הצעת מחיר של אדריכל דורשת עבודה, ביקורים, שרטוטים וכו'. הגיוני שיגבו על זה תשלום.
אני נדרש להוציא אישורים לעברות בנייה במבנה שברשותי.
פניתי למספר אדריכלים והם רוצים תשלום עבור הצעת המחיר כאשר התשלום לא יוחזר אם אבחר באדריכל אחר.
ובכן הוצאתי מכרז להצעה על הצעת מחיר לפני שאבחר מי נותן את הצעת המחיר להציע מחיר הכי נמוך.
אתם הבנתם את זה כי אני לא ממש הבנתי
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
הצעת מחיר של אדריכל דורשת עבודה, ביקורים, שרטוטים וכו'. הגיוני שיגבו על זה תשלום.
מבקשים 6000 שקל לפני שמדברים בכלל
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לוקי אישי הטוב אתה רוצה שבעל מקצוע יעבוד חינם?
חס ושלום אני צריך הצעת מחיר כך שלא אקח את בעל המקצוע שיהיה זול מדי או חלילה יקר מדי.
אני מניח שאמורים לבדוק מחיר לפני ששוכרים שירות?
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
6000 להצעת מחיר
משם זה יכול להפוך ל60000. או כל סכום אחר למעלה או למטה
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אתה מחפש אדריכל שיעביר לך אישורים לעברות בניה?
אם כן אז קח בחשבון שבשביל זה הוא צריך לעבוד לא מעט.
בשביל לתת לך הצעת מחיר הוא צריך: לגשת לעיריה ולקבל את התוכניות המקוריות (ויש סיכוי טוב שזה יהיה הרבה בירוקרטיה), ואחריזה להגיע ולראות את החריגות עצמן. העבודה עצמה תדרוש ממנו להגיע למקום ולעבוד בשטח לא מעט כדי לאפיין את עברות הבניה (למצוא את העברות, למדוד אותן ובסוף לשרטט אותן מחדש), בסוף הוא יצטרך להגיש את התוכניות שוב לעיריה לאישור, זה לבד יכול לקחת חצי שנה והמון בירוקרטיה.
לא חושב שזה יכול להגיע ל 60000, אלא אם יש הרבה עברות ועיריה בעייתית. רק לדוגמא, בניתי בית לפני 4 שנים, ועל כל עבודת האדריכלות (שרטוטים ובירוקרטיה) שילמתי לאדריכלית סביב ה 20000.
הכי 'קל' זה לחפש חבר אדריכל, שיבוא ויראה בעין לפני שהוא משקיע דקה בעיריה.
על אותו משקל...
הלך לי המנוע ומחפש בעל מקצוע שיעריך לי מה הלך..כל בעל מקצוע שהלכתי אמר לי שהפירוק עולה 2000 שקל, ואם אלך למישהו אחר הסכום לא יוחזר...
יש לי את כתב האישום שמציין מה הן עברות הבנייה ובנוסף את התוכניות המקוריות של המבנה.
התחלתי לברר עם חבר שעוסק בשמאות מקרקעין את ההליך.
להבדיל ממנוע יש פה כתב אישום ברור שמצביע על פרגולה ( כי יש חלונות מסביב כנראה שהם מכנים את זה מבנה) והסבת חנייה למגורים.
ההליך הוא קבוע ואדריכלים ברובם מכירים אותו.
מכונאי יכול לתת לך הערכת מחיר על מנוע כאשר הוא מפרט
ראש סכום x אוברול מלא y.
ואני בטוח שגם האדריכלים יודעים לתמחר את השירות לפי סעיפים ומטר (יש בתוכניות והן אצלי כולל המידות של הפרגולה שמדדתי עם מטר) שעתון עבודה וכו'
ייתכן שאני לא רואה את התמונה המלאה אבל זה מוזר מאוד בעייני שהצעת מחיר תעלה 6000 שקל כמו שכתב אורי אני אמשיך לבדוק.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
יש משהו על הקנה אבל לא סגור
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI