לדעתי אם כתוב A1 ואחרי זה B, ובהערות כתוב מוגבל לרכב עם תיבת הילוכים אוטומטית, הכוונה לאופנוע A1 ורכב עם תיבת הילוכים אוטומטית
אהלן
יש לי A1 ידני
וכעת הוצאתי B אוטומט
ברישיון שקיבלתי כתוב ככה:
מוגבל לרכב עם תיבת הילוכים אוטומטית
עכשיו במדינת היהודים כמו במדינת היהודים אפשר לפרש ״לרכב״ כ:
1. ל-רכב
2. לרכב
ובמקרה ששוטר עוצר אותי על האופנוע או יותר גרוע מכך תאונה זה יכול להיות בירוקרטיה שאין לי כוח להתעסק בה
ולכן השאלה שלי אם למישהו יש כאן A1 אוטומט
איך זה כתוב לכם ברישיון?
לדעתי אם כתוב A1 ואחרי זה B, ובהערות כתוב מוגבל לרכב עם תיבת הילוכים אוטומטית, הכוונה לאופנוע A1 ורכב עם תיבת הילוכים אוטומטית
ללא ניקוד הצורה התקינה היא לרכוב: האקדמיה ללשון
מישהו זכה במשפט עם קטע כזה:
בתמרור חניה היה כתוב שהחנייה בתשלום משעה XX:XX-YY:YY .
בכתיבה עיברית קודם קוראים את הY ואז את ה X, משמע משעה Y עד שעה X
אפשר למצוא את הכתבה בגוגל
ניסוח קצת בעייתי. ההגדרה של רכב מנועי כוללת בתוכה גם מכונית וגם אופנוע. הייתי מנסה לפנות למשרד הרישוי בבקשה לתיקון הכיתוב ברישיון. בכל מקרה תשמור את הרישיון הישן שלך למקרה שתתעורר מחלוקת פעם.
בדיוק השבוע הייתי במשרד הרישוי להחתים אותם על טופס ירוק לרישיון A. על הדרך ביקשתי שיחזירו לי את ההגדרה של A2 שנעלמה לה מתי שהוא מהרישיון (יש לי A1). ראיתי במקרה ברישיונות של שני חברים שכשעולים בדרגה, שנת ההוצאה של הדרגה הישנה נשמרת.
במשרד הרישוי אמרו לי שמעולם לא היה לי רישיון A2. רק אחרי שניגשתי למנהלת הסניף היא הצליחה לאתר במערכת שאכן היה לי רישיון כזה בעבר ולהוציא לי אישור כתוב על כך, אך לא היתה אפשרות לעדכן את הרישיון.
אחרי שבסניף לא הצליחו לתקן את הרישיון פניתי למשרד התחבורה דרך אתר האינטרנט שלהם, נראה אם שם יצליחו לשנות משהו.
בכל מיקרה רשיון A1 מכסה על A2 מיותר שפנית אליהם
KIMCO MOVE קטנוע עם מוסר עבודה
לצרכי ביטוח צריך גם את הוותק של a2
נכון. בגלל זה ביקשתי (וקיבלתי) אישור בכתב.
אגב, לפות"ח, אני מאמין שגם אם לא יתקנו לך את הרישום ברישיון עצמו, לפחות יוציאו לך אישור בכתב.
Off-topic קטן:
מזכיר לי שכשהיה לי רישיון מוגבל ל-500סמ"ק, ושינו את שיטת הרישוי, שלחו לי רישיון עם טעות כתיב. במקום הגבלה על 45.4כ"ס, הייתי מוגבל ל-4.54כ"ס.
חבר היה צוחק עליי שאסור לי לנהוג אפילו במכסחת הדשא שיש לו בבית. זה היה התמריץ שלי לעשות רישיון A.