אם שי לך ביטוח מקיף דבר עם הסוכן שלך והוא כבר ינחה אות. אם אין לך, אז חפש עו"ד והוא ינחה אותך איך להמשיך מה להביא.
זה כודם כל. אחרי זה תתאג לשמאי וכו... כודם תברר מול אחד מאנשי המקצוע איך מה הדרך הנכונה להמשיך.
חג שמח אנשים,
אתמול בדרך לארוחת חג הייתי עם הרכב של אחותי כשלפתע נוצר פקק פתאומי וכולם בלמו בפתאומיות.
הרכב מאחוריי לא שמר על מרחק סביר ונכנס בי במהירות של כ 60 קמ"ש.
ברכב של אחותי (סוזוקי סוויפט) נמעך הטמבון האחורי כולל מוטות המתכת שמאחורי הפלסטיקה. אצלו התפוצץ הרדיאטור ומלא אדים יצאו ממכסה המנוע.
כולם יצאו ללא פגע.
החלפנו פרטים, צילמתי כל מה שאפשר.
זו פעם ראשונה שלי, אז מה עושים הלאה?
אני פונה לביטוח של אחותי? פונה לביטוח שלו?
שמעתי על מוסך גלוסקא בחולון שנותן רכב חליפי וגם מנהל את כל התביעה מול הביטוח של הפוגע על ידי עורך דין שהמוסך עובד איתו.
האם מומלץ במקום שחברת הביטוח תעשה זאת?
תודה לעונים.
אם שי לך ביטוח מקיף דבר עם הסוכן שלך והוא כבר ינחה אות. אם אין לך, אז חפש עו"ד והוא ינחה אותך איך להמשיך מה להביא.
זה כודם כל. אחרי זה תתאג לשמאי וכו... כודם תברר מול אחד מאנשי המקצוע איך מה הדרך הנכונה להמשיך.
תפנה לחברת הביטוח בא מבוטחת אחותך ודווח על מה שקרה.
אני מקווה שהביטוח הוא לכל נהג ושאתה אכן מכוסה בפוליסה ( למרות שפגעו בך).
במידה וחברת הביטוח שלכם אינה מסייעת אתה צריך לפנות לחברת הביטוח של הפוגע ולדעתי בקטע הזה כדאי להצטייד בעוכר דין.
בגדול אתה יכול ללכת לכל מוסך שתבחר ולשם יזמנו שמאי שיעריך את הנזק.
כמובן שהוא ינסה לחסוך ואתה יכול להפעיל גם שמאי מטעמך.
אם הסוויפט בעלת ערך נמוך יש סיכוי להורדה מהכביש ( לא ציינת מודל ).
אל תתפתה לעיסקאות מצד החברה של הרכב הפוגע ולך למוסך / פחח שאתה סומך עליו ויש לו אינטרס לשמר אותך.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
בדיוק סיימתי סאגה דומה עם הרכב של אשתי (על 2 מקרים, אחד באשמתה ואחד באשמת אופנוען לא זהיר). יש כמה דרכים, הראשונה והכי טריוויאלית היא פתיחת תביעת ביטוח: מוסך+שמאי, תיקון, תשלום השתתפות עצמית בהתאם למוסך, ואז יש סיכוי להתייקרות הפרמיה.
אם אתה לא האשם אז יש דרך נוספת נקראת 'דרישה בשם' ולזה יש 2 אופציות- או שחברת הביטוח 'דורשת בשם' או שהמוסך. בגדול מה שקורה זה אתה מתקן את התקלה במוסך אחרי הערכת שמאי, ומשאיר 2 צ'קים דחויים לשמאי ולמוסך. המוסך פונה לנהג הפוגע ובהתאם ללקיחת האשמה שלו, ולביטוח שיש לו, הוא משלם על התיקונים והשמאי לך. היתרון בדרך הזאת היא שלא נרשמת לך תביעת ביטוח ואז הפרמיה לא תעלה.