המגבר-חלש בשביל סאב.
אם יש רצון וחורים ל6X9 אז תתקין שם רמקולים דרך המגבר.
קדימה- היתי מחבר זוג לרמקולים בדלתות ועוד לזוג היתי מתקין טויטרים בפינות .
צריך עצה בחיבור נכון וטוב של מערכת לרכב.
נתונים-
-ישנה מערכת עם 4 יציאות אודיו אחוריות בנוסף ל4 יציאות לרמקולים.
-יש מגבר 2 ערוצים פשוט וקטן.
-2 רמקולים ישנים ומקוריים(!) בדלתות.
*כמו כן חורים ל2 רמקולים 6/9 מאחור.
-הכנה למערכת הגברה טובה לבגאז'.
נשאלת השאלה, מה אפשר לעשות עם כל זה?
*לקנות סאב, רמקולים טובים ומגבר6 ערוצים לא אופציה.
האם עדיף לשים 2 רמקולים 6/9 טובים, ולחבר אותם עם מגבר למערכת ללא הקדמיים בכלל? אולי לשים רק 2 קדמיים טובים באותה הדרך?
אולי בכלל יש אפשרות לחבר 2 קדמיים ו2 אחוריים עם מגבר כזה, אולי גישור כלשהו בלי לאבד מאיכות ועוצמה?
אשמח לעצות והמלצות!
המגבר-חלש בשביל סאב.
אם יש רצון וחורים ל6X9 אז תתקין שם רמקולים דרך המגבר.
קדימה- היתי מחבר זוג לרמקולים בדלתות ועוד לזוג היתי מתקין טויטרים בפינות .
כאמור, לא בונה על סאב, לפחות לא כרגע.
מבחינה פיסית, איך אתה מציע לחבר זוג אחוריים, זוג קדמיים בדלתות וטויטרים? ללא מגבר בכלל? עם מגבר?
ממה שאני מבין, אם אני רוצה להשתמש במגבר זה, אני יכול לחבר 2 רמקולים בלבד. השאלה מה עדיף, 2 אחוריים, או 2 קדמיים? או שיש אופציות אחרות?
תלוי בסוג המוסיקה שאתה שומע.
אם זו מוסיקה רווית באסים הייתי מחבר רמקולים 6x9 למגבר וסט קומפוננט ישירות לרדיו.
אם לא, הייתי מחבר סט קומפוננט קדמי דרך המגבר ו6x9 (שבכל זאת יתנו קצת באסים) ישירות לרדיו.
סט קומפוננט מהרמות הנמוכות לא יתן באסים טובים ולכן תצטרך לשלב את ה6x9 בשביל זה.
קח בחשבון שמכוונים את המערכת לפי הנהג (שברוב המכוניות היום נוסע לבד ברכב) ולכן משקיעים יותר בסט רמקולים קדמיים (דהיינו קומפוננט) שיתן איכות יותר טובה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
סגנונות מוזיקה שונים, לכיוון אלקטרוני עם באסים.
חשבתי לכיוון מה שהצעת, אחוריים 6/9 עם מגבר, בנוסף לקדמיים פשוטים( או במקומם. הם פשוטים מאוד כאמור, השאלה אם הם לא יגרעו מהתוצאה הסופית).
אחוריים אקנה בכל מקרה, אבל לא רוצה להשקיע הרבה בעניין, לכן גם אחוריים וגם סט קומפוננט איכותי לא אופציה כרגע.
מה מבין האופציות הבאות לדעתך יותר הגיוני?
1. אחוריים בלבד עם מגבר.
2. אחוריים עם מגבר יחד עם קדמיים דראק ישירות ממערכת.
3. אחוריים וקדמיים יחד ללא מגבר כלל.
נ.ב. Jbl gt5963 vs pioneer ts-a6974s, יש עדיפות? שמעתי שלjbl הבאסים יותר מודגשים, יהיו יותר טובים ללא סאב...
מה התקציב לכל העניין ואיזה רדיו דיסק יש ברכב? אולי שווה לחפש יד שניה וכן לשלב קומפוננט ברמה בסיסית.
באופן כללי אני מאמין שכדאי קודם כל לנסות את אופציה 3 ולראות אם זה מספק אותך (זה אומר לסוע כמה ימים ככה ולכוון את המערכת כפי שנשמע לך הכי טוב)
אחרי זה לנסות את אופציה 2. הייתי גם ממליץ להוסיף טוויטרים פשוטים שיתנו קצת את הצלילים הגבוהים שיתכן שיהיו חסרים לך בעיקר במוזיקה אלקטרונית (יכול להיות שיש לי איזה זוג זרוק בבית, אם אמצא קח אותם).
אולי אפילו שווה לנסות את שניהם ולראות את ההבדלים לבד.
אלא אם הקדמיים במצב נוראי לא הייתי מוותר עליהם..
בקשר לקדמיים שקיימים, מאוד תלוי ברמקול עצמו, במצב שלו (יבש, סדוק או אפילו קרוע שראיתי אצל כמה אנשים שבכלל לא שמו לב) ובסוג שלו (אלמנט אחד, 2) כדי להבין אם יוסיף או יגרע מהסאונד.
לגבי הדגמים של הרמקולים, לא יצא לי לשמוע את הדגמים האלו אבל אני אישית (וזה מאוד אינדיווידואלי) מעדיף את הרמקולים של JBL מבין השניים.
קודם כל, תודה על העזרה!
התקציב הוא לרמקולים אחוריים בלבד)
כמו שאמרתי, מגבר קטן יש, מערכת יש. חשבתי בהתחלה פשוט להוסיף אחוריים, אבל נזכרתי במגבר שזרוק בבית, ואם כבר יש הכנה לכל הסיפור-מנסה לחשוב על דרך שהכל יעבוד במינימום השקעה. רכב ישן ורועש, לכן להשקיע בבידוד ומרכיבים איכותיים לא משתלם.
HEAD UNIT-מערכת סינית שדווקא מוציאה צליל לא רע, אם כי חסרים באסים (אולי בגלל הרמקולים).
רמקולים שיש כרגע- ישנים, אבל שלמים לגמרי, ולא נראים יבשים בכלל. ללא מיד, אולי גם בלי טויטרים. הייתכן? מחר אבדוק בוודאות. נשמעים בסדר, אם כי חסר באס וגבוהים.
אולי בכלל עדיף לוותר על אחוריים, לקנות קונפוננטים לדלתות (עם מגבר או לא), ועם הזמן אולי להוסיף סאב קטן? במידה ואני מעיף את הקדמיים שיש כרגע, ונשאר עם זוג-עדיף זוג אחוריים (3WAY) או זוג בדלתות?
לגבי הטויטרים-תודה על ההצעה. איך מחברים אותם בנפרד? לא צריך ערוץ נפרד? על הפלוס מינוס על הרמקולים בדלת? אשמח להסבר..
ממה שאני מבין עד כה- פיזית, החיבור של רמקולים קדמיים ישירות למערכת, ואחוריים (או סאב) דרך מגבר יעבוד. שזה כבר טוב, מכאן נשאר לנסות ולראות מה נשמע יותר טוב..
ייתכן מאוד ואפילו לא אתפלא אם הרמקולים שישנם הם ללא טוויטר.
לא הייתי הולך לכיוון הקומפוננט לבד כי פשוט לא יהיו לך באסים.
רמקולים 6x9 לטעמי נותנים סאונד יותר טוב מרמקול 2way בדלתות.
טוויטרים אפשר להוסיף על אותו ערוץ של הדלתות (כמובן זה לא אידאלי) אבל ברוב הרכבים שראיתי הם מחוברים כך (כלומר רוב הרכבים עם מערכת בסיסית).
במצב שלך אכן הייתי הולך על חיבור קדמיים קיימים ישיר למערכת ואחוריים 6x9 למגבר.
אולי בהמשך להוסיף איזה סט קומפוננט יד שניה שיפריד יותר טוב בין המיד לגבוהים.
חשוב יותר לכוון את המערכת כך שלא תרגיש שכל הסאונד מגיע מאחורה (אם כי סביר שזאת תהיה התחושה..)
זה מה שאעשה, 6X9 בנוסף לקיימים, ואשחק עם החיבורים וכיוונים.
תודה על העזרה)
6X9 זה לא רציני, הם מתעוותים ולא איכותיים כמו רמקולים עגולים.
מאמין שזה הרמקול המקורי שהגיע עם הרכב.
מה גודל שלו? אם אני מזהה נכון וזה 4" רמקולים 2way חדשים מתחילים בסביבות ה90 שקלים לחברות מכובדות. אם תוכל להרשות לעצמך בכל זאת אז הייתי מוסיף
כן, כמו שכתבתי זה נראה מקורי (בן 18 תכף).
כנראה באמת אקח איזה PIONEER להחליף אותם בנוסף לJBL אחוריים שכבר הותקנו.
בשביל ש6ׁ…9 לא ימשוך צליל אחורה,מחברים אותם בתור " סאב", בשביל זה כדאי לנתק טוויטרים המותקנים שם.
מקדימה - כמובן אדיף קומפוננת - כבר כתבתי לפחות לחבר טוויטרים .
הגברה של הקומפוננת - דרך מגבר מובנה של הCD.
אפשר מגבר אחד front לטוויטרים,השני - rear למידבאס.
אחוריים 6x9 - חייבים יתר הגברה ,אז לשם לחבר המגבר חיצוני
Busy- במצב אופטימלי, ברור שקומפוננטים עדיפים. ומגבר. ועוד אחד. וגם סאב, או אולי 2. העניין שכל זה יעלה יותר מהרכב)
אם ברכב לא היתה כבר הכנה למגבר עם כל הכבלים, ולא היה לי מגבר קטן זרוק בבית-לא הייתי מתעסק עם זה בכלל. אבל אם כבר-אז כבר, חשבתי מה אפשר להשיג מכל זה במינימום השקעה נוספת.
טויטרים-הבנתי שחיבור נכון שלהם אמור להיות רק דרך מגבר, הם צריכים ערוץ נפרד. רוב אנשים מוסיפים אותם על הרמקולים הקיימים עם קרוסאוברים קטנים.. אולי זה גם מה שאעשה בהמשך.