יש לי רעיון לצמצום זמן הטעינה.
במקום סוללה קבועה, אפשר לשים ברכב סוללה הניתנת להוצאה. כך, במקום לפזר עמדות טעינה (או בנוסף) אפשר להקים תחנות בהן מחליפים סוללה.
ממש כמו תחנת דלק.
אני מניח שהחלפה כזאת לא תיקח יותר מכמה דקות. ככה, גם טווח של 500 ק"מ הופך לריאלי לנסיעות ארוכות.
😞
נסעתי מקאנטאקי לאילינוי וחזרתי באותו היום כ700 קילומטר עם רכב חשמלי שנזקק לשעתיים טעינה אני לא חושב שהייתי עושה את זה בפורמט שעשיתי ( מוזיאון הארלי אם כבר שואלים)
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
700 לכל כיוון?
טסלה טוענת בקצב של 200 ק"מ לשעה אז יכולת לעצור לשעה טעינה.
עוד בעיה לדעתי יותר קשה היא הבעיה של הטענה למי שאין לו בית פרטי עם חנייה.
כל מי שגר בבניינים זה בכלל לא אפשרי בשבילו כיום.
אם יש לך חניה קבועה, חשמלאי יכול להתקין לך עמדת טעינה מהירה.
אם אין לך חניה זו אכן בעיה רצינית וזה מכשול שחייבים להתגבר עליו לפני שבאמת נראה שימוש נרחב בחשמליות.
חברת גרמנית Ubtricity, מציעה פתרון. היא מתקינה עמדות טעינה על עמודי חשמל שעברו הסבה ל-LED. לעמודים אחרי ההסבה יש הספק פנוי שאפשר לנצל לטעינה.
העמדות שלהם זולות מאוד, תופסות מעט מקום וקלות להתקנה וזה בגלל שהעמדה היא טיפשה לגמרי. כל הטכנולוגיה יושבת על כבל הטעינה.
על כל לקוח שמבקש עמדת טעינה, הם מתקינים 3. הם מציפים את השוק כדי שלא יהיה מחסור בעמדות.
כל מי שמטעין הוא בעל מנוי ומשלם על הצריכה שלו בהתאם.
https://www.youtube.com/watch?v=rKaEhBjt1ls
![]()
ארני חשבתי בזמנו על אופניים חשמליים אבל אני מפחד לרזות ולאבד את הקסם שלי.
לגבי עמדות טעינה במציאות הישראלית אני כבר מדמיין את בעלי הרכב חוזרים מהקפה אחרי המנוחה ומגלים שבמקרה הטוב ניתקו את החיבור הפחות טוב שגנבו את הכבל והסביר שבו מדינת ישראל תגרוף קופון
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI