מה החוזק של הדבר הזה ביחס ליצור בדרך הישנה?
העתיד של מדפסת 3D מטאלית לא נראה ורוד יותר עם הטכנולוגיה החדשה של החברה מאזור בוסטון,
פי 10 זולה יותר ממדפסת לייזר ופי 100 מהירה יותר.
תוך מספר חודשים החברה גייסה סכום עצום של 210 מיליון ירקרקים מקרנות.
http://newatlas.com/desktop-metal-3d-printing/50654/
נערך לאחרונה על ידי levil; 28-07-2017 בשעה 16:09.
לפחות חזק יותר מיציקה.
החלק המופיע בתמונה של הוידאו השני משמש באופנוע דוקאטי.
המדפסת לסטודיו עולה 120K$
ויכולה לשמש פתרון מעולה למוסכים גדולים במקום להחזיק ולנהל מלאי יקר
של חלפים, ניתן להדפיס במקום,
ניתן להדפיס תוך דקות ספורות חלקים במקום להזמין מסדנת עיבוד שבבי,
התהליך של ריקול בגלל תכנון שגוי יהיה מהיר בהרבה, כשאת החלקים המיועדים להחלפה ייצרו במוסך שיקבל קובץ מהיצרן. יש עוד הרבה יישומים בעוד תחומים אבל זה כבר מספיק לחולל מהפכה.
נערך לאחרונה על ידי levil; 28-07-2017 בשעה 16:49.
על הנייר נשמע מדהים.
120K $ למוסך הישראלי...יש עוד זמן עד שמישהו יעיז.
אל תשכחו את סוגיית הקניין הרוחני, הרישוי והאחריות מעבר לעלות המדפסת והחומרים...
לא כזה פשוט וורוד.
מהפכה של ממש. תודה על השיתוף![]()
לא חושב שזה יהיה אי במוסכים פרטיים, נראה לי יותר בכיוון של עסק שיתעסק רק בזה. יחזיק תכניות לכל חלק אפשרי כמעט ומוסכים ואנשים שצריכים חלקים שקשה להשיג\לא קיימים\יקרים יזמנו ממנו.
צפיתי בסרטון בזריז... די דומה ל markforged metal x, לא? המארק זולה בכמה עשרות אלפים...
וחוץ מזה, כל המדפסות הללו(כולל FDM,SLA עבור פולימרים) הינן טובות להכנת חלקים ייחודיים(או rapid prototyping) ולא ייצור סדרתי.- כמו כן לא בטוח עד כמה אפשרי לעשות טיפולים טרמיים בכדי להגיע לחוזק הרצוי. הדפסות פלסטיק חלשות משמעותית מכל מכונת הזרקה ואני מניח(הנחה די גדולה) שהדפסת מתכת ע"י שימוש באבקה תניב מוצר נחות מבחינת חוזק. היתרון הוא בגאומטריה בלבד.
וזה עוד לפני שנכנסים לזמני הייצור המייגעים של כל תעשיית ההדפסה בתלת מימד והעלות פר מוצר...
אבל בכללי, מעניין![]()
לא נכון לגמרי. תצפה שוב .
ללא קשר להדפסה חלקים ממתכת, שנים כבר מכינים חלקים מאבקות מתכת וקרמיקה ע"י סנטור, אפילו כאלה בעלי גאומטריות מסובכות ולעין הם יראו אותו דבר הרבה פעמים גם נקודת שבר לא תראה שונה בתכונות המכניות ניתן אפילו להשיג שיפור . הקושי בהדפסת חלקים ממתכות או קרמיקה זה הטמפ' שהם דורשות על מנת לחבר בין שני חלקיקים.
בהנחה והתהליך תקין לא אמורה להיות בעיה לעשות טיפולים טרמיים בהנחה וצריך.