הבנתי שיש אגזוז פול סיסטם וסליפ און.
יתרונות חסרונות? האם בנפח של 500 סמ"ק שווה את ההשקעה? משום מה זה נראה לי סתם בזבוז של כמה אלפי ש"ח.
כמוכן חוץ מאקרופוביץ וישימורה יש עוד חברות שוות או שכל היתר זה פשרה? (כמו arrow gpr וכו,)?
הבנתי שיש אגזוז פול סיסטם וסליפ און.
יתרונות חסרונות? האם בנפח של 500 סמ"ק שווה את ההשקעה? משום מה זה נראה לי סתם בזבוז של כמה אלפי ש"ח.
כמוכן חוץ מאקרופוביץ וישימורה יש עוד חברות שוות או שכל היתר זה פשרה? (כמו arrow gpr וכו,)?
חוץ מארוו ואקרו שהם ברמה גבוהה יש לך את ראמוס, sc project ליאו ווינס.
Gpr זה לא ברמות האלה בכלל.
לגבי פול סיסטם או סליפ-און , בנפח שלך לא יהיה הבדל גדול אם תחליף את כל הסעפת או תלביש רק את הסליפאון (הדוד בקצה) על הסעפת המקורית , מה שכן פול סיסטם לרוב חוסך במשקל ונותן תוספת לכס ( במקרה של 500 סמק שולית האמת)
מעבר לשיפור המשמעותי בסאונד של האופנוע והשינוי לטובה במראה , אתה אמור להרגיש שיפור בתגובות המנוע בכל טווח הסלד , כמובן שיש מקרים שצריך לעשות עדכון תוכנה לאחר התקנת האגזוז מומלץ גם להחליף לפילטר אוויר פתוח כדי למקסם את הביצועים
שלחתי לך הודעה בפרטי
דבר איתי אם תרצה עוד פרטים
סתם ד"א, התוספת היא כמעט תמיד שולית ביותר כי היא באחוזים.
אז אם יש לך 50 כ"ס והוספת 3% אז הוספת 1.5 כ"ס.
אם יש לך 200 כ"ס והוספת 3% אז הוספת 6 כ"ס.
בקיצור, זה תמיד זניח אלא אם אתה מתחרה שעוד קמ"ש וחצי יביא אותך ל0.01 שניות יותר מוקדם בהקפה.
להחליף כגזוז לאפטרמרקט זה בגדול לשלם כמה אפפי שקלים כדי להתחרש ושהשכנים שלך ישנאו אותך.
אני אוהב את הקרנף שלי שקט כמו מכונת תפירה.
ככה אפשר להתגנב מאחורי מכוניות איתו ולהפתיע נהגים.
או שלפחות זה יהיה התירוץ שלהם.
^^^^
ועדיין, תוספת של 4 כ''ס לטרייסר שמגיע עם 74 כ''ס מבית (טרייסר 700) זה 5%. מקריאה קצרה זה הרף העליון של תוספת הכח, בשבילזה להשכיב כמה אלפיות? ועל הדרך 'להרוויח' את מה שאברי ציין, אני לא בטוח שזה שווה את זה.
אם כבר, היתרון העיקרי של אגזוז(נ)ים חלופיים זה ההורדה המשמעותית במשקל.
תסביר לי בבקשה איך זה קשור לנפח.
תוספת של 4 סוסים + דיאטה של כ 10 ק"ג (לא בדקתי) = שיפור די משמעותי.
להשכיב כמה אלפיות? שאלה טובה.
שיפורים עולים הרבה,מערכת פליטה תהיה משמעותית הרבה יותר אם תתערב גם במנוע כאשר יש אפשרות כזאת (מכנית - במילוי\פינוי) ולא רק בה.
אין אגזוז חליפי שמוסיף 4 כח סוס, התוספת המדוברת התקבלה רק לאחר שינוי מפות ההזרקה.
רוב הרוכבים לא ירגישו את הורדת המשקל שלפעמים מגיעה להבדלים משמעותיים, מה שכן מורגש זה הכח הזמין בכל תחום הסל"ד, מה שנקרא עקומת כח ישרה יותר מהמקור אבל גם לעקומה הזאת ברוב האופנועים יהיה צורך לטפל במפות.
החלפת אגזוז בלבד כמו שרשמת תיתן ירידה במשקל, ירידה בחום האגזוז (חשוב בכמה אופנועים) ורעש לפיצוי על עיבר מסויים בגוף
יתרונות:
סאונד יותר בשרני, הורדת משקל, אם תצוות את זה ביחד עם דיינו-ג'ט ותתחיל לנבור בפורמים - לאחר ניסויי וטעייה אולי תוסיף עוד איזה 2-3 סוסים.
חסרונות:
צריכת דלק עולה, אם האגזוז לא עם תקן - אתה צריך להסתתר מפני הרשויות. מפריע לשכנים מבחינת רעש. מושך תשומת לב לפעמים גם כשלא רוצים.
(הקטע של יקר/זול זה משתנה מאדם לאדם. תעשה את החשבון האישי שלך)
(יש המון חברות מעולות שמוציאים מוצרים מעולים, כי זה שדרוג נפוץ... הבעיה: לא כולם בעלי תקן שמקובל על הרשויות בישראל)
החלפתי אצלי בCB500X לסליפ-און של GPR, ללא הדי-בי קילר זה נשמע כמו הרלי קטן ואני אוהב את זה. אחרי חודש זה נמאס והחזרתי את הדי-בי קילר, בהתחלה התחושה היא כמו באוטו אחרי רחצה ופוליש - נוסע כמו פרארי.... אחרי שמתרגלים, לדעתי הוצאה מיותרת. היתרון היחידי לדעתי, כשמשתחלים בין מכוניות עומדות ברמזור יש פחות סיכוי שמישהו יפתח דלת כדי לרוקן מאפרה, בכל זאת זאת שומעים אותך.
החלפה של כל הסעפת זה בזבוז כסף. להוציא אלפי שקלים בשביל עוד 3/4 כ"ס זה לא נורמלי.
סליפ און לעומת זאת - אחלה תמורה לכסף אם אתה סה"כ מחפש סאונד אחר לאופנוע.
אני מאמין שרוב הרוכבים שמרכיבים סליפ און, עושים את זה בשביל הסאונד ולא בשביל הכ"ס.