שלום,

אני מחזיק ברישיון A1 כבר מספר שנים אך לא יצא לי לרכוש כלי עד היום.
לאורך תקופה ארוכה גלשתי המון וחיפשתי מידע רב על מגוון כלים, לצערי עדיין לא הצלחתי להתמקד ואשמח לעזרתכם.

אני מחפש לרכוש אופנוע שיענה על הצרכים הבאים:
1. רכיבה של כ35-40 ק"מ לכיוון בכל יום (א-ה) בשעות העומס (לעיתים נסיעה על השול, הידחקות ביציאה/כניסה מהעיר בין רכבים, וחלקים מהדרך אף בנסיעה יחסית פנויה על כביש 4 מהירות 80 קמ"ש לערך).
2. תקציב - עד 20,000 אש"ח (מעדיף פחות אבל מוכן להתגמש תמורת תגמול באמינות/נוחות/יחס טיפולים וכו)
3. נוחות - אני בגובה 1.86 ויחסית רזה. מחפש כלי שיהיה לי נוח לרכב עליו - מעדיף תנוחת רכיבה זקופה יחסית. הבנתי גם שלחלק מהכלים יש מושב שלא עושה חיים קלים לרוכב ולמורכב וזה גם פקטור חשוב מבחינתי.
4. אמינות - חשוב לי שהכלי יהיה יחסית אמין, עדיפות למרווחי טיפולים גדולים כדי לא לבקר במוסך על בסיס חודשי.
להבנתי גם לא כדאי לי להתעסק במקרה הזה עם כלים עם קילומטרז יחיסת גבוה (30-40K) אלא לכוון לעד15K (לשלם קצת יותר עכשיו ולהרוויח באחזקה).
5. מטרת הכלי העיקרית היא רכיבה לעבודה וחזרה בכל יום אך גם אשמח שיהיה מעט מהנה ושאחווה קצת רכיבה (אני לא מתכנן להגיע ל140-150 קמש וגם לא חושב שאחצה את ה120 בכביש פתוח).
6. סגנון - אני לא מחפש אופנוע שיהיה דווקא אופנוע ספורט אבל גם לא מתחבר לאופנועי קסטום.

אני מכוון להחזיק את הכלי לפחות ל2-3 שנים הקרובות.

עד היום הספקתי להתעניין ולהתלבט בין הninja 250/300 לCBR250/300 ולduke 200/390.
בגדול את הדיוק פסלתי דווקא על נושא איכות האופנוע שלהבנתי אינה מספיק טובה.
נותרתי עם התלבטות בין הנפחים של 250 ל300 גם בדגמי הונדה וגם בדגמי קוואסקי.

ניסיתי גם להתעמק בכלים של יוסאנג (GT 250) וסוזוקי (250 GW).
לא הצלחתי להבין איפה הכלים האלו עומדים ביחס להונדה/קוואסקי - משום מה הם תמיד נפסלים בפורום בצורה די אוטומטית.

מההתרשמות שלי עד עכשיו - הלב (למרות ההתרשמויות השונות) אומר דיוק 390 הפורום אומר CBR וההיגיון אומר סוזוקי.

אשמח מאוד לעזרתכם
רועי