עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 31

אשכול: מורה רציני לרשיון a1 - היש כזה דבר??

Junior Member

מורה רציני לרשיון a1 - היש כזה דבר??

יש לי רישיון a2 והתחלתי לעשות שיעורים לעבור לa1. מעולם לא רכבתי על אופנוע עם הילוכים, לכן עניין ההילוכים והיציבות וכו' חדש לי. למרות שאני יכול להגיד שאני נהג טוב ושרכבתי שנים על 125 סמ"ק ממש סבבה, אני מבין שלאופנוע עם הילוכים דרוש תרגול ואימון כדי להרגיש מספיק בטוח ולעשות את השמיניות בכיף.

ממש לא ה8 שיעורים שהציעו לי לעשות בתוך ה"חבילה המוזלת" של בית ספר לנהיגה אחד מבין רבים!

קודם כל ההגדרה של "שיעור" היא שערוריתית! חשוב לציין שמדובר בבית ספר שנחשב להכי טוב ועם הרבה המלצות. אבל בפועל, עבור 90 ש"ח אתה למעשה "שוכר" אופנוע, מתרגל לבד עם עצמך יחד עם עוד 10 תלמידים בזמן שאיזה "מורה" מעשן סיגריה תחת מחצלת ובכלל לא יודע על קיומך - אז אל תקווה שיסתכל ויבחן אותך כדי לתת לך עצות לשיפור הרכיבה שלך, כלומר שילמד אותך. רד מזה.

אחרי כל המגילה הזאת אני חותר לשאלה שלי: האם קיים כזה דבר מורה פרטי, עצמאי, או מקום יותר רציני מהמקומות הנכלוליים וההמוניים האלו, שישקיע באשכרא למידה
    זה יחסוך לי איזה 30 "שיעורים" נראה לי - ואני מדגיש שאני אחד שיחסית מרגיש בנוח על שתי גלגלים

תודה מראש ותהיו זהירים!

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    *ברוך הבא לעולם לימוד נהיגה על דו גלגלי .
    *המידע אותו אתה מחפש נמצא תחת קטגוריה אחרת ששמה : רכיבה מתקדמת .

אבל עכשיו ברצינות ,לא ידוע (לי לפחות) על מורה לנהיגה שכזה . ההמלצה הגורפת הינה לקחת קורס רכיבה מתקדמת , שם תקבל את כל הכלים אשר אתה מבקש למצוא .
    לכל הידוע לי לא ניתן לגשת דרכם לטסט.. מה שכן , זכור לי שבעבר הם הדריכו מורי נהיגה .

אני מאמין שביום שמבקשי רשיון ילמדו רכיבה נכונה כחלק מתנאי קבלת רשיון ,נראה ירידה באחוזי התאונות .
    נערך לאחרונה על ידי zx2r; 03-06-2015 בשעה 16:18.

Senior Member הסמל האישי של dudybou
    באיזה אזור בארץ אתה מדבר ?
    מוטיי בתלפיות הוא סבבה, למרות שגם הוא לאט לאט נמאס לו..

Senior Member
    הייתי באותו ראש עד לשעור הראשון עם גדי מרמת גן.
    הוא אומנם מתעצבן כשאתה עושה שטויות או שוכח כל מני דברים אבל הוא עוצר אותך, מסביר לך טוב טוב מה עשית לא טוב.
    הוא לא יוציא אותך לטסט גם אחרי 30 שעורים אם הוא לא חושב שאתה נוהג מספיק טוב. הוא לא מפחד למתוח ביקורת וסה"כ לא ראיתי מישהו שיש לו משהו רע להגיד עליו.
    אם הייתי מכיר אותו כשעשיתי את a1, הייתי כנראה עושה אצלו.

מה שכן, לא משנה כמה טוב תנהג. בסופו של דבר זה תלוי במצב רוח של טסטר שלא מכיר אותך ולא סופר אותך.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    הייתי באותו ראש עד לשעור הראשון עם גדי מרמת גן.
    הוא אומנם מתעצבן כשאתה עושה שטויות או שוכח כל מני דברים אבל הוא עוצר אותך, מסביר לך טוב טוב מה עשית לא טוב.
    הוא לא יוציא אותך לטסט גם אחרי 30 שעורים אם הוא לא חושב שאתה נוהג מספיק טוב. הוא לא מפחד למתוח ביקורת וסה"כ לא ראיתי מישהו שיש לו משהו רע להגיד עליו.
    אם הייתי מכיר אותו כשעשיתי את a1, הייתי כנראה עושה אצלו.

מה שכן, לא משנה כמה טוב תנהג. בסופו של דבר זה תלוי במצב רוח של טסטר שלא מכיר אותך ולא סופר אותך.
    +1 מחזק!

Senior Member הסמל האישי של rusty james

מצטרף גמאני להמלצות על גדי ('הויקינג') מר"ג - בית ספר לנהיגה 'או.קיי' , שדרות ירושלים 2 רמת גן (פינת רח' בן גוריון).
    מהיכרות רבת שנים וכמורה שלימד את אשתי לקראת הA2 והA1 שלה.

שווה++
    http://www.d.co.il/1834910/8450/

תמונות מצורפות תמונות מצורפות
    • סוג הקובץ: jpg OK.JPG‏ (85.0 קילובייט, 301 צפיות)
    נערך לאחרונה על ידי rusty james; 03-06-2015 בשעה 22:45. סיבה: הוספת תמונה
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Junior Member

Cool

ציטוט נכתב במקור על ידי dudybou צפיה בהודעה
    באיזה אזור בארץ אתה מדבר ?
    מוטיי בתלפיות הוא סבבה, למרות שגם הוא לאט לאט נמאס לו..
    אני באזור תל אביב

Junior Member
    ועכשיו ביותר ספציפי: למישהו יש המלצה על מורה בחולון? או הזהרה מפני אחד?

Member הסמל האישי של Khc
    יודע שזה מחוץ לתחום מגוריך, אך מורה טוב הוא מצרך נדיר, בהנחה שהפורום הזה ימשיך את דרכו של הקודם, אזי עוד המון גולשים יחפשו ויתקלו בשרשור הזה...
    ושצריך לפרגן אז זו הבמה המתאימה:

סמי אביבי, קרית גת.
    מורה ומדריך מעולה!
    מסביר בקפדנות ונותן משמעות לכל שלב ושלב ברשיון.
    בהצלחה

Member הסמל האישי של audiR8
    מתעלק - מחפש מורה מומלץ לA1 בבאר שבע.
    ההמלצה למורה בקריית גת לא רלוונטית לצערי - מוגבל לבאר שבע עצמה, הן תחבורתית והן מבחינת הזמן שאני יכול להקדיש לשיעורים, שקצר מכדי לכלול נסיעה לקרית גת.

Sent from my MT1-U06 using Tapatalk

Member הסמל האישי של audiR8
    לאף אחד כאן לא היה שקל להגיע לבאר שבע?

Sent from my MT1-U06 using Tapatalk

Member הסמל האישי של פRץ
    בבאר שבע יש מורה אחד, מורה שלא מלמד כלום, בשיטת עלה וסע. ילדים עוד ימותו בגללו.
    10 תלמידים על 4 אופנועים , שעה מהשיעור אתה מבלה בלחכות שיתנו לך כלי. הוא מנצל את העובדה שהוא היחיד ועושה מה שבא לו, אנ י עברתי אחרי טסט שני, בראשון למדתי אצלו ובשני לימדתי את עצמי עם כלי של חבר וניגשתי דרכו.
    לא חסרים אנשים שעברו דרכו אחרי גם טסט חמישי. לא מומלץ. נקודה!
    מתוך כבוד לא אציין את שמו, למרות ששמו כבר ברור כי הוא היחיד שיש.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    Evolution Team

Member
    תרומתי הצנועה לדיון:
    לא עושים דילים, חבילות, התחייבויות עם אף מורה (יש מורה שמחתים תלמידים על דמי ביטול, אם הם מפסיקים ללמוד!).
    לגשת לראות איך מתנהל שיעור אחד ואז להחליט. בחיפה בתי הספר מסתובבים באזור משרד הרישוי אז אפשר לשבת שעה ולראות איך מתנהלים שיעורים של מספר מורים בבת אחת. לא ללכת למורה שעושה פרופוגנדה (2 שיעורים ועשית רישיון) לפני שהוא ראה אותך על אופנוע.

בחיפה המורה של איציק אברהם מגיש תלמידים למבחן שליטה לא מוכנים (לכאורה), כפי הנראה אחרי מספר שיעורים קטן ואחוז הנכשלים גבוה. לא מחווה דעה על צורת הלימוד כי לא למדתי אצלו.

אני עשיתי אצל בית ספר המגרש בחן, דרור הוא המורה הראשי, שאולי מורה נוסף. אחוז הזמן שהם מקדישים לתלמידים בשמש גבוה משמעותית מאצל מורים אחרים. להתרשמותי אחוזי המעבר גבוהים, אבל הם דורשים יותר שיעורים מהמקובל בענף לפני הטסט. נראה לי שהם הגונים מבחינת המשוב (אחרי הנסיעה הראשונה הוא הבטיח לי שזה הולך להיות קשה וארוך, וכשחשבתי שאני מוכן לטסט הוא אמר לי שחבל לי לשלם 500 שח ולהיכשל ולהשקיע את הכסף בשיעורים)
    נערך לאחרונה על ידי willy; 16-07-2015 בשעה 11:38.

Senior Member
    דרור מורה אגדי.
    הוא בילה איתי כלכך הרבה זמן ודאג שאני אדע לפחות לתפעל את האופנוע כמו שצריך לפני שאצא לכביש המסוכן.
    גם אני רציתי כבר לגשת בשיעור ה16 והוא ביקש והציע שעדיף 400 שקל שיעורים ולהחכים עוד מאשר 500 שקל על טסט.
    עשיתי 20 וביקשתי להבחן, דרור שאל אם אני בטוח כי לדעתו אני צריך רק עוד שיעור או שניים.
    אמרתי בטוח ונכשלתי בראשון, אפילו לא יצאתי לכביש.
    אחרי עוד שיעור כפול ניגשתי בפעם השנייה ועברתי בגדולל!
    מורה מצויין.

Junior Member
    אני עשיתי את הרשיון a1 אומנם לפני הרבה שנים, אבל אני זוכר שזסה בעיקר היה לנסוע במגרש חניה, ובשביל זה לא צריך "מורה טוב". כל אחד יכול להיות מורה טוב לזה.. זה בסהכ שאלה של כמה שיעורים עד שאתה מקבל את הבטחון, את היציבות, ואת ההבנה של איך להחזיק את הכלי..