ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
כשיש לך טלפון שנמצא איתך כל הזמן, אין כל טעם בשעון בשביל לדעת מה השעה - אלא אם לשעון יש פונקציות נוספות שקודמות להגדרתו כשעון (למשל שעון צלילה), או אם אתה חייל קרבי.
הורדתי את השעון שהיה קבוע אצלי על היד כל הילדות, בערך אחרי הצבא - ולא שמתי שוב, אלא רק שעונים לצרכים מיוחדים. לא מתגעגע לרגע למשקולת המיותרת שמשאירה כתם לבן על היד בקיץ.
אז אני דווקא נוטה כן להסכים שהשעון הוא תכשיט ואין בו כמעט כל טעם פרקטי.
מצד שני, אני עד היום לא מבין למה צריכים טאבלט ובטח שלא כל מיני שעונים חכמים, אז אולי אני פשוט לא מבין מספיק.
זה וויכוח די נפוץ ואני אומר שמי שצריך לדעת את השעה בכל זמן, מי שעובד בעבודת שטח, עבודה גופנית, מי שמתאמן בספורט, מי שרוכב על אופניים או אופנוע - שליפת טלפון מהכיס היא לא אופציה עבורו. ואם אתה שואל אותי - כל אחד צריך שעון על היד ואולר בכיס. תמיד.
בעיני דווקא לבדוק את השעה בטלפון היא הצהרה אופנתית ולא להפך. במקום להוציא את הטלפון מהכיס, ללחוץ על כפתור, לראות את השעה ואז להחזיר לכיס - אתה יכול להרים את היד ולראות את השעה מיד. מה נראית לך דרך יותר נכונה, יעילה ונטולת בולשיט? אתה מסתדר בלי שעון? מצויין, מה שנוח לך מקובל עלי.
אני יודע שהמון אנשים עונדים שעון כתכשיט ומה שחשוב להם זה המראה וההצהרה שלו - וגם זה בסדר גמור. אבל שעון הוא עדיין קודם כל כלי וזה כמו שאם אתה קונה ג'יפ אופנתי אז אולי המטרה שלך היא הצהרה אופנתית , רצון להתפנק או לנקר עיניים, אבל המטרה של הג'יפ היא עדיין קודם כל להביא אותך מנקודה א' לב'.

להגיד שאתה לא צריך שעון כי יש לך את השעה בטלפון זה כמו להגיד שאתה לא צריך אופנוע כי יש לך תחבורה ציבורית.