האספקט הכי קריטי בזיהום של כלי רכב נכון להיום, הוא הזיהום האוויר הישיר ברחוב.
לא החור באוזון, לא גזי חממה, לא זיהום בזמן יצור הרכב, לא עלויות חשמל... אלא מהאגזוז לריאות.
אני לא מבטל את כל שאר הדברים, יש להם חשיבות גדולה, אבל בסופה של שרשרת המזון, זה האגזוז והוא הבעיה הגדולה ביותר כרגע.

לרכב היברדי שזכה למלא את המצברים שלו בנסיעה מהירה / בלימה וכו', יש אפס פליטת מזהמים וכמות רעש אפסית בנסיעה עירונית איטית ממוצעת.
למנועי דיזל ובנזין - אין, וגם למנועים שיש להם stop-start זה פי'צר נחמד לרמזורים, פחות לזחילה בפקק.

האכיפה בישראל על מזהמים, היא עלובה, אני רואה הרבה רכבים בכביש שהיו צריכים לקבל קנס גבוהה והורדה מהכביש עקב זיהום ולא מטפלים בהם.
אבל באופן כללי, להסתמך כל הזמן על פקחים ושוטרים ובוחנים, זה אולי טוב בפנטזיות של האיחוד, אבל בתכלס בעולם האמיתי זה לא קורה כמו שצריך, ואני מעדיף רכב נקי מלכתחילה מאשר רכב שכל הזמן צריך לפקח עליו אם הוא הגזים בשתייה, או שחסר לו איזה התקן אגזוז AFTERMARKET או שהבעלים שלו התקמצן על ADBLUE וכו'.

וגם העובדה שמנועי דיזל בנויים כל כך חזק בגלל הכוחות שהבוכנה צריכה לשאת, זה מצד אחד מעולה כי זה מבטיח אורך חיים מאוד גדול למנוע, וזה דבר חשוב שאני לא מזלזל בו.
אבל מנוע זקן הוא מנוע מזהם, מאוד. זאת גם הסיבה שאתה רואה מוניות שעושות על אותו מנוע כבר מאות אלפי קילומטרים, נוסעות בלי הפסקה כל היום, דווקא במקומות הכי מאוכלסים (כי שם יש כסף) ואחראיות להרבה מאוד זיהום אוויר בערים.