עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 29 מ 29

אשכול: הבת זוג "מפחדת" מהקטע של האופנועים

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    כמה דברים מהניסיון האישי שלי:
    כשהייתי צעיר ורווק (כשהאישה עוד היתה חברה) הייתי מתנייד על דו''ג, והפסקתי מיוזמתי כשהקשר התמסד יותר מטעמי חיסכון (לא משתלם להחזיק קטנוע גרוטאה ורכב גרוטאה). בכל התקופה ההיא של הקטנוע אשתי (אז לעתיד) נסעה איתי פעם אחת, וגם זה היה בגלל שהרכב לא היה זמין. אחרי הפסקה די ארוכה ולאחר מעבר למרכז והולדת הבן השני התחלתי לעבוד בת''א, מה שגרר נסיעה של שעה פלוס לכיוון בתח''צ. זה הוביל אותה להציע (''לאשר'') חזרה לדו''ג- עשרים דקות נסיעה לכיוון עדיפות על שעה ועשרים, והיא אפילו הלכה איתי לחפש כלי מתאים. מאז הקטנוע הפך לאופנוע, ועדיין היא לא עלתה לרכיבה של מטר איתי (שנתיים וחצי). לפעמים אני עדיין זורק לה שעדיף עם האופנוע, אבל במכלול השיקולים הרכב עדיף פי כמה. כמו שנכתב כאן, לי יש אחריות לעצמי וסט תגובות על אופנוע שמתאים לי, אני ממש לא חושב שעם מורכבת (בטח ובטח שהיא אשתי והאמא של הילדים שלי) התגובות הן זהות. וכל זה מתעלם לחלוטין מהעובדה שגם אם אני רוכב כמו מרקז (ואני ממש לא) כל נהג מסמס יכול להוריד אותי בשניה. אז נכון שלהיכנס לת''א עם סטיישן משפחתית זה סיוט, אבל זה סיוט משותף ובטוח יותר (מה גם שתדירות הכניסות המשותפות לת''א היא מזערית).
    ולמרות כל הנ''ל העבודה עברה למקום אחר, קרוב יותר ונגיש יותר לרכבים, אני לא לא רואה את עצמי עושה את זה עם רכב, רק עם האופנוע.

Member
    מהכתוב נדמה שהצד הבעייתי הוא דווקא שלך..
    אם יש דברים שאינם באים בחשבון עבורך בחיים, למה כשזה מגיע אליה ולבחירות שלה זה בעייתי?

כמו שיש זוגות שאחד מהם חילוני והשני דתי (נכון, לא אופטימלי אבל יש כאלו זוגות שמקיימים אחלה זוגיות ככה) ועוד מגוון צירופים של תחומים שאינם מקובלים על בני הזוג, גם פה זאת זכותה המלאה לא לעלות איתך על האופנוע.

נוח זה לא, אבל עד עכשיו נדמה שזה עובד אם אתה ביחד תקופה לא קצרה - תשאל את עצמך מה באמת מציק לך, כי זה מעבר לזה שהיא לא רוצה לעלות על האופנוע.
    יכול להיות שהעובדה שאתה לא יכול לשתף מולה את המשיכה שלך לדו גלגלי מרגיש לך חסר, או שלהרכיב אותה ייתן לך תחושת גבריות כזו או אחרת.

או שפשוט אין לך סבלנות לשום דבר, ולא מתאים לך מוניות או חס ושלום לעבור לרכב ולרדת מהאופנוע - וזה לגיטימי.

לכן, קבל את המצב, תן לה לבחור בעצמה, תמשיך להיות על האופנוע. יש דברים שלא ניתן לשנות לכן תיתן להם להיות ותשחרר.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 12-12-2017 בשעה 13:15.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אתה רוכב טוב?
    מוכן לקחת אחריות על בריאותה וחייה של בת הזוג שלך ("חברה טובה" זה ניסוח מעניין. מה טיב הקשר? יזיזות ממוסדת?).
    אני אניח (בזהירות) שהיא לא סומכת על כישורי הרכיבה שלך, ולכן הסיכון נראה לה מוגזם.
    אופנוע (או קטנוע - ככל הזכור לי, אתה לא מסתדר עם קלאץ' והילוכים) זה כלי שדורש יכולות תפעול די גבוהות כדי שיהיה בטיחותי במידה סבירה.
    אם אתה לא שם - אז כנראה שבת זוגתך צודקת.
    המונח "חברה טובה" הוא לא משהו מיוחד או חריג, כפי שאתה מפרש אותו בפוסט שלך. יש כל מיני דרכים לקרוא לבת זוג, אפשר גם "ידידה" אם הקשר פחות חזק, ועוד הרבה שמות אחרים. נכון שהנושא שפתחתי מלכתחילה הוא אישי ואפילו קצת יוצא דופן לפורום, אבל אנחנו לא בדיוק כאן על מנת לדון בקשר אישי שלי אלא יותר באיך אני משלב את עולם האופנועים באותו הקשר. ברשותך, אעריך את זה מאוד אם לא נחתור למקומות אישיים או פחות נעימים.

אני רוכב מעולה, ואני בחור זהיר ועירני. ההנחה שלך שהיא לא מעוניינת בגלל שהרכיבה שלי אולי לא טובה, היא קצת מוגזמת. כי בדרך כלל, בחורה שמפחדת מאופנוע לא מפחדת ממיומנות רכיבה של הגבר. פחד מאופנועים זה פחד מאופנועים, אין קשר אם אתה עם 30 שנות ניסיות או שנה ניסיון. אגב, היא בכלל לא מבינה באופנועים ואפילו לא יודעת מה זה נפח מנוע ומה משמעות הדבר. אז זה כבר נותן לך טעימה מכמה שהיא לא מבינה, ושברור שאין קשר כלל למיומנות רכיבה שלי.

אתה צריך להבין את הנושא ואת הסיטואציה לפני שאתה מגיב. אני מודע לכך שאתה בחור בעל ניסיון עשיר ורחב בתחום, ושאתה יכול לייעץ דברים מועילים וחשובים. עם זאת, אני חושב שאתה קצת מגזים וחותר למקומות לא נכונים. אם יש לך משהו נגדי באופן אישי, שגורם לך להתנהג בצורה כזאת בנושאים שאני פותח בפורום, אפשר לדבר על זה ולפתור את זה בצורה יותר נעימה, ובאופן פרטי.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הערה בוגרת וכל הכבוד.
    (רק תשתדל לא לחלק לעצמך ציונים בסגנון "אני רוכב מעולה", זאת קארמה רעה. במיוחד לאור השרשור האחרון שפתחת שבו אתה מעיד על עצמך שאתה לא יודע לרכב).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    הערה בוגרת וכל הכבוד.
    (רק תשתדל לא לחלק לעצמך ציונים בסגנון "אני רוכב מעולה", זאת קארמה רעה. במיוחד לאור השרשור האחרון שפתחת שבו אתה מעיד על עצמך שאתה לא יודע לרכב).
    מחזק.

גם אל תתרגש מהערות אינטרנטיות, באינטרנט יש הרבה שופטים, זה לא משנה כלום בחיים האמיתיים...

Junior Member
    תראו, אני רוצה להסביר לכם כמה דברים. העניין הוא כזה, שבעצם שכשיש הערה שהיא לא נכונה אתה לא בהכרח "נעלב" באופן מיידי מאותה ההערה ברגע שקראת אותה. תכלס, אתם צודקים במובן הספציפי שלא אמורים להיעלב ובטח שלא לקחת את זה בתור משהו שמשקף מציאות. אבל הבעיה היא שברגע שנאמרים דברים שהם לא 100% נכונים ואתה לא בא ומגיב באותו נושא, אתה בעצם כאילו "מאשר" את אותם הדברים כאילו הם נכונים ואז אתה יוצא קצת אהבל ליד כולם. בעצם כשאני אומר שאני רוכב טוב, ויש לי שליטה, אני מתכוון באופן כללי. ואכן פתחתי שרשור כזה או אחר, שבא לדון במשהו שאני מתקשה בו ברכיבה שלי, אבל זה לא אומר שכל הרכיבה בשלמותה אצלי, היא מחורבנת. ממש לא ככה. למעשה, אתה יכול אפילו לקחת מישהו שרוכב 20 שנה, וברגע שמגיעים לנקודת חולשה שלו אז כולם יסתכלו על זה כאילו כל הרכיבה שלו חרא ולא רק אותו עניין ספציפי. זאת הבעיה העיקרית. אני חושב שאפילו חלקכם מסתכלים על זה באותה נקודת מבט שהיא לא נכונה ואפילו לא בריאה. אתם מבינים?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    לא, לא ממש מבינים. אני לפחות לא מבין. בגלל זה:
    ציטוט נכתב במקור על ידי gorg צפיה בהודעה
    תכלס, אתם צודקים במובן הספציפי שלא אמורים להיעלב ובטח שלא לקחת את זה בתור משהו שמשקף מציאות. אבל הבעיה היא שברגע שנאמרים דברים שהם לא 100% נכונים ואתה לא בא ומגיב באותו נושא, אתה בעצם כאילו "מאשר" את אותם הדברים כאילו הם נכונים ואז אתה יוצא קצת אהבל ליד כולם.
    מה שכתוב בציטוט לא יביא אותך לשום מקום טוב.
    פורום באינטרנט - זה לא מקום שאתה שולט על הנכתב בו, הדבר היחיד שאתה שולט עליו זה מה שאתה כותב.
    ייתכן מאוד שיהיו דברים שתהיה צודק בהם ולא תצליח לשכנע אף אחד, גם אם תגיב 100 פעמים.
    ייתכן מאוד שיהיו דברים שתחשוב שאתה צודק בהם 100%, אבל בפועל תטעה ולא תבין למה משכנעים אותך שאתה טועה.
    שני הדברים האלה תקפים לגבי כל מי שכותב בפורומים, והציטוט שלך למעלה בא בסטירה איתם, ומעמיד אותך באור לא טוב.

דוגמא:
    נניח והציטוט מסגיר שאתה ילדותי ותלוי יותר מדי במה שהסביבה חושבת עליך, וזה מתכון ממש לא טוב באופנועים, המעלה את הסיכון שלך בכמה רמות טובות.
    נניח ואתה בטוח שאני טועה, מגיב ומנסה להסביר לי שאני טועה בגלל שאתה מתנהג בצורה בוגרת, מודע למגבלותיך על הכביש ובין זה לבין ההתנהלות בפורום אין הרבה קשר.
    נניח ואני לא רואה איפה אני טועה, כי זה נראה לי 200% מוצדק להניח את ההנחה שאני מניח - אז עפ"י הציטוט שלך אני צריך להגיב, אחרת אצא אהבל בעיניי כולם. אז אמשיך ואנסה לשכנע אותך שאתה ילד. ואתה, עפ"י אותו הציטוט, צריך להמשיך לשכנע אותי אחרת.
    נניח ואני לא משתכנע, וגם משכנע עוד כמה מגיבים. מה תעשה אז?

בקיצור, "לא לצאת אהבל" שלך צריך להשתנות. עם הגיל הוא ישתנה לבד כנראה, אבל אתה יכול לעזור לתהליך הזה אם תהיה מודע לנושא.

אבל אם נחזור לנושא השרשור, יש בעיה גדולה עם מה שאתה כותב, ואני לא בכדי הבאתי את הציטוט. אתה רגיש מדי למה שכותבים לך \ עליך, וזה בוודאי לא מוגבל רק לפורום. זה לא ספציפי לאופנועים ולרכיבה שלך, אבל זו בהחלט תכונת אופי של צעירים שעושה אותם סכנה לעצמם ולאחרים על הכביש.
    ועוד משהו: עדיין לא ראיתי הרבה נהגים\רוכבים טובים שמעידים על עצמם ככאלה. אבל ראיתי הרבה נהגים\רוכבים גרועים שבטוחים שהם נהגים\רוכבים טובים. סטטיסטית.
    תחשוב על זה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי gorg צפיה בהודעה
    ...
    אבל הבעיה היא שברגע שנאמרים דברים שהם לא 100% נכונים ואתה לא בא ומגיב באותו נושא, אתה בעצם כאילו "מאשר" את אותם הדברים כאילו הם נכונים ואז אתה יוצא קצת אהבל ליד כולם.
    ...
    חרטא.

תן לי לתת לך עוד זווית ראיה, מבחינתי אם לא היית עונה, לא הייתי רואה את זה בתור שאתה "מאשר", אלא בתור בן אדם בוגר יותר שמבין שלפיקסלים פה על המסך אין תוכן ולא לראויים לתגובה שהיא לא עיניינית.

כמו שג'ק רשם, כל אחד רואה דברים בצורה אחרת, לי חבל שהראייה שלך זקוקה לאישורים כי התגובה הראשונית שלך הייתה עיניינית...

פעם אמרו לי משפט, דעות זה כמו חור תחת, לכל אחד יש כזה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    לא, לא ממש מבינים. אני לפחות לא מבין. בגלל זה:

מה שכתוב בציטוט לא יביא אותך לשום מקום טוב.
    פורום באינטרנט - זה לא מקום שאתה שולט על הנכתב בו, הדבר היחיד שאתה שולט עליו זה מה שאתה כותב.
    ייתכן מאוד שיהיו דברים שתהיה צודק בהם ולא תצליח לשכנע אף אחד, גם אם תגיב 100 פעמים.
    ייתכן מאוד שיהיו דברים שתחשוב שאתה צודק בהם 100%, אבל בפועל תטעה ולא תבין למה משכנעים אותך שאתה טועה.
    שני הדברים האלה תקפים לגבי כל מי שכותב בפורומים, והציטוט שלך למעלה בא בסטירה איתם, ומעמיד אותך באור לא טוב.

דוגמא:
    נניח והציטוט מסגיר שאתה ילדותי ותלוי יותר מדי במה שהסביבה חושבת עליך, וזה מתכון ממש לא טוב באופנועים, המעלה את הסיכון שלך בכמה רמות טובות.
    נניח ואתה בטוח שאני טועה, מגיב ומנסה להסביר לי שאני טועה בגלל שאתה מתנהג בצורה בוגרת, מודע למגבלותיך על הכביש ובין זה לבין ההתנהלות בפורום אין הרבה קשר.
    נניח ואני לא רואה איפה אני טועה, כי זה נראה לי 200% מוצדק להניח את ההנחה שאני מניח - אז עפ"י הציטוט שלך אני צריך להגיב, אחרת אצא אהבל בעיניי כולם. אז אמשיך ואנסה לשכנע אותך שאתה ילד. ואתה, עפ"י אותו הציטוט, צריך להמשיך לשכנע אותי אחרת.
    נניח ואני לא משתכנע, וגם משכנע עוד כמה מגיבים. מה תעשה אז?

בקיצור, "לא לצאת אהבל" שלך צריך להשתנות. עם הגיל הוא ישתנה לבד כנראה, אבל אתה יכול לעזור לתהליך הזה אם תהיה מודע לנושא.

אבל אם נחזור לנושא השרשור, יש בעיה גדולה עם מה שאתה כותב, ואני לא בכדי הבאתי את הציטוט. אתה רגיש מדי למה שכותבים לך \ עליך, וזה בוודאי לא מוגבל רק לפורום. זה לא ספציפי לאופנועים ולרכיבה שלך, אבל זו בהחלט תכונת אופי של צעירים שעושה אותם סכנה לעצמם ולאחרים על הכביש.
    ועוד משהו: עדיין לא ראיתי הרבה נהגים\רוכבים טובים שמעידים על עצמם ככאלה. אבל ראיתי הרבה נהגים\רוכבים גרועים שבטוחים שהם נהגים\רוכבים טובים. סטטיסטית.
    תחשוב על זה.
    ציטוט נכתב במקור על ידי zrobavel צפיה בהודעה
    חרטא.

תן לי לתת לך עוד זווית ראיה, מבחינתי אם לא היית עונה, לא הייתי רואה את זה בתור שאתה "מאשר", אלא בתור בן אדם בוגר יותר שמבין שלפיקסלים פה על המסך אין תוכן ולא לראויים לתגובה שהיא לא עיניינית.

כמו שג'ק רשם, כל אחד רואה דברים בצורה אחרת, לי חבל שהראייה שלך זקוקה לאישורים כי התגובה הראשונית שלך הייתה עיניינית...

פעם אמרו לי משפט, דעות זה כמו חור תחת, לכל אחד יש כזה.
    תקשיב מנהל יקר, אלייך אין לי טענות ובטח שלא באתי בהנחה שאולי אתה עושה עבודתך בפורום לא בסדר, אבל אני כן חושב שיש אי הבנות די מתסכלות בפורום לגביי, והתדמית שנוצרה היא קצת שקרית. קצת יותר מידיי - אבל אני לא יוצא עכשיו בהנחה שכל הפורום הזה שונא אותי, למרות שככה נכון לעכשיו הדברים נראים, אבל אולי זה לא באמת נכון.

ברשותך אני רוצה להמשיך ולהסביר עוד כמה דברים שיכולים לפתור את בעיית אי ההבנה שיש לך ולכמה חברים אחרים בפורום.

דבר ראשון, אני לא חושב שאנחנו נמצאים במקום שבו אוכל להרגיש בנוח לתת על עצמי פרטים אישיים, אבל אני בחור בשנות העשרים לחיי. וכן, אתה יכול עדיין לקרוא לי "ילד" במובנים מסויימים, ותכלס? כל אחד כאן מאיתנו שמשתתף בדיונים בפורום הזה הוא סוג של ילד. אתה יודע, יכולים אפילו לבוא ולהגיד שכתיבה בפורומים הוא דבר ילדותי... למרות שאף אחד מאיתנו כאן לא יסכים עם זה. אבל, כל אחד בא עם הדעה שלו וחלקינו יחשבו שהדעה האישית שלו היא עובדה חד משמעית ולא ניתנת לביטול. מה לעשות, יש אנשים מטומטמים כמו כאלה בארצנו הקטנטונת. אין מה לעשות, אתה לא יכול לשכנע אותם אחרת כי הם יעמדו על מחשבותיהם. אני רק יכול רק להגיד דבר כזה, לגביי, אני לא בא כאן בשום טענה מתנשאת או שחצנית שאני מלך אופנועים ומבין הכל או שאני מנסה להיות משהו שאני לא. אבל מצד שני אף אחד כאן לא יכול לבוא בטענה, שבגלל שהוא חושב שאני לכאורה, אדם ילדותי ולא מבין מה שאומרים לו, הוא יכול לטעון טענות שקריות לגביי כאן בפורום כפי שכבר נעשה מספר פעמים, ולהציג את זה בתור עובדה. כמובן, שכפי שהבחור שהגיב אחרייך אמר, אין טעם לקחת דברים ברצינות מה שכותבים עלייך באינטרנט וברור שאתה לא שולט במה שאחרים כותבים. אבל אני חושב שהזכות הכי גדולה שיש לי, או לפחות אמורה להיות לי, היא שאני יכול עדיין להגיב כשמישהו כותב משהו כוזב או שקרי לגביי, ולהסביר את העניין כלפי כולם שיבינו את האמת ולא את השקר שנאמר. אני מאוד מאוד מקווה שלא נשללה ממני אותה זכות להגיב לאותם דברים שהם שקריים, ובכללי, אופנועים הוא מרכז העניינים בפורום הזה. ולדעתי, אנחנו סוטים יותר מידיי מנושא האופנועים ועוברים לדבר על דברים יותר פילוסופיים. הזכות שלי להגיב לכאלה שאומרים עליי דברים שלפי דעתי הם שקריים, עדיין נשארת, או לפחות אמורה להישאר אם אנחנו מתכוונים להיות הוגנים אחד עם השני. הצלחתם להבין הכל?

Junior Member
    אמן.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי דינגו צפיה בהודעה

Junior Member
    כתבתי דעתי. לא מתאים לכם - לא חייבים להתייחס או לקרוא כלום, פעם הבאה לא אבזבז זמני בכתיבת אשכול כזה אם אני יודע שאקבל תגובות מהסוג הזה.

לא זכור לי שירדתי כאן על אף אחד שמגיע לי תגובות כאלה אבל נו טוב.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ננעל