בa2 זה שני התנאים.
גם וגם.
יש לי רישיון A2. בחור דיבר איתי לגבי הקטנוע הנ"ל, מתכנן לקנות ממנו אבל יש סוגייה אחת שהנפח הוא 150(147) וממה שהבנתי הדרגה A2 מוגבלת שכך חייב את שני התנאים ביחד וכאלה. אבל מצד שני הבחור שלך אליי צילום רישיון רכב של הקטנוע הנ"ל, ורשום L1 שזה אמור להתאים.
מה אומרים? אפשר לנסוע בראש שקט או שלא?
בa2 זה שני התנאים.
גם וגם.
זה באמת מקרה גבולי ולא ברור.
מצד אחד דרגת הרשיון מתאימה, מצד שני התנאים לדרגת הרשיון לא מתאימים.
בקיצור, למה לחפש את הצרות... ועוד בשביל קטנוע זקן,חלש ומיושן... בשוק רווי באופציות אחרות...
הייתי ממשיך הלאה לקטנוע מדגם אחר.
*גילוי נאות: רכבתי בעבר (הרחוק) על הרואיזם והוא שרת אותי נאמנה זמן ממושך ומרחק לא מבוטל ובכל זאת ההמלצה שלי במקרה הזה היא לחפש משהו אחר.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
יש ספק - אין ספק. אל תתעסק. אגב, קטנוע מעולה. היה לי 3 כאלה. לא מתים.
זהו, כפי ששניכם ציינתם מעליי. הקטנוע הנ"ל פשוט אמין בטירוף, ונותן חוויה ממש טובה. לכן אני מתעקש עליו. אתם מבינים את העקשנות שלי עכשיו?
"לא להתעסק", למה לא? תראה חבר, אם יש סיכוי כלשהו שמבחינה חוקית מותר לי לנהוג על הקטנוע הנ"ל, למה לוותר?
מוזר מאוד הסיפור הזה. הייתי שמח לראות את הצילום ששלח לך. לפי משרד התחבורה זה לא הדרגה המתאימה.
http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle
![]()
פעם כשלא היה סיווג כוח סוס ו125 היה מספיק היו רושמים רכבים בדרגת L1
היום דרגות הL לא אומרות כלום
לא תמיד רשיון עד 125 כלל עד 14 כוח סוס ואנשים חגגו על אפריליות וקתומים עם 30 40 כוח סוס.
אני כולה הסברתי לו למה הקטנוע רשום כl1 .
אגב הגיון... הוא לא שלי.
לך תריב עם המדינה
יש לי שני אופנועים בחניה.
לאחד כתוב l3 ו46 כוח סוס
לשני כתוב l3 ו143 כוח סוס (להגנתו בפועל יש לו רק 110).
שוטר הסביר לי מה שאמרתי בנוגע לדירוג בכל הנוגע לאכיפה אקטיבית בפועל ובשטח.
לדעתי, כל עוד רשום ברישיון רכב L1, ויש לך A2, סע.
תהנה מההפקרות.
אם מישהו, איכשהו, הצליח לרשום 150 בתור 125....כל עוד לא ישנו את זה
הייתי מנצל את ה"טעות" של משרד הרישוי.
אבל זה רק אני
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
ואז יפתח שרשור של 'עצר אותי שוטר והוריד אותי מהכביש כי הנפח של הקטנוע לא מתאים לרשיון...' מצלצל לי מוכר האמת..
למה להתעסק? ובכלל לא אמרת שאתה רוצה להגדיל את הרישיון?
Sent from my T5 using Tapatalk