חוויתי מקרה דומה, לבסוף החלטתי ששוה לנסות לבעוט בפניו. באחד הימים הגעתי למקום תוך נסיעה קרוב למרכז הכביש, הכלב זינק לעברי מימיני, ברגע האחרון סטיתי ימינה לעברו, כדי שיהיה בטווח הרגל שלי, בעיטה לפרצוף ובזה ניגמר הסיפור. הכלב לא שכח ולא התקרב אלי יותר. בהצלחה.
אם זה כלב גדול, בעיטה לפרצוף יכולה להיות הפתרון האידאלי. היא לא תעשה לו נזק ממשי (בטח שלא כמו הגז פלפל) אבל תבהיר לו בדיוק 'מי הבוס'. עד כמה שזה ישמע מצ'ואיסטי וביריוני, ככה כלבים מתוכנתים, או שהם הבוס או שהם הפועל. אם לא מראים להם שאתם הבוס, אז הם לוקחים את התפקיד הזה.
גז הפלפל לא בהכרח יעזור, כי כלבים לא מבינים את זה ובמקרה הטוב זה יכאיב לו אבל הוא ימשיך לשנוא את פות''ש מרחוק ורק יחכה להזדמנות לנשוך אותו בתחת, ובמקרה הרע (ובטח אם זה כלב גדול ואכזר) הגז רק יעצבן אותו יותר ובשניה שהוא יוכל הוא יתקוף.
צופר חזק ניסית?
מנסיוני, צפירה חזקה כשהכלב ממש מתקרב אליך, תפתיע ותרתיע למשך הזמן הדרוש להמשיך נסיעה.
אם אתה יכול לשלב עם מעבר לתנוחת רכיבה בעמידה בו זמנית זה בכלל עושה את העבודה.
בהצלחה
אל תהיו חמורים, בשביל זה יש וטרינר עירוני/כפרי... מודיעים לו והוא בא לקחת את הכלב למכלאה.
בודקים בצ'יפ למי הוא שייך וקנס.
מן הסתם יש סיכון שאם הבעלים לא בא לקחת אותו זה גובל בהרדמה (לאחר שבועיים, נראה לי)
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
אז ככה, בגדול - כשכלב מנסה לכסח אותי כשאני רכוב על אופנוע אני דווקא נוטה 'לכנס' אותו לתוך רכב חונה או לתת לו בעיטה הגונה.
תתקשר לשרות הוטרינרי. בעלים של כלב משוחרר יקבל קנס
אתמול כבר התקשרתי בערב למועצה בשומרון. העבירו את הפנייה שלי לוטרינר. הבעיה היא ברגע שהכלב שייך לאחד מהכפרים הערבים הסמוכים, לא חושב שהשירות וטרינרי יתעסק בזה.
אני אנסה פתרון של צופר - התקנתי צופר מחוזק בזמנו. אם לא יעזור אנסה לצערי את פתרון הבעיטה
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגובה של המועצה
תגובה חדשה בדיווח 521838-כלבים משוטטים,שלום רב,למועצה אין סמכות לאכוף מחוץ ליישובי המועצה ולכן לא ניתן ללכוד את הכלבים הנ"ל.בברכה,מחלקה וטרינרית. לשירותך מועצה אזורית שומרון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא יודע כמה בעיטה תעזור, הרי אם תרד מהאופנוע ותבעט בו אתה מסתכן שהוא יפתח אנטי נגדך וכל פעם שתעבור שם הוא ינסה לתקוף אותך חזק יותר, ומדובר בכלב חזק אז זה מצב לא טוב בשבילך. ואם תבעט בו בנסיעה הוא עלול לקפוץ עליך ולהעיף אותך מהאופנוע.
מה שמפריע לכלב זה הרעש של האגזוז, כמו כלבים רבים שרגישים לרעשים, וזו בעיה שלא תיפתר. מה שאתה יכול לעשות זה לנסות לאתר את הבעלים, לדבר איתו, ממש תחפש אותו באזור ותשאל אנשים שם אם יודעים של מי הכלב, מאמין שתקבל תשובה. אם לא יעזור אז תפנה למועצה, ותתלונן, אסור לשחרר כלב ללא רצועה, לא יודע כמה זה יעזור אבל תנסה.
לכלבים, בניגוד לבני אדם, אין "רוע" ואין שום אינטרס לגרום למישהו לרע, סביר להניח שמבחינתו אינסטינקט הציד נכנס לפעולה, או שמירה על טריטוריה,מבחינתו יכול להיות שאתה פולש לטריטוריה שלו, כלבים לא מכירים בגבולות שטחים ציבוריים חוקי עזר עירוניים ושאר השטויות של בני האדם, מבחינתו זה שלו ונכנסת לשם - הוא ממש לא רוצה לפגוע בך בכוונה.
לא מציע לבעוט בכלב או להיכנס איתו לעימות - דבר ראשון, מעבר לאכזריות, זה לא בהכרח יצליח - הוא יכול לתפוס לך את הרגל ולהפיל אותך, הוא יכול להיכנס לך לתוך הגלגל הקדמי ולהפיל אותך, ובניגוד לבני אדם,כלבים לרוב הרבה יותר "עמידים" ויהיה סיכוי טוב שאחרי זה, פצוע ואחוז אמוק הוא יאלץ "להתמודד" במקום לברוח, וזה יכול לעלות בחיי אדם, או סתם נכות לכל החיים.
כלב ממוצע בגודל בינוני ומעלה יכול בקלות לשבור עצמות ולקרוע אדם גדול לגזרים, אם לא תהיה לו ברירה והוא ירגיש בסכנת חיים, או סתם אם הוא חולה בכלבת.
אני מציע דבר אחר - יש המון קבוצות בפייסבוק שדואגות לכלבים מוזנחים - הכלב הזה בסכנה ומסכן אחרים ואולי אם תפתח פוסט מישהו יבוא וייקח אותו וידאג לו לבית חם וחיים טובים ואף אחד לא יפגע - כבר פתחת אשכול בפולגז, תעשה copy & paste וסביר להניח שהבעיה תיפתר.
יש פתרון נוסף שאולי כדאי לך לחשוב לאמץ, מכיוון שכל הנביחות שלו על האופנוע זה בגלל הרעש (ידוע שכלבים רבים רגישים לרעשים), תאלף אותו לא לחשוש מהרעש של האופנוע, באמצעות התניה חיובית, תיסע לשם ותכבה את האופנוע, מיד כשתדליק את המנוע תיתן לו חטיף, ככה תעשה שוב ושוב במשך מספר ימים והוא יקשר את הרעש שלך למשהו חיובי ויפסיק להתרגש מזה. יש לי כלב שנובח נורא מהרעש של הפחים בלילה, המאלף שלי עשה משהו דומה ונתן לו חטיף כל פעם שהרעש הופיע, עד שהכלב למד להפוך את החוויה הרעה(רעש) למשהו טוב (שווה חטיף) ופסקו הנביחות כי הכלב נרגע. שווה לך לנסות! בסוף תהיו חברים![]()