שלום חברים,
הודעה ראשונה שאני כותב אבל נמצא כאן, קורא בשקט ונהנה מההשקעה של האנשים כאן.
לאחר שיפוץ שני מנועי DR250 בעברי החלטתי לקנות אופנוע GN250 מושבת שנסע עד לפני כחודש (יש עדויות וטסט בתוקף) לטובת פרויקט
שיפוץ שעליו אעבוד בעצמי.
ההשבתה הגיעה מהמנוע ולאחר פירוק של המנוע התקוע מצאתי את האשם. ברגים שמחזיקים את צלחת הקלאץ' של הסטארטר מאחורי המגנטו השתחררו
נשברו וגרמו נזק לכל המכלול. היות והסטארטר קלאץ' נתקע והבחור ניסה להניע שוב את המנוע, נשברו השיניים בטארטר ובגלגל הביניים.
חוץ מזה שאר חלקי המנוע נעים בקלות ולא נראה נזק אחר לעין. כמובן שאם כבר פתחתי, זו הזדמנות לניקוי כללי, חיזוק ושיפוץ שאר המכלולים.
עד כאן החפירה בכללי.
עכשיו לכמה שאלות. אני רואה שאליאקספרס ו איביי מחזיקים כמעט כל חלק שצריך לאופנוע הזה ואם כבר פתחתי מנוע אז נשאלת השאלה, למה לא לשפר ולחדש בחלקים חדשים. התשובה שקיבלתי מחבר מבין עניין זה שהחלקים הסיניים האלה לא שווים הרבה ושרוב הסיכויים זה שהם ייכשלו מהר מאוד או בכלל ייעצרו במכס ומשרד התחבורה יערים קשיים. עד כמה הדברים שלו נכונים ?
שאלה נוספת, אני מאזור חיפה. אין לי כלי מדידה מדוייקים לרמת הנדרש על מנת לבדוק חופשים וכל מיני מידות גבוליות שרשומות בספר.
האם יש מישהו באזור שמוכר לכם כמקום אמין לביצוע הערכה אילו חלקים רצוי להחליף ? האם כדאי לתת את המנוע למשפץ מיקצועי ?
תודה,
דורון