לא הבנת נכון.
התרמוסטט נועד לשמור על טמפ' שרפה נכונה,ביטול התרמוסטט יוביל לטמפ' תנודתית שמעלה צריכת דלק ובלאי מכני.
אל תוותר עליו.
הזמנתי צינורות חדשים לרדיאטור, הצינורות שהגיעו שונים ממה שהיה מורכב על האופנוע,
רציתי לדעת אם אפשר לוותר על ה"תרמוסטט",
לפי מה שהבנתי, הוא מיועד לאזן טמפרטורות בין שני צידי הרדיאטור באזורי רכיבה שהטמפ' בהם נמוכות.
rad_hoses_new.jpgrad_hoses.jpg
תודה
לא הבנת נכון.
התרמוסטט נועד לשמור על טמפ' שרפה נכונה,ביטול התרמוסטט יוביל לטמפ' תנודתית שמעלה צריכת דלק ובלאי מכני.
אל תוותר עליו.
תודה,
פתחתי אותו ובתכלס אין שם כלום חוץ ממעבר נוזל קירור,
בסך הכל חתיכת פלסטיק שמעבירה נוזל משני הרדיאטורים לתוך המנוע.
וזה בדיוק מה שהוא עושה מאט זרימת נוזל מהמנוע לקירור וככה שומר על הטמפ'.
אה הא!
הבנתי
תודה רבה
שאלה נוספת - הבנתי שיש שני סוגים של ראדיאטורים לשנתון הזה:
FOR-font-b-KTM-b-font-250-font-b-300-_EX.jpgALL-ALUMINUM-RADIATO-font-b-KTM-b-font-125-200-250-font-b-300-b-font_EX.jpg
הישן שלי נראה כמו הראשון, החדש נראה קצת שונה במיקום החיבור בצד ימין,
יש מצב שקיבלתי את הרדיאטור הלא נכון?![]()
התרמוסטט רלוונטי שהמנוע קר,הוא סגור יש חריר קטן שדרכו יש זרימה.
ברגע שמתחיל התרמוסטט נפתח.
אני בטלתי את הטרמוסטט אצלי עבור יוניט הפעלה לוונטה.
מה שעכשיו קורה בפועל,למנוע לוקח עוד דקותיים להגיע לטמפרטורת עבודה.
אולי בהזרקה הייתי נמנע מלהוציא תרמוסטט וגם לא בטוח.
@
מאחר וחלק משמעותי מהבלאי במנוע נוצר בשלב שבין ההנעה לבין ההגעה לטמפרטורת העבודה, להארכת הזמן הזה בדקותיים עלולה להיות השלכה משמעותית על הבלאי.
מנוע קר טולרנסים קטנים...
בלאי ושחיקה נוצרים מעל! לטמפרטורת עבודה.
@
בדיוק הפוך חביבי...
כשהמנוע קר המרווחים גדולים, כדי להשאיר לבוכנה (ולחלקים נוספים) מקום להתרחב כשהיא מתחממת מבלי להתפס בצילינדר.
בנוסף, השמן צמיגי יותר וגם לא מפוזר בכל מקום כמו שצריך (למרות שזה ספציפית מסתדר די מהר, הרבה לפני שהגענו לטמפרטורת עבודה).
כמובן שנזקים ייווצרו אם נעבוד מעל טמפרטורת עבודה, אבל אם מערכת הקירור תקינה זה לא אמור לקרות עקרונית, ואם זה קורה מדובר בתקלה. אין לזה שום קשר לתרמוסטט.
זה כמו להגיד שהבלאי והשחיקה נוצרים כשאין מספיק שמן במנוע...
Ey@l מטעה.
התרמוסטט רלוונטי כל זמן שהמנוע עובד ולא רק על מנוע קר,בלי תרמוסטט לעיתים כלל לא תגיע לטמפ' עבודה,על אחת כמה וכמה בהזרקה ששם התערובת תלויה בטמפ' המים והנזק המצטבר למנוע יהיה גדול יותר.
לטמפ' השפעה על השרפה ועל המרווחים - מרווח לא נכון מגביר חיכוך לא רצוי ומקצר את חיי המנוע,טמפ' שרפה קרה מידי גורמת לבזבוז דלק ומחסור בכוח.
בשביל להוציא מהמנוע את התפוקה הטובה ביותר עלינו להפעיל אותו בטווח טמפ' נכון וקבוע ובלי תרמוסטט זה בלתי אפשרי.