יש הבדל גדול בין רכיבה על כלי אפור או צהוב בלי ביטוח, לבין "קומבינה בטסט" כמו החלפת צמיגים לצמיגים במידה או התקנת צמת חשמל ומראות רק בשביל הטסט.
ההבדל המשמעותי הוא שאם חס וחלילה תפצע ותצטרך טיפול משמעותי כזה או אחר, אם יש לך ביטוח אתה מכוסה ואם אין לך אתה עלול להרוס את החיים שלך ושל כל המשפחה שלך.
גם אני מכיר רוכבי שטח שרוכבים ללא ביטוח, וזה אכן חבל מאד, אבל זה רחוק מלהיות 90% מהרוכבים.
רוב הרוכבים בעלי כלים צהובים מבטחים בביטוח חובה. יש סטטיסיטיקות ברורות (זה לא ממש קשה, יודעים כמה כלים יש וכמה מבטחים) שאני לא זוכר כרגע. מספרי הלא מבוטחים אכן עדיין גדולים בין היתר בגלל מחירי הביטוח הגבוהים אבל הם לא 90% ואפילו לא הרוב.

ולאחר שאמרנו את כל זה, בא נדבר על המקרה הספציפי שלנו.
מגיע לכן ילד שכמו שאתה אמרת לא יודע את הא' ב' של רכיבת שטח, ובעצם בא לקבל מאיתנו את כל המידע.
יותר מזה, הוא מגיע בגישה שהיא על הצד היותר "מסתכן" של רוכבי השטח - הוא מודה שהוא אוהב את תחושת הסכנה, ומחפש קפיצות, ווילים, כח, מהירות וריגושים.
אני חושב שזהו בדיוק המקרה בו צריך להמליץ על כלי צהוב בלבד, או לפחות לדאוג להבהיר לו טוב טוב (מאחר וכאמור הוא לא יודע כלום) מה עלולה להיות המשמעות מרחיקת הלכת של רכיבה על כלי אפור, לפני שממליצים לו על כזה.