הנה עצה - בפולגז על השרשור להיות בעל כותרת אינפורמטיבית. בדירוג האינפורמטיביות בין 1 ל-10 לכותרת "זקוק לעצה" הייתי נותן כנראה 1-.
זכית בעריכה.
לפני חודשיים-שלושה המוסך החליף לבקשתי שמן מנוע (החלפתי שם גג"ש ושרשרת).
כשבוע לאחר מכן הבחנתי שיש יותר מדי שמן ובסופו של דבר רוקנתי בערך ליטר שלם שהיה עודף (מתוך 3 שזה הקיבולת שמן לפי הספר רכב).
נסעתי עם עודף שמן בערך שבוע-שבועיים סה"כ.
בימים לאחר היציאה מהמוסך ראיתי שיש מלא ג'יפה באזור המנוע והשרשרת הינע, הנחתי שזה גריז שעף מהשרשרת החדשה ונמס. עכשיו בדיעבד הבנתי שזה שמן שדולף איפשהו מהמנוע (ודלף מהרגע שיצאתי משם כנראה) ופשוט מתנקז לאזור הזה.
בנוסף לעודף שמן, הגלגל האחורי יצא עם 2 שריטות חמודות שגיליתי רק אחרי הטיפול.
את כל זה לא הודעתי למוסכניק כי חשבתי לעצמי מה הטעם... פשוט לא אחזור לשם יותר.
לפני הטיפול לא היו לאופנוע הזעות או אף בעיות.
הכלי הוא אפריליה שיבר 2011 עם 23 אק"מ.
לשאלתי:
1) מה הסיכוי שההזעה נגרמה מהעודף כמות שמן שנסעתי איתה ולא מסיבה אחרת?
2) במידה וזה נגרם מהעודף כמות שמן, האם עכשיו, חודשיים וחצי אחרי הטיפול, יש לי מה לבוא בטענות למוסך?
3) האם יש למה לדאוג מבחינה מכנית כרגע?
צירפתי תמונה של מאיפה הנזילה. הנקודה הכי גבוהה שבה רואים שמן זה בצד שמאל בין הממיר הקטליטי למרכז הבלוק, פחות או יותר...
20171105_164501.jpg
הנה עצה - בפולגז על השרשור להיות בעל כותרת אינפורמטיבית. בדירוג האינפורמטיביות בין 1 ל-10 לכותרת "זקוק לעצה" הייתי נותן כנראה 1-.
זכית בעריכה.
אם מילאו לך יותר מדי שמן המנוע מרים שמן אל האייר-בוקס שלך ומשם יש צינורית ניקוז בדיוק למקרה כזה ויש סיכוי לא רע שזאת ההזעה שאתה רואה.
פתח את האייר-בוקס שלך (בית פילטר אויר), בדוק אם הוא מלא שמן ונקה אותו במידה וכן.
טוב אז השבת סוף סוף היה זמן לעשות את זה וטוב שזה נעשה.
פתחתי את התיבת אוויר, שמן לא מצאתי אבל...
על המיכל דלק יש ספוג שהתפורר, נכנס לתיבת וסתם לגמרי את הפילטר אוויר בחתיכות של ספוג. כל התיבת אוויר היית מלאה בחתיכות האלה ולקח לי בערך שעה להוציא את מה שהצלחתי (מאמין שזה כמעט הכל).
אבל לפני כל הבלגאן הזה, הפילטר אוויר עצמו נראה פגום מהמפעל כשרבע ממנו בעצם מכוסה בגומי. זה תקין??? זה נראה ממש זבל של פילטר...
הפילטר של חברת UFI.
IMG_20180106_133036.jpg
הספוג שהתפורר:
IMG_20180106_133424.jpg
התיבת אוויר ומה שהוצאתי:
IMG_20180106_133825.jpg
לפילטר יש בערך 7000 ק"מ....
שמן לא ממש מצאתי שם (אולי הכל כבר התרוקן), אני מניח שאו שהוא נספג בספוג שהתפורר שם או שיש לי נזילה מהאטם של השסתומים?
תחליף לפילטר מקורי, מה שבתמונה לא תקין
זה מוסך יבואן של אפריליה?
לגיטימי זה תלוי במה ההגדרה שלך ללגיטימי.
למיטב ידיעתי מוסך מורשה יבואן ישתמש\יציע רק חלפים מקוריים אם כי עפ"י חוק הוא יכול לאפשר לצרכן לבחור חלפים תחליפיים, באם המוסך כללי - לרוב הוא ישתמש בחלפים תחליפיים.
לא כולם רוצים להשקיע בחלפים מקוריים, זה יותר זול לצרכן ובטח ובטח שיותר ריווחי למוסך (במיוחד למוסכים הכלליים, מוסכי יבואן יעדיפו למכור מקורי).
אפשר לצפות ממוסך יבואן שידע לטפל בכלי ובהתאמה באם מוסך יבואן טיפל בכלי בצורה שגויה - זה לא לגיטימי ומן הראוי לבדוק מולם את הנושא.
באם המוסך - מוסך כללי, זה גם לא לגיטימי (מבחינה מקצועית) אבל אין הרבה מה לבוא בטענות (לדעתי) באם אין לך קשר "חברי" למוסך.
אתה תמיד יכול לדבר עם בעל המוסך על זה ולראות את התגובה שלו, ייתכן שיש לו עובד לא מקצועי שגורם לנזקים..
לא לגיטימי! גם חלקים מקוריים יכולים להיות פגומים אבל תפקיד המוסך זה לבדוק לפני ההתקנה עד כמה שאפשר אם אין פגמים.
כאן יש פגם שנראה בקלות בעין, הפגם הזה חוסם חלק משטח הפילטר.
כנראה בעזרת סכין יפנית אפשר לחתוך את שאריות היציקה אבל לפי דעתי זה מראה על האיכות הכללית של הפילטר.
נראה לי שיותר חשוב מחלק פרטני כזה או אחר, זה חוסר תשומת הלב הכללי של המוסך שמאפשר לכלי לצאת בצורה כזו.
אופנועים צריכים אהבה, אופנועים שמטופלים בצורה כזו מהר מאוד נקראים גרוטאות.
שקול לעבור למקום שנותן קצת יותר יחס וכבוד לנכס של הלקוח.
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
קצת עשיתי סלט, מצטער.
האשכול נפתח על זה שבאתי להחלפת גגש ושרשרת, וביקשתי שיחליף גם שמן על הדרך.
הוא מילא יותר מדי שמן והתחילה לי נזילה סמוך למועד הטיפול והנחתי שזה נגרם מעודף השמן.
אתמול פתחתי את התיבת אוויר כדי לראות אם יש שם שמן ורק אז גיליתי שזה הפילטר שהוא שם לי.
הפילטר אוויר הוחלף באותו מוסך במסגרת טיפול 20,000, כמה חודשים לפני ההחלפת גג"ש שבו מולא יותר מדי שמן.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תקדים תרופה למכה ותזמין לך מעכשיו 3 פילטרים מקוריים.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk