עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 27

אשכול: מה אני עושה עם החיים שלי? גיל כ"כ מתסבך

Member

מה אני עושה עם החיים שלי? גיל כ"כ מתסבך

שנה טובה חברים,

אני מרשה לעצמי להיוועץ בכם בנושא מסויים בגלל ממוצע הגיל כאן, אני יודע שרובכם כאן מבוגרים מספיק לייעץ לי
    ממקום טוב ואכפתי וזה בדיוק מה שאני צריך.
    זה טיפה ארוך מהפוסטים הרגילים פה, אבל בטוח שתזדהו ותהיו מוכנים לעזור לי

אז אני בן 24 בדצמבר, גר במרכז עם אבא ואח (הורים גרושים).
    השתחררתי לפני 3 שנים ואני לא מוצא את עצמי מאז. הייתי שנה וחצי אחרי השיחרור באמסטרדם כמה ימים,
    לא משהו רציני של איזה טיול בומבסטי. חברה כרגע אין לשואלים, מה שכן יש זה הרבה בית-עבודה-בילוי פה ושם,
    שגרה מעצבנת שחוזרת על עצמה כבר יותר 3 שנים. שגרה שכבר הכניסה אותי לבאסה.

בזמן האחרון הבנתי שאני חייב לעשות משהו כדי לקדם את עצמי, כי אם זה ימשיך ככה אני אמצא את עצמי
    בגיל 30 בלי מקצוע ובלי טיול רציני שרציתי לעשות, ומי יודע, אולי אפילו בלי זוגיות.

אבל... אני פשוט לא יודע מה ללכת ללמוד. מצד אחד אמא שלי יושבת לי על הראש ואני מבין אותה,
    ממה שיוצא לי להבין עד עכשיו, הזמן פשוט טס שזה מפחיד.
    מצד שני, אני מרגיש שכל עוד לא עשיתי את הטיול הזה שאני רוצה, אני לא יכול להתחיל ללמוד בהרגשה מלאה ומספקת.
    לכמה זמן אני רוצה לנסוע? לא יודע. חשבתי לעצמי "בוא תתחיל איפשהו ותמשיך לאן שהרוח תיקח אותך".
    יכול מאוד להיות שאני לא מאלה שבראש שלהם לטייל 9 חודשים עכשיו, ויכול מאוד להיות שאני מסוג האנשים
    שאחרי חודש יספיק לי וזהו. אבל כל עוד לא אסע, לא אדע.

עוד עניין שאבקש את חוכמת החיים שלכם בו, הוא עניין המגורים. אבא שלי עובד מהבית, וזה מחרפן אותי.
    בנוסף לזה, הוא אדם מאוד רעשני ולחוץ ואני בדיוק ההפך, ואני מרגיש שהשפיות שלי הולכת ושאני כל הזמן
    בלחץ נפשי בגללו (ואני לא מגזים אפילו במילימטר). חשבתי להשכיר דירה, אבל כשחשבתי על ההוצאות התקפלתי.
    בפנים אני יודע שאני עדיין צעיר ועדיף לי לבלוע את הצפרדע וללמוד משהו ולבנות את עצמי בזמן שמשלמים עליי שכירות
    וחשבונות. מצד שני יש בי צד שכל כך רוצה לצאת מהבית, אבל פשוט מבין שזה לא יהיה נכון מכל הבחינות.

עזרתכם תתקבל בהערכה רבה,
    ואם יש לכם דברים להוסיף, כל דבר יתקבל בברכה.

תודה.

אין save game בחיים - אי אפשר לדעת מה תהיה התוצאה ומכסימום להחזיר לאחור.
    מי שייעץ לך לעשות משהו - כנראה ייעץ לפי מה שמתאים לו ולא בטוח שמתאים לך.
    כלכלית הכי הגיוני לגור בבית כשלומדים, ולא לנסוע לטיול גדול בכלל.
    כלכלית הכי הגיוני לנסוע באוטובוס, אח"כ אופניים (תחליף מערכת הילוכים פעם בכמה שנים ותראה את כל החסכון של דמי נסיעה באוטובוס יורד לביוב), אח"כ סוברו פשע ובסוף קטנוע.
    אופנוע זה לא כלכלי.
    יש כאלה שבלי טיול אחרי צבא היו היום מאושפזים.
    יש כאלה שסתם יותר מאושרים שעשו את הטיול ולא תהיה להם חרטה ענקית לכל החיים.
    יש כאלה שלא.
    אתה חייב לבדוק מה מתאים לך, עיצה של אחרים שתפעל לפיה עלולה להיות הפוך ממה שטוב לך.

כמו שכתבת - לא תיסע, לא תדע.

ללמוד זה חשוב, הרבה פעמים תואר אקדמי פותח דלתות.
    אבל אם לא למדת משהו שמעניין אותך, תואר במשהו משעמם (מבחינתך) ועבודה משעממת (מבחינתך) ידפקו אותך הרבה יותר עמוק מלעבוד במשהו שמרגש אותך - למשל להיות פועל בניין.
    כשאתה מבסוט בעבודה, אתה בד"כ הרבה יותר טוב בה.
    אולי בסוף תהיה מנהל אתר בניה, ואח"כ קבלן ותהיה מבסוט+מיליארדר?
    או תחליט ללכת ללמוד הנדסת בניין, תהיה מהנדס בניין, ושוב תהיה מבסוט ומיליארדר?

בקיצור - לא יכול לעזור לך
    שנה טובה, הרבה בריאות ושקט נפשי - היתר יבוא לבד.
    (עכשיו תיכנס לסרטים כי לך תדע מה יביא לך שקט נפשי - טיול ארוך או עבודה בבניין או ללמוד פיזיקה גרעינית )

Senior Member הסמל האישי של shushu
    בגיל 24 הייתי זרוק באמריקה על החיים חיי את החלום,
    אתה צעיר אבל זה בהחלט טוב שאתה חושב על זה כבר עכשיו.

אני ממליץ לך בחום ללמוד מקצוע שיתן לך עבודה של גדולים כמה שיותר מהר ואל תתקע בעבודות מעפנות יותר מדי.

תמיד תזכור שהחיים הם דינמיים והזדמנויות צצות כל הזמן מכל מקום.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

איפה כתוב שיש לך חובה ללמוד משהו?
    הייתי במצב שלך, כאח הצעיר במשפחה כשאחיי הגדולים אחד רופא והשני עורך דין לחצו גם עלי ללמוד. עד היום אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד ואני מסרב ללכת עם העדר רק כי צריך.
    אפשר להתפרנס בכבוד גם ללא תואר, בסופו של דבר הם קיבלו את העובדה שאני לא אלך ללמוד.

מלחיץ אותך להיות בבית?
    תצא, כסף בא וכסף הולך זה לא סיבה לסבול. עזוב את השיקולים הלוגיים, לחיים יש נטייה לצחוק עלינו ולהרוס לנו את התכניות.

אגב, אני בן 28, משוחרר 4 שנים.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של shushu
    תאכלס תואר זה דיי חארטה אם זה לא עו"ד, מנהל חשבונות וכדומה , אם אתה לא בראש של לימודים תחפש משהו שמעניין אותך ותנסה להתפתח בו, חשוב להנות מהדרך.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Banned
    ללמוד זה אופציונלי זו מותרות ולא חובה.
    אני הפסקתי ללמוד אחרי שנתיים מחוסר עניין אבל ישר אחרי זה הלכתי וניהלתי עסק של כמעט 20 מיליון שקל בשנה בהצלחה רבה בשנתיים האחרונות (עזבתי לפני חודש וחצי כי הפסקתי להנות מהעבודה, וזה עלה לי יותר מיגי בחיים האישיים).
    כמו שאמרו לך כבר - תמצא משהו שאתה אוהב ותן לזה להרוג אותך.
    לך תדע, אולי יצאו מזה חיים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Delirious1989 צפיה בהודעה
    איפה כתוב שיש לך חובה ללמוד משהו?
    הייתי במצב שלך, כאח הצעיר במשפחה כשאחיי הגדולים אחד רופא והשני עורך דין לחצו גם עלי ללמוד. עד היום אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד ואני מסרב ללכת עם העדר רק כי צריך.
    אפשר להתפרנס בכבוד גם ללא תואר, בסופו של דבר הם קיבלו את העובדה שאני לא אלך ללמוד.

מלחיץ אותך להיות בבית?
    תצא, כסף בא וכסף הולך זה לא סיבה לסבול. עזוב את השיקולים הלוגיים, לחיים יש נטייה לצחוק עלינו ולהרוס לנו את התכניות.

אגב, אני בן 28, משוחרר 4 שנים.

Sent from my T5 using Tapatalk
    מחזק.
    אני לא מאלה שהוציאו תואר, אני בן 30, גר אצל אמא עם בת הזוג שלי, עם אחותי והכלבה שלי
    אני עובד באיסתא 5 שנים, קודמתי לפני שנה לתפקיד ניהולי ובנתיים טוב לי.
    אני מרוויח טוב וחוסך כסף לעתיד הקרב ובא במהירות מסחררת.
    ברגע שהשלמתי עם זה שאני לא הולך להוציא תואר פתאום הכל היה נראה אחרת, הרבה יותר טוב וקל.
    איפשהו בגיל 24 25 כשגרתי עוד בתל אביב הבנתי שלשבת ללמוד ו- "לבזבז" 2 3 4 שנים מהחיים שליזה מיותר ולא יביא אותי לכלום,
    אבל זה מה שטוב לי וזו הבחירה שהתאימה לי.

חבר שלי לא למד כלום והוא עכשיו סוכן מכירות מוביל בחברה מובילה בארץ לשיווק מזון. יש לו רכב צמוד פלאפון צמוד והכל.

חבר נוסף מהחבר'ה עובד גם באיסתא ולא עשה תואר, התחיל במוקד ועבר להיות סוכן באתר, יכול להגיד שהוא מרוויח ממש טוב, הרבה יותר ממני וטוב לו.

שורה תחתונה, תעשה מה בראש שלך ומה שנוח לך. אל תילחץ מכלום ומאף אחד, ברגע שה-"להספיק" יירד לך מהראש אתה תראה דברים אחרת.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    מעולם לא עשיתי טיול אחרי צבא ולא הבנתי את הצורך בזה. יכול להיות שאתה צריך אחד, ויכול להיות שלא.
    עם כל הדברים האלה אפשר להתמודד או בראש - לחשוב טוב-טוב עם עצמך ואולי אפילו לשכנע את עצמך אם הרצון שלך לא נראה לך הגיוני - או ברגליים, לעשות את מה שבוער לך לעשות ולו רק כדי "להוציא את זה מהמערכת".

אם השגרה של עבודה-בית משעממת אותך - סימן שלא כיף לך בעבודה. תחשוב ממה אתה נהנה ואיך אפשר למצוא לזה כיוון פרקטי, אולי תגיע למשהו. אולי לא. אם אתה מתלבט לגבי מקצוע ספציפי - תנסה לדבר עם אנשים שעובדים בזה, להבין איך נראות העבודות במקצוע "מבפנים", מה עושים יום-יום. לימודים זה שער מקצועי לחלק מהעבודות - לאו דווקא דרך לעושר ו\או אושר, למרות שלפעמים זה משתלב לא רע בכלל.

ואל תדאג, יש זמן. החיים לא נגמרים בגיל 30. אין גיל מסוים שבו אם לא עשית משהו - אז זהו, אבוד. בגיל 30 עוד לא סיימתי את התואר.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    זה רק אני או שזה כל כך:

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...96%D7%9E%D7%9F
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    עד שכתבת את זה הייתי בטוח שזה אותו שרשור....

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    זה רק אני או שזה כל כך:

אתה יודע, אין חדש תחת השמש. צעירים אחרי צבא מתלבטים.
    (אני בכלל חשבתי שזה אותו הבחור שפתח את שני השרשורים, לפחות זה לא המצב)

Senior Member הסמל האישי של R86
    ואני חיי את החיים לפי "התוכניות" שלי
    לימודים,גר אצל אמא,בת זוג,אופנועים,עבודות כשמוצא משהו שמשתלב עם הלימודים,"קצבה" של 1200 ש"ח בחודש כשאני לא עובד ותסתדר עם זה.
    אבל הלימודים הם עוד לפני הצבא (י"ג-י"ד) במקצוע שגיליתי שאני אוהב,מחשבים בגדול.
    גר בחדר של 2*3 אצל אמא,בת זוג בקצה השני של הארץ [ועכשיו בחו"ל ] שרק רוצה לטייל איתי ולי אין את האפשרות הכלכלית או את הזמן הפנוי
    אופנועים מושבתים כי אין כסף להחזקה,גוף מפורק אחרי שש שנות עבודה פיזית,כי לא לומדים וצריך כסף לשרוף ואתה ילד אז מה אכפת לך מהבריאות שלך
    משש בבוקר עד שמונה בערב מחוץ לבית חמישה ימים,בלימודים\בדרך אליהם\בדרך חזרה
    והיום גם שלילה ו1800ש"ח קנס
    החיים הטובים
    כוס בירה קרה מול הים וכל הלחץ עובר.
    אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    על מה קיבלת שלילה ו1800 קנס?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    זה רק אני או שזה כל כך:

אנחנו לא אותו אחד.

Senior Member הסמל האישי של R86
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    על מה קיבלת שלילה ו1800 קנס?
    בית משפט
    לא לוקחים בקלילות מעבר בצומת מרומזר באור אדום לאחר 23.5 שניות של ההתחלפות
    במיוחד כשזה במקרה של נהג חדש.
    גם לא מעניין אותם שצברתי 60 אלף קילומטר מאז העבירה,שחלפה לה כמעט שנה,שאין לי עברות נוספות או שאני עובד (בעבר) בתור שליח על רכב וזאת הפרנסה שלי.
    הקנס המקורי הוא 1500,אחרי ניסוח נכון של העמדה שלי השלילה הופחתה ל21 יום בתמורה להגדלה של 300 ש"ח בקנס ותוספת של שנה לתנאי (שלושה חודשים לשלוש שנים)
    אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.