שלום לכולם,
אני חדש כאן ולאחרונה חזרה התעניינותי לגבי מעבר לדו״ג.
כיום אני נוסע בסוזוקי אלטו קטנה וחמודה, שמספיקה לי לנסיעה לעבודה ומדי פעם להורים, די חסכונית בדלק ותכלס סבבה לכל סוג נסיעה.
אני גר ועובד בתל אביב וכולם מכירים את מצוקת החניה והתחבורה שיש בעיר.
אז גם מסיבות כלכליות של תחזוקת רכב שאני נוסע עליו בערך 10 ק״מ מקסימום כל יום בתוך העיר, גם מסיבות החניה, וגם מההרגשה שאני מתגעגע אליה בתור ילד לרכב על דו״ג, החלטתי לבצע את המעבר.
השיקולים בהתחלה היו אופניים חשמליים או קטנוע, אך מאחר שאני לא אוהב את הקונספט של האופניים החשמליים, גם המחיר, גם ה״גניבות״, גם הבטיחות הירודה, גם חוסר התקנון החוקתי שלהם ועוד מליון סיבות, הבנתי שקטנוע זה מה שאני צריך.
אז הייעוץ שאני צריך הוא כזה:
1. יש לי כבר רשיון a2 שעשיתי לפני 4 שנים, אך מעולם לא נסעתי בארץ על קטנוע, (עשיתי רשיון וקניתי בסוף רכב). האם יש איזושהי סיבה משמעותית להרחיב לa1?
2. האם יש צורך באיזשהו שיעור נהיגה ל״רענון״ לפני שרוכשים כלי כזה?
3. לאחר כל מיני בירורים לא בדיוק הבנתי מה מחירי הביטוח ואיך זה שונה מרכב, אז מחיר ממוצע לביטוח חובה 125 סמק ומחיר ממוצע למקיף (אם יש דבר כזה) ואיזה סוגי ביטוחים יש?
4. דגם - שמעתי הרבה טובות מחברים על ג׳וירייד, ג׳י דינק, ודיאלים s3, אני בטוח שגם כאן הדעות יהיו חלוקות לפי הנסיון של כל אחד, אבל עדיין אם יש למישהו חוויות אישיות עליהם אשמח לשמוע ממקור ישיר ולא מכתבות ממומנות.
5. מכיוון שאני מתכנן למכור את הרכב, יהיה לי את הכסף להשקיע בקטנוע חדש מסוכנות, השאלה היא אם זה בכלל משמעותי בשבילי, לנסיעות עירוניות של מס׳ ק״מ בודד כל יום, או שעדיף לחסוך ולקנות משומש במצב טוב בכמה אלפים פחות?
6. אם יד שניה, למה כדאי לשים לב בחיפושים?
7. חורף, יש מה לחשוש? יש סיבה לשקול שוב את המעבר בגלל זה? (שוב, נסיעות בתוך העיר מהירויות נמוכות וכו)
תודה מראש![]()