עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 24

אשכול: הקאסטום הראשון שלי...

צפייה משולבת

Junior Member

הקאסטום הראשון שלי...

עד היום היו לי בעיקר קטנועים 125 להתניידות בתוך העיר, אני כיום מחפש קאסטום a1
    יוסאנג gv250
    דיאלים daydtar250
    קיוואי blackster250
    הונדה REBEL500
    קוואסקי volcan s 650

אלו האופציות שלי כמובן שההונדה והקוואסקי בראש סדר עדיפויות השאלה אם בתור התחלה זה לא יותר מדי? ואם כן מה ה"מועדף" הנחות יותר מבין היוסאנג דיאלים וקיוואי. מבחינת שקט נפשי נקרא לזה.

תודה לעונים

Senior Member
    תעשה נסיעת מבחן גם על רויאל אנפילד.

אם כבר קאסטום , תעשה נסיעת מבחן גם על הארלי בסוכנות. יש גם ספורטסטר a1

Sent from ...

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    אם אתה יכול להרשות לעצמך את שני האחרונים ברשימה אז תמחק את הראשונים. הם לא יותר מידי לאופנוע ראשון ועדיפים פי אלף על האחרים.

Member
    אני בעליו הגאה של הונדה רבל 500 כבר חודשיים, אחרי טיפוס מקטנוע דיאלים S3. לא בדקתי את הקסטומים של דיאלים ויוסאנג, אבל ישבתי על הקיוואי ולא אהבתי (מה גם שחיפשתי משהו בנפח יותר גדול).

השנקל שלי בנושא הם:

1. הרבל 500 מושלם כאופנוע למתחילים. נמוך, יציב, קל, די סלחן, שפע כוח בהילוכים נמוכים לגיבוי במקרה של שילוב הילוך לא נכון, ומעודד נסיעה מאוד רגועה
    2. מרווח הטיפולים ועלות החלפים של הרבל לעומת הקוואסקי היוו אצלי שיקול מכריע לטובת ההונדה, מה גם שלא היה קוואסאקי מוגבל לרכיבת מבחן
    3. קח בחשבון שרבל זה כלי שצריך לקסטם קצת בעוד כמה גרושים (תלוי בתקציב ודמיון). אני הוצאתי 250 ש״ח על ריפוד המושב ו 700 ש״ח על מגן רוח אוניברסלי. הקוואסאקי מגיע עם מערכת Ergo-Fit שאמורה לתת לך יכולת קביעת תנוחת רכיבה יותר טובה / מתאימה למבנה הגוף שלך
    4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. לא יודע איך זה בקוואסאקי
    5. קח בחשבון שאופנוע בנפח 250 לא ישאיר לך הרבה רזרבות כוח / מהירות בכבישים בין-עירוניים ומהירים. אופנוע בנפח 500-650 לא מחייב אותך לנסוע מהר אבל כן נותן לך את השקט הנפשי שכשצריך קצת כוח / מהירות הם זמינים. במילים אחרות, זה לא ש 500 סמ״ק זה ״יותר מדי״ אלא ש 250 סמ״ק זה ״פחות מדי״, גם לרוכב מתחיל, כמובן אם המטרה היא נסיעה משולבת עירוני / בין עירוני / מהיר.

מוזמן לדבר איתי בפרטי אם אתה רוצה עוד מידע / רשמים / המלצות.

רכיבות טובות ומהנות
    It's not about the speed. It's about the ride!

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי zoharrad צפיה בהודעה
    4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. הכסאות המקוריים במרבית הקאסטומים הם דראעק ...גדול... מאוד! זה אופייני למרבית הנפחים, לא תמצא הרבה קאסטומים נוחים לרכיבות ארוכות עם הכיסא המקורי .
    5. קח בחשבון שאופנוע בנפח 250 לא ישאיר לך הרבה רזרבות כוח / מהירות בכבישים בין-עירוניים ומהירים. אופנוע בנפח 500-650 לא מחייב אותך לנסוע מהר אבל כן נותן לך את השקט הנפשי שכשצריך קצת כוח / מהירות הם זמינים. במילים אחרות, זה לא ש 500 סמ״ק זה ״יותר מדי״ אלא ש 250 סמ״ק זה ״פחות מדי״, גם לרוכב מתחיל, כמובן אם המטרה היא נסיעה משולבת עירוני / בין עירוני / מהיר.
    מצטרף להמלצה לקנות אופנוע בנפח \ כ"ס מירבי שהרשיון מאפשר. במידה ואתה רוכב בבינעירוני זה חשוב ביותר.
    טיפ נוסף ... אני ועוד אחד מהכותבים כאן התלהבנו מקאסטום. שנינו רכשנו קאסטומים כמעט במקביל, הוא מכר את שלו, ואני עדיין לא .
    הקסטום נוח להפליא בחנייה. ... הקאסטום מתהדר (בד"כ) בכסאות רחבים , כידון רחב ותנוחת רכיבה חבלז"ת ... רק שכשאתה מתחיל את הרכיבה ועובר איזה 30-40 ק"מ אתה לפתע מבין שיש איבר בגוף שקורים לו עכוז, והוא מתחיל לכאוב מהר מאוד... רוצה לרכוב בכביש הררי? אין בעייה, רק קח בחשבון שמרווח ההטייה מוגבל והרכיבה איטית (יחסית).
    מציע לך בחום לרכוב על קאסטום טרם הרכישה ולא לחזור על הטעות שלי ושל חברי הטוב ...
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    מצטרף להמלצה לקנות אופנוע בנפח \ כ"ס מירבי שהרשיון מאפשר. במידה ואתה רוכב בבינעירוני זה חשוב ביותר.
    טיפ נוסף ... אני ועוד אחד מהכותבים כאן התלהבנו מקאסטום. שנינו רכשנו קאסטומים כמעט במקביל, הוא מכר את שלו, ואני עדיין לא .
    הקסטום נוח להפליא בחנייה. ... הקאסטום מתהדר (בד"כ) בכסאות רחבים , כידון רחב ותנוחת רכיבה חבלז"ת ... רק שכשאתה מתחיל את הרכיבה ועובר איזה 30-40 ק"מ אתה לפתע מבין שיש איבר בגוף שקורים לו עכוז, והוא מתחיל לכאוב מהר מאוד... רוצה לרכוב בכביש הררי? אין בעייה, רק קח בחשבון שמרווח ההטייה מוגבל והרכיבה איטית (יחסית).
    מציע לך בחום לרכוב על קאסטום טרם הרכישה ולא לחזור על הטעות שלי ושל חברי הטוב ...
    איזה קאסטומים רכשתם?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי zoharrad צפיה בהודעה
    איזה קאסטומים רכשתם?
    הוא XV950 (אם אינני טועה).
    אני עם XV1900 .
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Senior Member
    zoharrad שקלת הארלי ?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Busy צפיה בהודעה
    zoharrad שקלת הארלי ?
    לא ממש. לא בתקציב שלי וקצת פחות עונה על הצרכים שלי כרגע. אני עושה הרבה נסיעות עירוניות וצריך כלי קצת יותר קל וצנום. אגב, למרות שלא רכבתי על הוולקן, המשקל שלו לעומת ההונדה השפיע על ההחלטה שלי לא ללכת עליו. האופנוע הבא יהיה כנראה גוצי, אבל ימים יגידו. לי ול Rebel יש עוד הרבה קילומטרים יחד

Junior Member
    מבין כל מה שרשמת עדיפות לRebel. בנוסף, אמנם לא קסטום אבל כלי רטרו מצוין זה הסקרמבלר Sixty2 או רגיל (מוגבל A1) של דוקאטי, או מוטוגוצי V7.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    לא טעית XV 950 יפיפה אמין ולהבדיל מהארלי היה יכול להיות קישוט נהדר לסלון (הוא לא נוזל שמן).

האמת שהXV 1900 וה XV950 מאוד שונים באופי ה950 ממדים יותר קטנים ויש לו אופי שובב ( היה אפשר להנות איתו בכבישים מפותלים כל עוד הם ללא מהמורות).
    אבל כאמור הדמיון הוא חום מנוע שמגיע ישר למפשעה נוחות שמוגבלת לקילומטרים ספורים כמובן מוגבל ביחס לאופנועים אחרים בכבישים טכניים (ה950 קצת פחות אבל זה עלה לי במחיר הרגליות) וכאמור קצב רכיבה של 110 קמ"ש בערך מעבר לזה הופך למאבק לא נעים.

אם יהיה לי תקציב לא מוגבל בהחלט אני יחזיק לי איזה צ'ופר עם מנוע גדול ככלי שני לרכיבה לבתי קפה הסמוכים לבית אבל ככלי יום יומי לטווחים ארוכים ממליץ לך לחשוב שוב.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    zoharrad שאלה, אני גם התחלתי לפזול לכוון קסטום בנפח שקצת מעל 700 סמ"ק. היום רוכב על cb500x.
    מה הכוונה?: "
    4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. "????
    מושב קשה\לא נוח? ריפוד שונה יפתור את הבעיה או תנוחת הישיבה לא טובה פשוט? (על שלי עושה רכיבות של 300-500 ק"מ בלי בעיה ואני די סובל מכאבים בגב תחתון)

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kanter.m צפיה בהודעה
    zoharrad שאלה, אני גם התחלתי לפזול לכוון קסטום בנפח שקצת מעל 700 סמ"ק. היום רוכב על cb500x.
    מה הכוונה?: "
    4. נסיעות מעל 50-60ק״מ גומרות את הגב והתחת בלי עזרים / קסטומיזציה. "????
    מושב קשה\לא נוח? ריפוד שונה יפתור את הבעיה או תנוחת הישיבה לא טובה פשוט? (על שלי עושה רכיבות של 300-500 ק"מ בלי בעיה ואני די סובל מכאבים בגב תחתון)
    זה נובע משילוב של מושב עם ריפוד בסיסי ותנוחת ישיבה שהיא לא רכונה ולא זקופה אלא באמצע.

מושב אפשר לפתור עם ריפוד / בנייה מחדש / החלפה. יש מושבים חלופיים לקניה, אבל לא ברור עדיין כמה הם איכותיים.

תנוחת ישיבה אפשר לתקן עם כיוון זווית וגובה כידון

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    זה מעבר לריפוד.
    תנוחת ישיבה לא טבעית שמפעילה לחץ על האגן התחתון בשילוב מתלים בסיסים בעלי מהלך קצר שמבטיח שכל בור ישדר לך ישירות לגב התחתון.
    תנוחת ישיבה ( בייחוד אם אין משקף רציני שיסיט את הרוח) שמתנגדת לרוח ( החל מפלג גוף עליון ונגמר באימונים לפני לידה בגלל המלחמה ברוח שמנסה לפסק את הרגליים.

מבירורים שערכתי למושב חליפי יש חברות בחו"ל שמייצרות מושבים חליפיים ( לפחות לימאהה הארלי וקאוואסאקי אני מניח שאפשר יהיה לתאם אותם גם לכלים אחרים בקלות יחסית) אבל העסק לא זול.
    לחילופין מריו באום פה בארץ הקודש ששמעתי עליו דברים טובים ועובד עם חומרים סופגי אנרגיה (ג'ל או משהו כזה).
    אבל ופה האבל הגדול הגב עדיין נושא בעומס הגוף מהווה מפרש ואני שואל את עצמי האם זה שווה את זה אני בחרתי למכור את הXV ולחזור לאופנועי ספורט תיור.

תוכל לקרוא על מסכת העינויים שלי פה (היו גם קצת הנאות אבל כאמור בסוף חזרתי לאופנוע אמיתי)

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI