נראה לי שאם תנסח מחדש את השאלה שלך, תוכל להגיע לבד לתשובה. אתה בעצם שואל:
האם זה חוקי לרמות את רשות המיסים?
הייתי כותב לך עוד, בעיקר על הסיבוכים החוקיים ועל הפרקטיקה הצולעת, אבל אין צורך.
נראה לי שאם תנסח מחדש את השאלה שלך, תוכל להגיע לבד לתשובה. אתה בעצם שואל:
האם זה חוקי לרמות את רשות המיסים?
הייתי כותב לך עוד, בעיקר על הסיבוכים החוקיים ועל הפרקטיקה הצולעת, אבל אין צורך.
התשובות שלכם לא מדויקות
נניח שלחבר שלך יש רכב שהוא לצורכי עבודה והוא מוכר במס והוא נוסע עליו רוב הזמן, אבל אתה גם נוסע עליו לפעמים, כי יש ביטוח לכל נהג עליו. זה לא חוקי?
זה תחום אפור בקיצור.. מתי ה"לפעמים" הופך ל"רוב הזמן"..
חושב? אתה בטוח? נראה לך?
אתה מבלבל בין הפן הביטוחי לפן של הכרה בהוצאות. האופנוע יכול להיות רשום על שם סבתא שלי ועם ביטוח מתאים כל אחד בפורום יוכל לרכב עליו.
1. נתחיל מזה: לאותו חבר יש רישיון נהיגה שתואם את הכלי? אם לא-אז תשכח מזה.
2. האם הוא כבר מזדכה על הוצאות רכב כלשהן? אם כן-אז תשכח מזה.
3. איך בדיוק תחסוך בביטוח חובה אם הוא יהיה על שמך והוא לא יוכל להזדכות עליו? הוא כמובן יכול לעשות ביטוח חובה על שמו ולבטל אותו אחרי חודש ולקבל החזר יחסי ולתת לך את הכסף שאתה תעשה ביטוח על שמך. אני מניח שאתה לא תשב איתו מול פקיד שומה אם תהיה לו ביקורת.
4. אם הוא ישלם את ביטוח החובה, נגיד לצורך הדיון, מה בדיוק תחסוך? תלך איתו לרו"ח להגשת דו"ח שנתי ותתחיל לחשב כמה מגיע לך?
5. אם הוא ישלם ביטוח מקיף-ראה סעיף 4
6. כל ההוצאות אינן מוכרות במלואן לעצמאי, רק באופן חלקי. איך ומה תחסוך בדיוק?
7. מקסימום תוכל מכל הסיפור "להרוויח" באופן תיאורטי את ה-17% מע"מ (ולא על הביטוחים שהם ללא מע"מ). באופן מעשי, הרבה פחות מזה.
8. זה מרתק שכל השאלה שלך עוסקת באיך לרמות את מס הכנסה ומע"מ, והבעיה אצלנו שהתשובות שלנו לא מדויקות.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
קודם כל תודה על התשובה המפורטת
1. כן
2. לא
3. כתבתי בהודעה שלי - אתה עושה ביטוח על מישהו 1 ומשנה את השם אחר כך
לגבי 4-7...
התחלתי לכתוב תשובה ארוכה ואז הסתבכתי עם עצמי.. לפי ההגיון שלי זה אמור לעבוד כי עצמאי ישלם על הוצאות רכב פחות משכיר ואת הסכום האמיתי שבסוף הוא משלם אני יכול להחזיר לו
לא יודע אם זה קשור רק למע"מ כי אם הבנתי נכון הוצאה מוכרת זה - נניח אתה מרוויח ברוטו 100,000 בשנה אבל הוצאת 10,000 על הרכב, אז לצרכי מס אתה משלם רק מ90,000, לא?
בכל מקרה אני אומר שוב זאת סתם שאלה תאורטית זה לא באמת שאני חושב לעשות את זה או משהו, סתם עניין אותי אם בתיאוריה זה אפשרי