הקדמה
את הפוסט הזה כתבתי בפולגז ז"ל וכמו דברים אחרים רבים וטובים הוא אבד עם האתר הזה.
האופנוע: Suzuki SV650N
(תמונה מתוך המבחן בפולגז)
היסטוריה: האופנוע יוצר משנת 1999, ב2003 הוצג דגם חדש, השלדה הוחלפה ומערכת הדלק הוחלפה במערכת הזרקה. משנת 2007 התווסף פלאג נוסף לכל צילינדר, גוף המצערת השתנה, כמו כן, ניתן היה לרכוש את האופנוע עם ABS (לא בישראל).
כך נראה הדגם ה1 99-02
היסטוריה מקומית: הדגם הראשון בארץ היה משנת 2006 , המבחן הראשון עליו בפולגז (המבחן נעלם יחד עם כל התוכן החשוב והטוב שהיה באתר) נערך ב 2008.
רקע אישי:
במשך 15 שנה רכבתי על ווספה PX200 מודל 91' שהחליפה את הCBR 600 שהיה לי. 10 שנים מתוך ה15 עבדתי קרוב לבית. ב2010 עברתי לעבוד רחוק מהבית ושדרגתי לג'וימקס. לאחר תשעה חודשים בהם גיליתי שעלויות האחזקה הן גבוהות, ומתוך געגועים לאופנוע, בחנתי מספר דגמים אפשריים ע"י קריאת מבחני דרך, המטרה הייתה אופנוע עם המאפיינים הבאים:
- נוח
- כיפי
- All rounder
- נייקד
- אמין
- חסכוני
- עד 30000 שח
החלטה נפלה על SV650 מודל 2006, בעיקר בזכות השבחים הרבים שהדגם הזה צבר ברשת ומתוך הנחה שאם אעשה את הטיפולים לבד, עלויות האחזקה לא יהיו גבוהות בהרבה מהקטנוע. עד לSV לא היה לי ניסיון עם מנוע V, ניתן להבין שאני מאוד מרוצה מהבחירה. לSV מנוע V TWIN 90 מעלות מקורר נוזל, חזק, גמיש, ובשרני - פשוט תענוג לרכב עליו.
האופנוע שרכשתי הוא אותו אופנוע המבחן של אבניר שהשתתף במבחן של פולגז. רכשתי את האופנוע ב2010, מאדם פרטי שרכש אותו מאבניר, עם כ42000 ק"מ (באבניר האופנוע עשה כ27000 ק"מ) קיבלתי את כל היסטוריית הטיפולים של האופנוע, האופנוע משמש ככלי רכב יומיומי ועשיתי עליו כבר 60 אלף קילומטר.
שיפורים ושינויים:
ברוב השיפורים שעשיתי לאופנוע נעזרתי בפורום svrider.com אם ע"י הכוונה ואם ע"י רכישה של חלקים מיד 2 בפורום. אני עובד בתחום שמשלב נסיעות ונעזרתי באנשים או הבאתי בעצמי חלקים ואביזרים מחו"ל.
כידון:
הדבר הראשון שהחלפתי לאופנוע היה כידון, הכידון המקורי הוא לא נוח ויש לו מראה זול. הכידון הראשון שרכשתי היה renthal ultra low בצבע טיטניום, כידון רחב ונוח, לבתי המתגים של האופנוע יש פינים, ובכידון המקורי יש חורים עבורם. לרנטל אין חורים כאלה ובמקום לקדוח שייפתי את הפינים בדיעבד, טעות. הכידון השני והעכשווי שלי הוא suburban-machinery כידון יפה ואיכותי. 50$ יד שניה בפורום של SVRIDER.
שיכוך:
כדי לשווק את הSV כאופנוע תקציב (לא בישראל), סוזוקי חסכו במספר רכיבים ובינהם השיכוך והבלמים. הפרונט הוא רך מאוד מחזיר תחושה מעורפלת ונוטה לתנועה גלית. הבולם האחורי הוא פשוט ביותר ומעביר את רוב המהמורות ישירות לגב הרוכב. לקדמי בחרתי קפיצים קצרים וקשיחים ומחוזקים של sonic עם נוזל בדרגת התנגדות גבוהה יותר 15W ולאחורי נרכש בפורום svrider בולם של נינג'ה ZX14 קוואסקי. 50$ (התקנה ללא צורך בשינוי)
![]()