מצטער, ממש לא מצליח להבין אותך.
שלום
אדם שברשותו רישיון נהיגה A לאופנוע ללא הגבלה ולאחר חידוש רישיון בגיל 64 קיבל את הכרטיס ובוא חסרה הדרגה A שמאפיינת נהיגה ללא הגבלה.
מופיעה כרגע רק A1 ו B.
יש לציין שלא היתקבלה על כך הודעה מיוחדת ולא משהו רפואי.
מה עושים כאשר יש טעות כזו?
מה ההליך?
תודה מראש.
מצטער, ממש לא מצליח להבין אותך.
אגב, יש מצב שבבדיקות הרפואיות הוא נכשל בבדיקות ראיה.
על אופנוע A צריך טווח ראייה גדול מהרשיונות הקטנים.
עניין של שדה ראיה.
עכשיו תענה לי על השאלה.
איך הגעת ל71 אם הוא כתב 64?
מותר לבן אדם בן 64 וגם לבן אדם בן 200 לנסוע על מה שבא לו, גם על ג'קסר אם בא לו.
אם מדובר רק בטעות טכנית אז פשוט לפנות למשרד הרישוי שישלחו רישיון מתוקן.
לי דווקא מסתדר יותר הארלייסט וותיק, ולא משחיז רגליות. עם a1 הוא כנראה יאלץ למכור את המכונה השמנמנה שלו...
אני מניח שהוא יכול לערער במשרד התחבורע, אולי מישהו יקשיב לו.
אני לא כלכך מבין את ההגבלה בחוק ולדעתי כן כדאי לערער ( אני מניח שלמרות שאנו רוכבים אנו עשויים להגיע לגיל פרישה).
מאחר והחוק במדינת ישראל אינו מאפשר לנו לנהוג/לרכוב מעל ל120 קילומטר בשעה מה ההבדל בין 120 קמ"ש על קורקינט חשמלי ג'יפ ממנוע של הבן שלי או קאוואסאקי H2 עתיר קילומטרים.
לחילופין הוא תמיד יוכל לדהור בפרארי דינו לעניים.
מדיניות מטומטמת
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
צריך לפנות למשרד הרישוי ולברר מה קרה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
צריך לברר במשרד התחבורה ועוד יותר מזה לוודא שאותו בנאדם באמת מספר לך הכל ולא שכח איזה מכתב או בדיקה שעבר שהביאו להורדה בדרגה.
אתה לא באוף ולכן פינקתי בכרטיס. הערה לא קשורה, לא עוזרת לפות"ש וגם די מעצבנת. לפעמים אם אין לך מה להגיד כעדיף שתשתוק.
במחשבה שנייה לפעמים גם כשיש לך מה להגיד...
סיפור קצר שקרה לי:
חידשתי רשיון, וקיבלתי אותו שגיאת כתיב בהגבלת ההספק: 4.54 כ"ס. הלכתי למשרד התחבורה, אמרו לי שזאת לא טעות. אחרי שאני הייתי צריך להסביר להם שאין דבר כזה, הודו שזאת טעות. אמרו לי שאם אני רוצה, אני יכול לעשות כפל רשיון תמורת 50 ש"ח, ואז הם ידפיסו לי אחד מתוקן. התעצבנתי והלכתי. חזרתי ביום אחר רגוע יותר, הראיתי להם את הבעיה (כאילו מחדש) אז הם הודו מייד בטעות, ושוב הציעו לי כפל רשיון, אבל הפעם תמורת 20ש"ח בלבד. הבנתי שזאת מסחרה, והלכתי למשרד אחר של משרד התחבורה. שם דווקא הייתה נציגה נחמדה, שהדפיסה לי מייד רשיון חדש ומתוקן.
שיפנה למשרד התחבורע, שהם יסבירו לו על מה ולמה שללו לו דרגת רשיון. ואם הוא לא מקבל תשובה נורמלית, שילך למשרד אחר. לא כי הוא לא צודק, אלא כי הבריאות הנפשית שווה יותר. ואם עדיין לא עובד, שיפנה לתקשורת. גם למשרד התחבורה אין שום סמכות לשלול רשיון נהיגה, כל רשיון נהיגה, כולל דרגות, בצורה שרירותית.
שלום
ראשית, כל תודה רבה על התגובות העיניניות.
שנית, לאחר חידוש הרישיון ובדיקה רפואית הכל היה תקין וכשורה !
לא נשכח מכתב או הערה.
סך הכל בדיקה שיגרתית של החידוש לעוד הרבה שנים.
השאלה היא צריך ללכת למשרד התחבורה או משרד הרישוי ?
גם כאשר הוא ביטח את האופנוע שבירשותו וביקשו מס רישיון וכו לא אמרו דבר על כך. וזה עוד מבלי שהוא הבחין בזה.
בורקה, איזה משרד תחבורה/רישוי ידידותי תמליץ ללכת בכדי לחסות עוגמת נפש ושבאת יוכלו כן לעזור לפתור את הבעיה?
שוב אני מציין, לא נאמרה אף פניה/כתיבה על אי קשירות.
פתאום הוא רואה שלא מופיעה על הכרטיס דרגה A.
תודה
באופן כללי ראיתי שהיחס במשרדי ממשלה תלוי באוכלוסיה שהוא משרת. במשרדים שנותנים שירות לאזורים ברמה סוציואקונומית טובה יותר, היחס יהיה טוב יותר. במשרד ברחובות קיבלתי יחס ושירות טוב. הם משרתים את רחובות ואת היישובים הקטנים שליד, שזאת לא אוכלוסיה גדולה (יחסית), ורובה איכותית.