תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: האם ה-DRZ400 S מתאים לי? פרטים בפנים

Junior Member

Cool האם ה-DRZ400 S מתאים לי? פרטים בפנים

שלום לחברים,הקדמה קצרה אך חמודה.

בשנים האחרונות (8) אני רוכב על Grand dink 250 (אותו אחד). לפני כן היו לי GS 500 ו- FAZER600 עליהם רכבתי כ-5 שנים. בזמנו ירדתי מהאופנוע מטעמים כלכליים, הייתי תפרן מדי מכדי להחזיק 600. היום, שמונה שנים אחרי אני עדיין תפרן אבל עשיר יותר. בכל אופן, אף על פי שאני רוכב יותר שנים על קטנוע מאשר על אופנוע, תמיד הגדרתי עצמי כאופנוען והקטנוע היה תמיד "זמני". היום, כאשר הכלי שלי בסוף ימיו אני מתחיל לחשוב על החלפתו וחזרה לאופנוע.

כפי שכתוב בנושא, אני חושב על ה-DRZ400 S, מכמה טעמים:
    1. מחיר אטרקטיבי יחסית לדגמים אופציונליים אחרים שאם ה-DRZ לא היה בתמונה אז הייתי מתלבט לגביהם (tracer, ורסיס וכו' בנפחי הביניים).
    2.יכולת שטח - מעולם לא נסעתי בשטח או על שבילים, זה נראה לי כיף, סופר ספורט אני לא אקנה אז לפחות ננסה להתחיל ליהנות מרכיבת Off road . הכלי נראה לי כמו כלי intro נחמד לעולם הזה. זה מעין תחליף לג'יפ פשוט שאני לא יכול לקנות.
    3.לפי מה שקראתי, אחזקת הכלי יחסית זולה.

הרכיבה היומית שלי היא כ-40 ק"מ, בין עירוני. אני אוהב לשייט על 100 צפונה (איפה שאפשר). מרכיב את הגברת לפעמים שאנחנו יוצאים לת"א . אני עושה שימוש במקום האיחסון בקטנוע וככלי רכב יחיד זה חשוב לי, אז אם יש סבלים ל-DRZ שניתן להרכיב עליהם ארגז זה יענה לי על הצורך. אני רוכב כל השנה כמעט בכל מזג אוויר, אז חשוב לי שיהיה בטוח לרכוב עליו גם בחורף (בדגש על רוחות).
    ממה שקראתי, מה שמפריע לרוכבים באופנוע (בין היתר) זה הקרבורטור וחמישה הילוכים. אני לא ממש זוכר מה המשמעויות השליליות של קרבורטור, ב-GS היה קרבורטור וצ'וק אבל אני לא זוכר מה הייתה הבעיה עם זה, אולי ההנעה בימים קרים?

בכל אופן אחרי המגילות האלה, מה דעתכם? מתאים לי או לא או בכלל עדיף WR250 R? כלי מצוין לפי הביקורות אבל נראה לי כמו עלה נידף עבור הרכיבה השוטפת שלי (בעיקר בחורף).

תודה רבה

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    נתחיל משאלת ההתאמה לדעתי הוא לא יתאים מהסיבות הבאות:
    1. הכלי מסוגל לשייט על 100 ויותר אבל אני לא בטוח כמה הוא בנוי לזה ויותר מזה כמה אתה תהיה בנוי לזה
    2. ניתן להרכיב שוב אל תצפה לנוחות.
    3. ניתן להרכיב סבל (אני מניח סביב ה800 ש"ח) וארגז (מחיר תלוי בפירמה והדגם).
    4. למרות שאני לא בטוח כמה הבדל יש בין ה400 ל650 הייתי מתאמץ ורוכש את ה650 שלהערכתי יהיה לך יותר ידידותי וידע לשייט בנינוחות רבה יותר מאשר ה400 ואת הWR פוסל על הסף.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

לפי מה שאתה מספר - לדעתי כדאי לך לחשוב יותר בכיוון של ה DR650,
    או ה SWM 650 החדש והמעולה (אם אתה רוצה קפיצת מדרגה מבחינת יכולות לעומת ה DR), או אפילו ה 690אנדורו של קטמ (אם יש לך תקציב).
    אולי גם BMW 650 כלשהוא, אם תמצא.
    אולי אפילו ימאהה טנרה.

WRR וה DRZ כלים מעולים - אם אתה מחפש דו"שים קרביים "מוטי שטח" הם הטובים ביותר בקטגוריה שלהם - אבל מתאימים למי שמבלה יותר זמן בשטח מאשר בכביש, לדעתי.
    ומורכבת זה בכלל דיל ברייקר לשניהם.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    כשחיפשתי משהו בסגנון פסלתי את ה dr'ים בגלל התנהגות בכביש במהירות מעל 100. אם היכולת הטכנית קיימת, אתה יכול לחפש bmw f650gs ישן או ימאהה טנרה (אם אתה לא נמוך כמוני), לדעתי הם יתנו לך בדיוק את מה שאתה מחפש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לדעתי, גם, ה650 יתאים יותר.
    יתרונות:
    אין לו בעיית שיוט ב100-110,
    יותר זול.
    יותר נמוך.
    עם אופציה לסבל מקורי (אני רכבתי עם תיק סבל ושני תיקי צד לפי צורך, בייצור עצמי).
    פחות גניב.
    יותר פשוט מכנית.
    מושב יותר נוח (בעיקר למורכבת), אבל עדיין לא בדיוק כורסא.
    החסרון,
    בשטח הוא פחות קרבי ויותר רך. זה אומר שאם תרצה לעלות רמה ברכיבת שטח, הוא ימצה עצמו די מהר.
    מתלים רכים. בהרכבה בזוג תצטרך לכוון עומס קפיץ על הכי קשה.

מה שאתה צריך לשאול את עצמך זה כמה שטח, ואיזה שטח אתה רוצה לעשות.

גילוי נאות.
    אני רכבתי איתו גם בשטחים פחות קלים וגם בסינגלים, החבורה עימה רכבתי היתה בעיקר חברה עם קטומי שטח. מצד שני, אני שוקל סביב ה60, והמתלים יכלו להתמודד יותר יפה עם המשקל. (ניתן להזמין באינטרנט קפיצים קשים יותר, או פרוגרסיביים, אבל לא נראה לי ששווה את הכסףוההתעסקות).

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ככלי תחבורה בינעירוני, ה-DR650 עדיף. הוא יותר נוח (או, ליתר דיוק, פחות גרוע).
    הוא גם זול בכמה אלפים.
    מצד שני, בשטח ה-400 טוב בהרבה - מנועו מתפרץ יותר, והוא קל משמעותית.

לגבי הקרבורטור - זאת לא באמת בעיה, לא כשמדובר ברכישת אופנוע חדש. עם השנים, תיתכן שחיקה שתדרוש ניקוי, החלפה של חלקים מתבלים וכיוון. ב-DR-ים לא קשה לעשות את זה (לא מדובר באופנוע ספורט עם סוללה של 4 קרבורטורים).

אין שום בעיה להוסיף זיווד (ארגז אחורי, תיקי צד). קיימים שיפורים בשפע - מערכות פליטה וקרב' שמשפרות את תגובת המנוע, פיירינג לשיפור היכולת הבינעירונית, טנק דלק מוגדל ומה לא.

לכן, לאור תוואי הנסיעה - אמליץ לך על אחד מהשניים:
    1. לרכוש DR650 חדש (או משומש טרי). לשפר בהדרגה את הנקודות שמפריעות לך (מושב/גודל טנק/מיגון רוח/זיווד). סה"כ - אופנוע אמין מאוד, פשוט וזול לאחזקה.
    2. לרכוש באותו סכום KTM 690 ENDURO משומש (או את אחיו מבית הוסקווארנה). שם כבר מדובר בקפיצה של כמה מדרגות - גם בכביש וגם בשטח. זאת מכונה מדהימה, בעיני - הדו"ש הקרבי הטוב ביותר שמיוצר היום. קח בחשבון, שליכולת הגבוהה תהיה עלות מורגשת ברכישה ובאחזקה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    תודה רבה למגיבים