככה לחסוך בהוצאות? את הביטוח אני ארשום על שמי מן הסתם. לכאורה אפשר לרשום את הביטוח על שמו כדי שתהיה תעודת ביטוח להראות לרשויות המס ואז לשנות את השם. זה סתם כאב ראש ואני כנראה לא אעשה את זה בכל מקרה אבל סתם מעניין אותי ברמה העקרונית אם זה חוקי/אפשרי בכלל

מספיק שאתה כותב את המילים "באופן היפותטי"/"לכאורה" בשביל לענות לעצמך.
    כדי שלא תטען שלא הבנת אח"כ את התשובה שלי לכאורה:
    אם זה לא האופנוע של האדם שדורש את ההוצאות, ולא הוא הוציא את ההוצאות בגין האופנוע - זה לא חוקי שהוא ידרוש את ההוצאות בגין האופנוע לצרכי מס.

Senior Member הסמל האישי של ees
    נראה לי שאם תנסח מחדש את השאלה שלך, תוכל להגיע לבד לתשובה. אתה בעצם שואל:
    האם זה חוקי לרמות את רשות המיסים?
    הייתי כותב לך עוד, בעיקר על הסיבוכים החוקיים ועל הפרקטיקה הצולעת, אבל אין צורך.

התשובות שלכם לא מדויקות
    נניח שלחבר שלך יש רכב שהוא לצורכי עבודה והוא מוכר במס והוא נוסע עליו רוב הזמן, אבל אתה גם נוסע עליו לפעמים, כי יש ביטוח לכל נהג עליו. זה לא חוקי?
    זה תחום אפור בקיצור.. מתי ה"לפעמים" הופך ל"רוב הזמן"..

ציטוט נכתב במקור על ידי whiterabbit צפיה בהודעה
    התשובות שלכם לא מדויקות
    חושב? אתה בטוח? נראה לך?
    אתה מבלבל בין הפן הביטוחי לפן של הכרה בהוצאות. האופנוע יכול להיות רשום על שם סבתא שלי ועם ביטוח מתאים כל אחד בפורום יוכל לרכב עליו.
    1. נתחיל מזה: לאותו חבר יש רישיון נהיגה שתואם את הכלי? אם לא-אז תשכח מזה.
    2. האם הוא כבר מזדכה על הוצאות רכב כלשהן? אם כן-אז תשכח מזה.
    3. איך בדיוק תחסוך בביטוח חובה אם הוא יהיה על שמך והוא לא יוכל להזדכות עליו? הוא כמובן יכול לעשות ביטוח חובה על שמו ולבטל אותו אחרי חודש ולקבל החזר יחסי ולתת לך את הכסף שאתה תעשה ביטוח על שמך. אני מניח שאתה לא תשב איתו מול פקיד שומה אם תהיה לו ביקורת.
    4. אם הוא ישלם את ביטוח החובה, נגיד לצורך הדיון, מה בדיוק תחסוך? תלך איתו לרו"ח להגשת דו"ח שנתי ותתחיל לחשב כמה מגיע לך?
    5. אם הוא ישלם ביטוח מקיף-ראה סעיף 4
    6. כל ההוצאות אינן מוכרות במלואן לעצמאי, רק באופן חלקי. איך ומה תחסוך בדיוק?
    7. מקסימום תוכל מכל הסיפור "להרוויח" באופן תיאורטי את ה-17% מע"מ (ולא על הביטוחים שהם ללא מע"מ). באופן מעשי, הרבה פחות מזה.
    8. זה מרתק שכל השאלה שלך עוסקת באיך לרמות את מס הכנסה ומע"מ, והבעיה אצלנו שהתשובות שלנו לא מדויקות.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    חושב? אתה בטוח? נראה לך?
    אתה מבלבל בין הפן הביטוחי לפן של הכרה בהוצאות. האופנוע יכול להיות רשום על שם סבתא שלי ועם ביטוח מתאים כל אחד בפורום יוכל לרכב עליו.
    1. נתחיל מזה: לאותו חבר יש רישיון נהיגה שתואם את הכלי? אם לא-אז תשכח מזה.
    2. האם הוא כבר מזדכה על הוצאות רכב כלשהן? אם כן-אז תשכח מזה.
    3. איך בדיוק תחסוך בביטוח חובה אם הוא יהיה על שמך והוא לא יוכל להזדכות עליו? הוא כמובן יכול לעשות ביטוח חובה על שמו ולבטל אותו אחרי חודש ולקבל החזר יחסי ולתת לך את הכסף שאתה תעשה ביטוח על שמך. אני מניח שאתה לא תשב איתו מול פקיד שומה אם תהיה לו ביקורת.
    4. אם הוא ישלם את ביטוח החובה, נגיד לצורך הדיון, מה בדיוק תחסוך? תלך איתו לרו"ח להגשת דו"ח שנתי ותתחיל לחשב כמה מגיע לך?
    5. אם הוא ישלם ביטוח מקיף-ראה סעיף 4
    6. כל ההוצאות אינן מוכרות במלואן לעצמאי, רק באופן חלקי. איך ומה תחסוך בדיוק?
    7. מקסימום תוכל מכל הסיפור "להרוויח" באופן תיאורטי את ה-17% מע"מ (ולא על הביטוחים שהם ללא מע"מ). באופן מעשי, הרבה פחות מזה.
    8. זה מרתק שכל השאלה שלך עוסקת באיך לרמות את מס הכנסה ומע"מ, והבעיה אצלנו שהתשובות שלנו לא מדויקות.
    קודם כל תודה על התשובה המפורטת

1. כן
    2. לא
    3. כתבתי בהודעה שלי - אתה עושה ביטוח על מישהו 1 ומשנה את השם אחר כך
    לגבי 4-7...
    התחלתי לכתוב תשובה ארוכה ואז הסתבכתי עם עצמי.. לפי ההגיון שלי זה אמור לעבוד כי עצמאי ישלם על הוצאות רכב פחות משכיר ואת הסכום האמיתי שבסוף הוא משלם אני יכול להחזיר לו
    לא יודע אם זה קשור רק למע"מ כי אם הבנתי נכון הוצאה מוכרת זה - נניח אתה מרוויח ברוטו 100,000 בשנה אבל הוצאת 10,000 על הרכב, אז לצרכי מס אתה משלם רק מ90,000, לא?
    בכל מקרה אני אומר שוב זאת סתם שאלה תאורטית זה לא באמת שאני חושב לעשות את זה או משהו, סתם עניין אותי אם בתיאוריה זה אפשרי

נניח אתה מרוויח ברוטו 100,000 בשנה אבל הוצאת 10,000 על הרכב, אז לצרכי מס אתה משלם רק מ90,000, לא?
    זה נכון, אבל כדי להגיע ל10K הוצאות רכב מוכרות, אני צריך בפועל להוציא ולשלם הרבה יותר מ10K. (ראה סעיף 6).

נראה לי על פניו ששינוי שם בביטוח חובה מצריך פוליסה חדשה.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Member הסמל האישי של רונן
    האופנוע שלי רשום על שמו של בעל העסק וכל ההוצאות עליו רשומות על העסק.
    האופנוע ניתן לי כרכב צמוד וכך הוא רשום בספרים.
    2/3 מע"מ קיבלנו בחזרה.
    ביטוח רשום על שם בעל העסק (אין לו כלל רשיון לאופנוע) ואני הנהג היחיד הרשום בביטוח.
    רואה חשבון טוב יכול לסדר הכל באופן חוקי לחלוטין.
    רק שים לב, אם האופנוע הוא L3 תיאלץ לשלם שווי שימוש למס הכנסה.

ציטוט נכתב במקור על ידי רונן צפיה בהודעה
    האופנוע שלי רשום על שמו של בעל העסק וכל ההוצאות עליו רשומות על העסק.
    האופנוע ניתן לי כרכב צמוד וכך הוא רשום בספרים.
    2/3 מע"מ קיבלנו בחזרה.
    ביטוח רשום על שם בעל העסק (אין לו כלל רשיון לאופנוע) ואני הנהג היחיד הרשום בביטוח.
    רק שים לב, אם האופנוע הוא L3 תיאלץ לשלם שווי שימוש למס הכנסה.
    העסק זה חברה? אתה שכיר בחברה זו?

ציטוט נכתב במקור על ידי רונן צפיה בהודעה
    האופנוע שלי רשום על שמו של בעל העסק וכל ההוצאות עליו רשומות על העסק...
    לא קראת טוב את הודעת הפתיחה. שני אנשים שכנראה עוסקים בתחום אמרו לפות"ש שזה לא חוקי.
    כשהמהלך חוקי (רכב על שם העסק/חברה, ניתן לעובד של עסק/חברה וכו'). - אכן רואה חשבון טוב יכול לסדר הכל באופן חוקי לחלוטין.
    אבל כשמישהו מנסה לסבן את רשויות המס, בלי קשר לכך שבעל הרכב הוא המעסיק של הנהג -
    ...לכאורה אפשר לרשום את הביטוח על שמו כדי שתהיה תעודת ביטוח להראות לרשויות המס ואז לשנות את השם...
    אז לא, זה לא חוקי.
    ורואה חשבון רע יכול לסדר את הכל, עד לרגע שרשויות המס יעלו על מי שרואה החשבון "סידר לו את העניינים".
    ואז שניהם עם חשד לפלילים, עם חקירה באזהרה - "לא חוויה טובה להורים" כמו שאמרו ברמזור (עוד לא דיברתי על רישום פלילי ומאסר בפועל).
    וכן, מי שמסבן את הרשויות (בעיקר את רשויות מע"מ שהם הרבה פחות נחמדים מאנשי מס הכנסה) ונתפס - יצטער על היום שהוא קרא את ההודעה שלך וחשב שזה סבבה.

פות"ש -
    אתה יכול לספר לעצמך שרק 3% מהתיקים שמוגשים למס הכנסה נבדקים לעומק כי אין מספיק כ"א ברשות המיסים (וזה יהיה נכון),
    אתה יכול לספר לעצמך שהמון מהעצמאים בישראל מסבנים את הרשויות, מעלימים הכנסות ותובעים הוצאות של הפלייסטיישן שקנו לבן שלהם כהוצאה בעסק (וזה יהיה נכון).
    התשובה לשאלתך ניתנה לך (שוב ליתר בטחון - לא חוקי).
    אם אתה והחבר העצמאי שלך יכולים לישון בשקט עם הסיכון - תפאדלו.

אתה אשכרה מזכיר לי את כל בני ה-16 ששואלים בפורום אם זה חוקי להרכיב כנהג חדש, ואז כשאומרים להם שלא,
    הם שואלים אבל רק קצת, רק בשטח, מה הסיכוי שיתפסו אותי, אבל כולם עושים את זה

ציטוט נכתב במקור על ידי דינגו צפיה בהודעה
    לא קראת טוב את הודעת הפתיחה. שני אנשים שכנראה עוסקים בתחום אמרו לפות"ש שזה לא חוקי.
    כשהמהלך חוקי (רכב על שם העסק/חברה, ניתן לעובד של עסק/חברה וכו'). - אכן רואה חשבון טוב יכול לסדר הכל באופן חוקי לחלוטין.
    אבל כשמישהו מנסה לסבן את רשויות המס, בלי קשר לכך שבעל הרכב הוא המעסיק של הנהג -

אז לא, זה לא חוקי.
    ורואה חשבון רע יכול לסדר את הכל, עד לרגע שרשויות המס יעלו על מי שרואה החשבון "סידר לו את העניינים".
    ואז שניהם עם חשד לפלילים, עם חקירה באזהרה - "לא חוויה טובה להורים" כמו שאמרו ברמזור (עוד לא דיברתי על רישום פלילי ומאסר בפועל).
    וכן, מי שמסבן את הרשויות (בעיקר את רשויות מע"מ שהם הרבה פחות נחמדים מאנשי מס הכנסה) ונתפס - יצטער על היום שהוא קרא את ההודעה שלך וחשב שזה סבבה.

פות"ש -
    אתה יכול לספר לעצמך שרק 3% מהתיקים שמוגשים למס הכנסה נבדקים לעומק כי אין מספיק כ"א ברשות המיסים (וזה יהיה נכון),
    אתה יכול לספר לעצמך שהמון מהעצמאים בישראל מסבנים את הרשויות, מעלימים הכנסות ותובעים הוצאות של הפלייסטיישן שקנו לבן שלהם כהוצאה בעסק (וזה יהיה נכון).
    התשובה לשאלתך ניתנה לך (שוב ליתר בטחון - לא חוקי).
    אם אתה והחבר העצמאי שלך יכולים לישון בשקט עם הסיכון - תפאדלו.

אתה אשכרה מזכיר לי את כל בני ה-16 ששואלים בפורום אם זה חוקי להרכיב כנהג חדש, ואז כשאומרים להם שלא,
    הם שואלים אבל רק קצת, רק בשטח, מה הסיכוי שיתפסו אותי, אבל כולם עושים את זה
    אני לא בן 16, אני בן 33 וכמו שאמרתי אני לא ממש מתכוון לעשות את זה..
    אגב זה מצחיק אבל אתמול כשעשיתי נסיעת מבחן במטרו הוא שאל אותי אם אני יכול לרשום את האופנוע על מישהו עצמאי שאני מכיר (הוא העלה את הרעיון - לא אמרתי מילה בנושא) וככה לחסוך את המע"מ על האופנוע בקניה (בחישוב פשוט 7000 שקל) - הוא טוען גם שאין בעיה שהאופנוע ברשיון רכב רשום על מישהו אחד והביטוח על מישהו אחר. מצד שני - זה איש מכירות של מטרו אמר.. אבל, צריך לרשום את רשיון הרכב לטענתו כרשיון על חברה או משהו כזה ובגלל זה לשלם יותר ביטוח..ככה שזה לא כזה משתלם

לא אמרתי שאתה בן 16, אמרתי שזה מזכיר לי שרשורים של רוכבים חדשים בני 16 (זה בד"כ הגיל של רוכבים חדשים), ששואלים שאלה ואת מתחילים להתווכח עם התשובה.

חבל שלא כתבת בהתחלה את הסיטואציה, היה יותר קל לענות לך בלי שהווריד מתנפח (זה לא אתה, זה החצי הרומני שלי).
    טוב עשית שבאת לשאול ולא פעלת בענייני מס לפי עצות של נציג מכירות של מטרו

ציטוט נכתב במקור על ידי דינגו צפיה בהודעה
    לא אמרתי שאתה בן 16, אמרתי שזה מזכיר לי שרשורים של רוכבים חדשים בני 16 (זה בד"כ הגיל של רוכבים חדשים), ששואלים שאלה ואת מתחילים להתווכח עם התשובה.

חבל שלא כתבת בהתחלה את הסיטואציה, היה יותר קל לענות לך בלי שהווריד מתנפח (זה לא אתה, זה החצי הרומני שלי).
    טוב עשית שבאת לשאול ולא פעלת בענייני מס לפי עצות של נציג מכירות של מטרו
    כתבתי מהתחלה בהודעה הראשונה וגם בכותרת שזאת שאלה היפותטית/תיאורטית
    דבר שני - כתבתי את זה לפני שבאתי למטרו.. ממש במקרה כמה ימים אחרי, כשבאתי למטרו הוא שאל אותי את זה..

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אם זה תופס גם על עוסק פטור אז הוא יכול לפתוח עסק עם 0 הכנסות. נראה לי

Member
    אם נניח באופן היפותטי אני רושם את האופנוע/קטנוע שלי על שם של אדם כלשהו שהוא עצמאי, האם הוא יכול לדווח על ההוצאות כגון ביטוח וטיפולים על העסק ובככה לחסוך בהוצאות? את הביטוח אני ארשום על שמי מן הסתם. לכאורה אפשר לרשום את הביטוח על שמו כדי שתהיה תעודת ביטוח להראות לרשויות המס ואז לשנות את השם. זה סתם כאב ראש ואני כנראה לא אעשה את זה בכל מקרה אבל סתם מעניין אותי ברמה העקרונית אם זה חוקי/אפשרי בכלל
    אוקיי, אני רואה כאן שאלה בתחום העיסוק שלי...

1.ראשית יש כאן עברה חוקית. שכן בהתאם לסעיף 17 לפקודת מס הכנסה, ההוצאות שמותרות בניכוי הן הוצאות עסקיות של אותו עוסק ולא של "חבר שרושם עליו את האופנוע" (יש גם עברה על חוק מע"מ מאותן הסיבות למעשה).
    2.כמו כן אותו עצמאי יצטרך לדווח על ההוצאות שאתה משלם כהכנסות, ואם לא יעשה זאת הוא עובר עברה פלילית על העלמת מס.
    3.לגבי הביטוח, הוראות הביצוע של רשויות המס מדברות על כך שבכדי שיותרו ההוצאות תעודת הביטוח צריכה להיות על שם העוסק, וגם רצוי שהביטוח יהיה "עסקי", כך שקומבינה עם תעודת הביטוח עוד יותר מסבכת את העניין.

אז ברמה העקרונית:
    1. ממש לא חוקי.
    2. יש כאן סיכון ביטוחי נסתר
    3.אפשרי אפשר, אבל כרואה חשבון לא הייתי ממליץ על זה לאף אחד מלקוחותיי.