מה עם האח התאום שלו??
השיבר - הנייקד וי-טווין של אפריליה - גדל מ-750 ל-900 סמ"ק ועל הדרך משפר עוד כמה נקודות חשובות; ב-69 אלף ש"ח הוא מהווה עסקה טובה לנייקד בינוני-גדול מודרני.
http://fullgaz.co.il/?p=128185
![]()
מה עם האח התאום שלו??
רכבתי על השיבר 900, מרגיש קצת מגושם בגלל המשקל ורוחב הכידון, והדבר היחידי שהיה בו רגש זה הבלם הקדמי.
בהעברת הילוכים לא מרגישים פידבק מהרגלית, הידית של הקלאץ כמו בשיבר הקודם קשה מאוד אפילו יותר מ-MT09, אפילו הכפתור של האיתותים חסר רגש כשלוחצים עליו להפסיק את האיתותים, פשוט אין פידבק מהאופנוע הזה. מצאתי את עצמי מוודא כל הזמן שבאמת העברתי הילוך ושבאמת הפסקתי את האיתות.
הילוך 2 ב-20 קמ"ש האופנוע גמגם בגלל סל"ד נמוך מידי, אז הילוכים ארוכים אבל כמה?
והכי גרוע, המושב עדיין מחומם מהמערכת פליטה או מה שזה לא יהיה.
מה שתיארת לגבי כפתור האיתות הוא דבר שקיים בהרבה אופנועים שרכבתי עליהם, והוא מורגש במיוחד אם אתה מגיע מאופנוע שבו זה מרגיש שונה. כנ"ל רגלית ההילוכים.
ודווקא פה שניהם יחסית בסדר ואחרי שעה מתרגלים לפידבק שלהם - שקיים, פשוט אחרת.
מה שיותר משונה בעיני זה ידית הקלאץ' - הידית כשהיא מכוונת בזוית ובמרחק הנכונים לרוכב, היא סופר קלה לתפעול, ממש בחצי אצבע... אני תוהה אם רכבנו על אותו אופנוע מבחן או על שניים שונים כשבשלך היתה בעיה כלשהי.![]()
לא באמת רלוונטי אם רכבנו על אותו אופנוע (אני מניח שכן), השורה התחתונה היא עם איזו חוויה יצאתי מרכיבה על אופנוע מבחן של היבואן.
לגבי הרגש במתגים, מה זה אם אני בא מאופנוע אחר ששם זה מרגיש שונה? אצל היפנים יש אחלה פידבק, גם אם הוא לא מרגיש מכאני, יש פידבק. אפילו אצל BMW ששם הרגש הוא סינטטי מעט, אבל קיים.
אתה אולי קיבלת את האופנוע לשעה ויותר לטובת הכתבה, אני רוכב ממוצע שמקבל חצי שעה מקסימום 45 דקות. אם האופנוע לא זורח בחצי שעה הזאת, מצטער אבל הרווח הוא כולו שלי.
היחידים כנראה שנותנים אופנוע למספר שעות הם BMW, כל השאר ככל הנראה נותנים עד שעה.
בגדול, אני חושב שזה האופנוע עם הדירוג הכי נמוך בקטגוריה שלו. הוא לא מצטיין בכלום לעומת המתחרים שלו שכל אחד מהם מצטיין בתחום אחר.
MT-09 - מנוע
Z900 - ספורטיביות
821 - fun factor שכנראה משלב את שני אלה שמעליו
על BMW המתחרה לא רכבתי אבל מישיבה עליו הוא מרגיש יותר ידידותי למשתמש, וכל השאר כמו ההונדה או 797 לא באמת מתחרים בו.
היתרון היחידי של אפריליה אולי זה המחיר, וגם זה נעלם אם מטרו עושים מבצע כמה פעמים בשנה.
821 מעל הקטגוריה.
המנוע של השיבר לטעמי לא נופל מ-MT09, אבל שוב אנחנו מדברים על טעם.
לא רכבתי על ה-Z אבל השיבר מציע אלקטרוניקה ובקרות שאין לקוואסאקי, אם כי אתה צודק, הוא קצת יותר ספורטיבי. לא כמו הג'יקסס. ושוב - וי-טווין מול 4 בשורה זה עניין של העדפה. לגבי הבימר אני יכול להגיד שהוא כלי מגניב אבל מאוד שונה ולרוכב גבוה הוא לא יותר ידידותי...
מה שאני בא להגיד זה שאין פה יתרון מובהק לאף אחד, כמעט כל אחד מהכלים מציע משהו שונה מהאחר.
הכל שאלה של מי הרוכב ומה הוא מחפש / אוהב.
ולכן אין כמו רכיבת מבחן בשביל להחליט :-)
למה 821 מעל הקטגוריה?
זה שמתמחרים עגלה עם סוס במחיר של מרצדס, לא אומר שהיא אוטומטית בקטגוריה של מרצדס, זאת עדיין עגלה עם סוס שצריכה להשאר בקטגוריה של עגלות עם סוס במבחני השוואה.
בדיוק כמו שאין מקום להשוואה של האפריליה עם CB650F (אפילו לא נייקד), וגם לא עם 797 שחלש יותר מ-MT07.
מבחינת חומרה, ה-821 בדיוק בקטגוריה הזאת, גם אם כלכלית הוא לא העסקה הכדאית בקטגוריה, הוא בהחלט נמצא בקטגוריה הזאת.