לפתוח זה עוד בסדר (תזהר לא לחרוש את ראשי הברגים),
לסגירה אל תשתמש במברגה... סגור ביד ואיפה שצריך, השתמש בידית מומנט.
#אם כבר אתה מטפל לבד, אל תהיה מוסך מדרכה...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
לא יודע אם יש כאן מה להשוות בכלל אבל יש המלצות חיוביות רבות לגבי הכדאיות בהחזקת מברג אימפקט. במיוחד למי מהחברים שמשפצים,
מפרקים ומרכיבים בכוחות עצמם עד לרמת הבורג האחרון במנוע.
כרגע משפץ מנוע של GN250 ולא נתקלתי בהרבה ברגים בעייתיים למעט מספר ברגי פיליפס שקשים יחסית לפתיחה.
יש לי מברגת אימפקט די טובה (הכוונה למברגה המשמשת לעבודות נגרות בעיקר, לא הדגם שמיועד לפתיחת גלגלים וכדומה). השאלה היא אם מברגה יכולה לפתוח ולסגור את הברגים חזרה בכוח המומלץ או שכדאי להשתמש במברג אימפקט.
דעתכם ?
לפתוח זה עוד בסדר (תזהר לא לחרוש את ראשי הברגים),
לסגירה אל תשתמש במברגה... סגור ביד ואיפה שצריך, השתמש בידית מומנט.
#אם כבר אתה מטפל לבד, אל תהיה מוסך מדרכה...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
ברגים ראש משושה אני סוגר עם ידית מומנט לפי הספר ובמקומות בהם היצרן ממליץ, מוסיף גם נגיעת לוקטייט.
את ראשי הפיליפס, אני לא רואה איך אני סוגר עם ידית מומנט, פשוט אין אחיזה והידית זה overkill. קיים בשוק מברג מומנט המיועד לברגי פיליפס וכדומה - יקר יחסית.
אגב, בספר היצרן אינו מתייחס בכלל למומנט, זה רק אני והסירוב העז שלי לא לשמוע ברגים מטיילים במנוע ...בכל מקרה משתמש בלוקטייט חוזק בינוני לחום גבוה.
אין שוםבורג באופנוע שצריך לסגור עם אימפקט.
מקסימום, כדי לקצר תהליכים, סוגרים עד התנגדות ומסיימים עם מפתח/מברג.
לגבי מברג אימפקט,
זה אחר לגמרי ממברגה, וברגים שהמברגה תחרוש, המברג יפתח.
זאת מכיוון שבדיוק ברגע שהוא מפעיל מומנט לפתיחה, הוא גם מפעיל כוח שמונע ממנו לקפוץ החוצה. לאלנים וברגים רגילים זה פחות משמעותי. לפיליפס זה קריטי.
אין אפשרות לערוך.
דבר נוסף,
אל תתפצה למברגי אימפקט הזולים. הם לא שווים כלום.
אין שום סיבה לעבוד על מנוע עם אימפקט או פטיש אויר
אם בא לך לפרק גלגל אחורי תוך שניה זה משהו אחר. הפטישי אימפקט החזקים באמת (שבאים עם הינע 1/2) יקרים מאוד. בשימוש חובבני אני חושב שזה מיותר לחלוטין
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
קניתי פעם מברג אימפקט או מברג-דפיקה בעברית של KOKEN במחיר מפולפל, תכל'ס עדיף מברגה.
מברג דפיקה דבר שימושי מאוד שהציל אותי ממלא ברגים חרושים ותקועים, תוך כדי הדפיקה הוא גם חורץ את ראש הבורג וגם מסובב אותו, יש לי של סיגנט שעולה סביבות ה150, לא צריך יותר עושה את העבודה מעולה.
הכוונה למברג אימפקט או מברג דפיקה. אני חושב שאתה מתכוון לפטיש אוויר.
חברים, תודה על התשובות. אני רואה שהכלי לא יקר במיוחד ומדוייק יחסית לכלי חשמלי כמו מברגה. קורה לפעמים כשחורשים בורג המחשבה הראשונה בראש זה "מה הייתי נותן
כדי לפתוח את הבורג הזה..." אז ההחלטה בוצעה, רכישה יצאה לדרך - תודה.
מברג אימפקט ומברג דפיקה מתכוונים לאותו הדבר. פטיש אוויר יש גם חשמלי
Sent from my SM-A520F using Tapatalk