שלום
ברשותי איקס מקס 250 שנת 2009. אני רוצה להתחיל לעשות טיפולים קטנים לבד.
1. איזה מפתח T אני צריך? והאם אפשר להסתפק במפתח שוודי?
2. האם יש צורך בהחלפת הגומיה שצמודה לבורג?
תודה לעונים.
שלום
ברשותי איקס מקס 250 שנת 2009. אני רוצה להתחיל לעשות טיפולים קטנים לבד.
1. איזה מפתח T אני צריך? והאם אפשר להסתפק במפתח שוודי?
2. האם יש צורך בהחלפת הגומיה שצמודה לבורג?
תודה לעונים.
שוודי יכול להרוס את הבורג. יותר נוח לעבוד עם ידית רצ'ט ובוקסה. במקום גומיה צריכה להיות דיסקית. אין צורך להחליף, אלא אם היא נשחקה. לסגירה אתה צריך מפתח מומנט (אצלי 43Nm), שוב בשביל לא להרוס את הבורג או הברגה הפנימית. גם פילטר שמן צריך לסגור עם מומנט מסויים (בד"כ 17Nm). יש לך את כל הפרטים בספר רכב.
חשוב לא לשפוך את השמן לביוב, אלא למחזר במוסך קרוב ולשמור על איכות הסביבה!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תקנה ספר רכב , הכל רשום שם !
זה לא מדע טילים...
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
ממש ממש לא!
שוודי זה לא כלי עבודה. זה שימושי לחיזוק ברגים בארון שלך בבית או למוסכניקים חאפרים.
אם אתה מתכוון להתחיל לטפל בעצמך, קנה לך סט בוקסות סביר (אם אתה מת"א, באזור יצחק שדה יש לך את טכנו צינור או א.א. אופנועים שמוכרים סטים טובים במחירים סבירים, או למשל במוטודיפו אם אתה מעדיף להזמין באינטרנט). סט כזה לשימוש בייתי אמור לעלות סדר גודל של 300 ש"ח וישמש אותך שנים רבות.
לגבי כל היתר, מסכים עם מה שכתבו מעלי - מאד מומלץ להשתמש בידית מומנט, אבל בשלב זה אתה יכול לשאול ידית ממישהו ולא חייב ישר לרוץ לקנות. אני בטוח שיהיו הרבה חבר'ה שישמחו להשאיל לך לשימוש חד פעמי.
לגבי החלפת או-רינג או דיסקית (לפעמים יש את זה ולפעמים את זה), כעקרון צריך להחליף כל פעם אבל לא תמיד עושים את זה, היה פה דיון ארוך על זה לא מזמן, תסתכל קצת אחורה בעמוד.
מצטרף להמלצה החד משמעית להשיג ספר רכב ולעבוד לפיו.
ושוב מחזק את מה שאמר Dada - את השמן המשומש אוגרים בבקבוק ובהזדמנות הראשונה שמגיעים למוסך כלשהו שופכים את השמן אצלו בחבית המחזור.
בהצלחה!
לסברס זה לא גומייה שם זו דיסקית אטימה.
לפי היצרן צריך להחליף בכל פתיחה.
תעבוד עם בוקסה ורצ'ט.