ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
וזה לא מספיק, בעוונותיי נכנסתי לכמה (וכמה) מוסכי אופנועים בטיוליי האחרונים באירופה
אני מדבר על מוסכים בגרמניה, שוויץ, אוסטריה וסדנה באיטליה.

רובם של BMW אז יכול להיות שהסטנדט שהם מציבים גבוה, אבל גם מוסך של הונדה/יאמהה
בגרמניה מאתגר כל מוסך שפגשתי בארץ.

נתחיל מהניקיון והסדר המופתי בפנים, דרך עגלת שירות אישית לכל רופא...סליחה מכונאי,
מחשב בנק' הבקרה מחולק למפרט הכלי המטופל על פי מספר שלדה והכולל כל הטיפולים שנעשו לו
המתועדים אישית, דרך חיבור דיאגנוזה למחשב היצרן לבדיקת חריגות ויכולת של שינויים מרחוק מהחברה
עצמה (או ממני שנותן להם שירות, לא בדקתי).

הכלים הם של היצרן ומתאימים בצורה מושלמת, חלקם מכוסים במעטפת גומי למניעת שריטות במטופל.

כלים יעודים לחלקים מסוימים, וערכת טיפול מושלמת. זאת אומרת המכונאי מקבל פרט לחלק שהוא מחליף
את כל הדברים הנחוצים לו לטיפול עד לשיבה האחרונה ולא צריך לעזוב את העמדה ולו לרגע.

לרשות כל מכונאי עומד מכונאי בכיר שמפקח על העבודה נותן תשובות או עזרה נדרשת ומוודא ביצוע נאות.

בתום הטיפול לפני ההרכבה הסופית הוא גם עובר על נעשה וחותם.

יש חשיבה מרובה על נוחות העובדים ועל המשקלים אותם הם מרימים ולכן רוב ההרמות מתבצעות ע"י
מגבהים מיוחדים הידרוליקה וחשמל כשהכל מדוד. גם לנושא התאורה של המכונאי ניתנת תשומת לב,
ואין נק' חשוכות כשהוא מטפל באופנוע.

בקיצור לעבוד על אופנוע מודרני צריך הרבה יותר מפלאייר פטנט וסט כלים של אבא מהצבא.
רנצ'וק, בדקת מחירי טיפולים ושירות במוסכים בחו"ל והשוואת לארץ?
אני רשום בשני פורומים של בעלי BMW, יש שם רוכבים מארה"ב אוסטרליה ואנגליה.. הם עושים כמה שיותר טיפולים לבד!!!
למה?, כי המחירים של הטיפולים שם שחיטה רבתי לעומת מחיר הכלים (ואתה יודע ששם זה פחות מחצי מחיר מפה כמעט כל כלי, חדש ומשומש..), ולפי מה שזכור לי לא מעט מהטיפולים עולים יותר מבארץ אפילו.
ולדעתי כמו בכל תחום יש טובים ויש פחות, כך גם במוסכים ומכונאים - גם בארץ וגם בחו"ל.
נכון, פה זה רפובליקת בננות ביחס לשם, אם אתה מחזיק כלי שהוא נישה ויש הרבה כאלה (שזה לא מעט מהכלים הגדולים וכולל מיצרנים שבכלל לא מיובאים - טריומף משוש נפשך למשל), תתחיל לגדל זרועות וקשרים עם חו"ל ואם אתה מוצא מכונאי שמוכן לטפל בכלי והוא גם אמין, תתחתן איתו !!!
וחוץ מהסופר טנרה שהיה לי כמה חודשים בסוף שנות ה 90' או ה ZZR1100 (שעל פניו גם נחשב לנדיר כבר ובכל ה 7 שנים איתו אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שהזמנתי חלקים ממטרו..), תמיד היו לי כלים "מיוחדים/נישה" אפשר להגיד.. למרות שחלק מהם יובאו ע"י יבואן סדיר לא אומר שיש זמינות חלקים הרי והמחירים פחות מכילייה.