ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
יש הבדל גדול בין רכיבה על כלי אפור או צהוב בלי ביטוח, לבין "קומבינה בטסט" כמו החלפת צמיגים לצמיגים במידה או התקנת צמת חשמל ומראות רק בשביל הטסט.
ההבדל המשמעותי הוא שאם חס וחלילה תפצע ותצטרך טיפול משמעותי כזה או אחר, אם יש לך ביטוח אתה מכוסה ואם אין לך אתה עלול להרוס את החיים שלך ושל כל המשפחה שלך.
גם אני מכיר רוכבי שטח שרוכבים ללא ביטוח, וזה אכן חבל מאד, אבל זה רחוק מלהיות 90% מהרוכבים.
רוב הרוכבים בעלי כלים צהובים מבטחים בביטוח חובה. יש סטטיסיטיקות ברורות (זה לא ממש קשה, יודעים כמה כלים יש וכמה מבטחים) שאני לא זוכר כרגע. מספרי הלא מבוטחים אכן עדיין גדולים בין היתר בגלל מחירי הביטוח הגבוהים אבל הם לא 90% ואפילו לא הרוב.

ולאחר שאמרנו את כל זה, בא נדבר על המקרה הספציפי שלנו.
מגיע לכן ילד שכמו שאתה אמרת לא יודע את הא' ב' של רכיבת שטח, ובעצם בא לקבל מאיתנו את כל המידע.
יותר מזה, הוא מגיע בגישה שהיא על הצד היותר "מסתכן" של רוכבי השטח - הוא מודה שהוא אוהב את תחושת הסכנה, ומחפש קפיצות, ווילים, כח, מהירות וריגושים.
אני חושב שזהו בדיוק המקרה בו צריך להמליץ על כלי צהוב בלבד, או לפחות לדאוג להבהיר לו טוב טוב (מאחר וכאמור הוא לא יודע כלום) מה עלולה להיות המשמעות מרחיקת הלכת של רכיבה על כלי אפור, לפני שממליצים לו על כזה.
בפסקה הראשונה שלך יש אי-דיוקים משמעותיים. כך למשל, שהסטטיסטיקה שמציינת את אחוז ה"רוכבים ללא ביטוח" כוללת את כל סוגי האופנועים - אבל באופנועי כביש, נדיר מאוד שרוכב לא מבטח את עצמו בביטוח חובה.
לעומת זאת, אני מאמין שרוב הכלים הצהובים המקצועיים אינם מבוטחים. לא מדבר על WR250R או DRZ, אלא על מכונות אנדורו שמשמשות אך ורק לשטח בסופ"ש.

ועכשיו לפסקה השניה.
אני (למזלי) לא אבא ולא אמא של הבחור הזה. יתרה מזאת, אני נוטה להאמין שהוא עבר את גיל 18, ולכן גם ההורים שלו לא בדיוק יכולים להגיד לו מה לעשות עם החיים שלו. אם חסרה לו אחריות אישית, יכולת להעריך סיכונים ולשאת באחריות על ההחלטות הכלכליות שהוא מקבל - זאת לא בעיה שלי.
אני גם יוצא מנקודת הנחה, שהאדם הסביר עושה מחקר קצר על המינוחים בתחום חדש שאליו הוא נכנס, כמו למשל אופנוע "צהוב" ו-"אפור", ומבין מה יותר מתאים לו לפני שהוא מוציא כסף מהכיס. ואם האדם לא יודע כלום - אז סליחה, אני לא מורה ביסודי. גם זאת לא בעיה שלי - "תעשה שיעורי בית, תחזור".
אני גם לא סוכן ביטוח, ולא תפקידי לשכנע אנשים לרכוש ביטוח. בטח לא אחד כזה, שאני בעצמי ויתרתי עליו (בשטח. הדוקאטי מבוטח ללא השתתפות עצמית).

ואפרופו כלים "אפורים" - YZ "אפור" מוסב לאינדורו היה בחבורה שנתיים. אחלה אופנוע לשטחים פתוחים, לא הכי כיף ברכיבה טכנית איטית.
אז למי שמוותר על נושא הביטוח והרישוי, זאת אחלה אופציה בתקציב נמוך (הם מאוד זולים היום כמשומשים), כל עוד התוואי מתאים (חולות, מסלולים או שבילים פתוחים).