לא!
אני בתהליכי חיפוש אחר אופנוע נייקד, תקציב כ40,000 עם אפשרות קלה מאוד לגמישות.
ה09 שולט בקטגוריה ביד רמה, ומתאים ליגם באופן אישי בגלל המשקל הנמוך ונוחות נסיעה בעיר.
הייתי רוצה לשמוע ביקורות מאנשים שרכבו על אופנועי ספורט בצורה טכנית, ולא סתם חזירי גז והרמות גלגל, ויכולים להגיד לי איך האופנוע מתנהג ברכיבה ספורטיבית.
שוטטתי לא מעט ביוטיוב ולצערי רוב הסרטונים תחת כותרת MT09 Wheelie...
המתלים של ה-MT (לפחות הדור הראשון שעליו רכבתי) רחוקים מאוד מהסטנדרט של הכלים הספורטיביים.
הם רכים, רופסים, וגורמים לנדנוד כשמפעילים עליהם כוחות גדולים (יחסית, אני לא רוכב מירוצים) על אספלט לא אידיאלי.
ברכיבה מנהלתית מתונה ה-MT הוא אופנוע נפלא - נוח, רך ועם המון כוח זמין.
ברמת הקונספט, הוא מזכיר את הבנדיט 1200 המקורי (משנות ה-90) - מנוע חזק, נוחות גבוהה, ברקסים טובים. עם זאת, השלדה והמתלים מוגבלים ביכולותיהם כדי לשמור על מחיר רכישה נמוך, וזה טרייד-אוף נאה עבור מי שמחפש אופנוע כדי לחיות איתו ביומיום, ומוותר מראש על קביעת שיאים בפס של בסדום-ערד או נס הרים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אפשר לרכב עם הקיימים רכיבה ספורטיבית עד גבול מסויים ואת הגבול הזה אפשר למצות יחסית מהר (גם אחרי סטאפ הקשחה).
מעבר לזאת אם תרצה ממש להקצין עם הרכיבה תמצא עצמך משקיע על בולמים איכותיים של אוהלינס... וזה לא דבר זול.
אז אם המטרה העיקרית היא לרכב ספורטיבית - זה לא האופנוע!
נערך לאחרונה על ידי Smi1ey; 20-11-2017 בשעה 23:02.
היה לי mt09 שנה וזה אחרי שעברתי אליו מסופרספורט ואיך שמכרתי אותו קניתי שוב סופרספורט.
מבחינת השכבות וגירזונים האופנוע לא בנוי לזה ולא משנה מה תעשה לו, שלי היה מציוד באולינס אחורי ובקדמי הוחלפו הקפיצים לאולינס ועדין התנהגות הכביש שלו במהלך השכבות נתנה לי פידבקים לא טובים כל פעם מחדש, אפשר להגיע עם האופנוע לזוויות יפות מאוד ולשייף רגליות בקלות וגם להוריד ברך אם אתה רוצה, אבל הגבול של זווית ההטיה מגיע מהר מאוד ואם אתה מחפש את האופנוע להתגרזן אז זה לא כוס התה שלך חד וחלק לעניות דעתי.
אבל אם אתה מחפש להרים גלגל בכמעט כל הילוך ואף לעשות דריפטים בסיבובים ומוכן לוותר על זוויות חדות מאוד זה האופנוע שלך.
היה לי MT09 מודל 2017, חדש מהניילון (זה עם המתלים המשופרים כביכול).
זה אופנוע נהדר - נראה טוב, ועם אגזוז נורמאלי גם נשמע טוב.
לדעתי, זה כלי שנועד לחזירי גז בלבד - הרבה מאוד פעמים הוא הרגיש לי כמו בפתגם - "לנסות לתפוס את השור בקרניו".
הוא מאוד אוהב סלד גבוה, מאוד אובה להעלות סלד, ותחושות התאוצה שהוא נותן הן משובחות - אבל,
עם המהירות באות הרעידות והתחשות המתקבלות מהפרונט לא ממש משרות ביטחון.
לדעתי, הכלי הזה פחות אוהב כשלוחצים אותו מבחינת אחיזה, מיתלים והתנהגות כביש (כבישים מפותלים ומהירים)
פות"ש - אתה חייב להגדיר לעצמך מה הן הציפיות שלך מהכלי ומהרכיבה עליו.
אם אתה בעניין של תאוצות, ווילי, נסיעות יומיומיות בכבישים מהירים וישירים בעיקר, אז זה הכלי בשבילך.
אם אתה בעניין של "גרזונים" בסדום, נס הרים וכו', אז לדעתי, זה לא הכלי הכי מתאים בלשון המעטה.
גילוי נאות:
היום אני נוסע על מונסטר1200 - הבדל עצום בכל מה שקשור להתנהגות כביש, מתלים ואחיזה
(על המנוע אני לא מדבר, זו בכלל ליגה אחרת)
לא יודע מה בדיוק אני מעדיף, זה אופנוע ראשון שאני קונה. אין לי נסיון רציני ברכיבה ולכן בחודשים הראשונים המטרה העיקרית היא למידה ואימונים, לא התגרזנות, בטח שלא ווילי, למעט התרוממויות קלות בהאצה מדי פעם. בעיקר מהבחינה הזו אני סקרן לגבי התנהגות האופנוע. הוא צריך לשרת אותי לנסיעות בתוך העיר, אני בטוח שהוא יצטיין מהבחינה הזו. אבל אני מעוניין לצאת לרכוב הרבה בתקופה ההתחלתית כדי ללמוד ולהשתפר ולא בטוח שזה הכלי המושלם.
אופנוע ספורט מן הסתם יהיה עדיף, אבל אין יותר מדי אלטרנטיבות, ואלה שכן יגררו ירידה בשנתון ו\או איבוד הקלילות באמצע השבוע, ואני פחות רוצה להתפשר בנושאים האלה.
יכול להיות שאני מגזים, הרי שאני לא רוכב מקצועי ובכל מקרה יעבור זמן רב עד שאגיע לגבולות האופנוע, אני פשוט רוצה להרגיש שזה הכלי נכון.
בכל מקרה אני מניח שאקנה סופר-ספורט יום אחד, השאלה היא אם אני יכול לבנות בסיס טוב על הMT09. כשאנחנו משווים אותו לאופנועים ספורטיבים על מה מדובר?צריך לזכור שגם תקציב הוא שיקול, ומי המתחרים באותן שנים? ER6N, CB650F, CBR500R וZ800 ששוקל 30 קילו יותר.
אוקיי
וגם, מה העניין הזה של הMT עם הזוית המוגזמת במזלג הקדמי? לעתים נראה שעשו את זה רק כדי שלא ירים גלגל יותר מדי..
נערך לאחרונה על ידי naked; 21-11-2017 בשעה 22:38.
אני לא מכיר אותך אז אומר זאת בזהירות.
אופנוע הוא לא כלי סלחן לטעויות.
עוד לא היה לך אופנוע, אין לך ניסיון והראש שלך כבר רוצה להגיע לסופר ספורט ולבדוק התנהגויות קצה של אופנוע.
בנוסף אתה רוצה להתחיל זאת על אופנוע שהמכלולים שלו לא בהכרח בנויים לרכיבת קצה.
אתה לא רוצה ווילי אבל כן רוצה להרים את הפרונט בשחרור גז חזק...
לפתח מיומנויות רכיבה לוקח זמן, שלא לדבר על כאלה ספורטיביות (ועוד בכלל לא נכנסו לענייני קורסי רכיבה).
הגישה שלך נשמעת קצת מדאיגה, לדעתי בלבד.
לא מכיר MT וכמובן שלא רכבתי על כאלו (09 וגם ה 07), אבל לפי מה שכתבת עדיף שתרכוש כלי סלחן כמו דייוורז'ן XJ600 למשל, תתגלגל איתו כמה זמן כולל לקיחת קורס או שניים לרכיבה מתקדמת ומשם תשתדרג אם וכאשר יגיע הזמן למשהו יותר חזק.
ונכון, תמיד אפשר לסובב פחות את הגז.. דוגמא - אני רוכב בקבוע עד כ 140~150 חצילים לערוגה ויש באמתחתו של העמלץ הגרמני תחנת כח בגודל 1294 סמ"ק עם כ 175 כ"ס ויותר מ 13 קג"מ, וגם כל הכלים לפניו היו לא הרבה פחות חזקים ואף אחד מהכלים האלו לא ראה 200 בכלל. אבל אני לא דוגמא והרוכב הממוצע נמשך ע"י הקוף למהירויות אסטרונומיות כי הכלי נותן לו את האפשרות. רק אתה יודע אם יש לך את הלימיט הזה או שלא.
בהצלחה ורק רכיבות בטוחות.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
מעריך את הדאגה. קורסי רכיבה הם בגדר חובה ויגיעו אחרי רכישת נסיון בסיסי טוב. אמנם אופנוע ראשון, אבל את הרישיון הראשון שלי הוצאתי על דו"ג לפני 10 שנים, רכבתי על קטנוע 50 סמ"ק בהנאה עם שימוש בכל זויות הצמיג, היה לי טרקטורון, רכבתי כמה ימים על ER6 בהשכרה ויצא לי להתנסות על MT09, CBR500, וכמה אופנועי מוטוקרוס.
אני נהג מאוד אחראי ומתון, מנקודת מבט אישית - רחוק מאוד מהאדם הממוצע בכביש, לכן שוב אומר שאין חשש מבחינת הסוסים שאפשר להניע ביד ימין.
הייתי שמח אם האופנוע היה יכול לתרגם יותר גז לתאוצה ולא להרמת גלגל, אבל לפעמים הוא מתרומם די בקלות, ושוב, אני לא מחפש את זה, תמיד נראה לי כמו תחביב מסוכן שעדיף לשמור לרכיבה בשטח.
ויותר מ 13 קג"מ, וגם כל הכלים לפניו היו לא הרבה פחות חזקים ואף אחד מהכלים האלו לא ראה 200 בכלל. אבל אני לא דוגמא והרוכב הממוצע נמשך ע"י הקוף למהירויות
למי קראת קוף יא שימפנז
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI