תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: איך לבצע פניות בצורה יותר מהירה שלא מעכבת תנועה וכאלה

צפייה משולבת

Junior Member

איך לבצע פניות בצורה יותר מהירה שלא מעכבת תנועה וכאלה

יש לי בעיה עם פניות, תמיד היה לי את הבעיה הזאת. אפילו בלימוד נהיגה היה לי קשה, אבל אחרי כמה כשלונות עברתי טסט. אני מה שנקרא, בעל רישיון נהיגה אבל עם מיומנות לא "בשמיים" על הכביש בפועל.

הבעיה העיקרית שלי היא בפניות. כשהכביש ישר הכל טוב ויפה, לא מסובך. כמגיעים לפניות - שם אני מסתבך.

אני מצליח לבצע פניות, אבל אני עושה את זה בצורה איטית שמעכבת תנועה ולפעמים גם את עצמי, ואם אני מנסה יותר מהר(עם גז) אני מרגיש שאני עומד לעשות החלקה או בעצם לאבד יציבות.

אני רוכב על קטנוע 125, לא מדובר במשהו עם הילוכים. אם הדגם של הקטנוע גם כן משנה אשמח לתת גם את זה . . .

אז בעצם יש לכם עצה כלשהי לתת לי שיכול לעזור לי לבצע פניות בצורה יותר מהירה וחלקה, ולא בצורה איטית ומגוחכת?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    במקרה שלך,
    רק קורס רכיבה באחת החברות בהן מדובר כאן בפורום לא מעט.
    ובהקשר לשרשורים אחרים שלך,
    אם אתה עכשיו משדרג רשיון, כדאי שתחליף מורה לאחד שמלמד איך לרכב ולא רק איך לעבור טסט. גם כאן, יש הרבה המלצות ודיונים בפורום.
    אם תמשיך לרכב כמו היום יקרו אחד משניים:
    א. תפתח בטחון ויום אחד תגלה שאתה בכלל לא חושב על הפניה אלא עושה אותה באופן אינסטינקטיבי.
    ב. תפתח ביטחון ותטמיע את הטעויות שאתה עושה, רק שכבר לא תשים לב אליהן. ואז מצבך יהיה גרוע פי שלוש. וזאת מכיוון שגם תרכב גרוע, גם לא תהיה מודע לזה, וגם יהיה הרבה יותר קשה (עד בלתי אפשרי) לגמול אותך מהטעויות.

מכיוון שסטטיסטית אני לא יודע מה הסיכוי שתגיע לכל אחת מהדרכים אלך על הקטע של סיכון.
    בקורס רכיבה יש סיכון שתאבד כמה מאות שקלים. באופציה השניה יש סיכון שתאבד את החיים.
    אלו הנתונים. ההחלטה היא שלך.

Junior Member
    אני מבין על מה אתה מדבר, וזה די נכון. אבל יש עוד כמה דברים שאני צריך להסביר לך ולשאר החברים בפורום בעניין, וזה חשוב להבין. תראה, אתה מבין... הקושי העיקרי שלי בפניות לא בהכרח דווקא מגיע למצב שאני כלכך מתקשה בפניות עד כדי כך, שאני הולך לעשות תאונה רצינית. כלומר אני מרגיש אני בדרך ליפול או להחליק אם אני נוסע מהר מידיי בפנייה, ובשביל לבצע פנייה בצורה בטיחותית אני חייב להאט. ופה הבעיה, כי כשאני מאט אני מעכב גם רכבים שמאחוריי, וגם אני מתקדם בקצב שהוא נחשב לאיטי מידיי בפנייה. כלומר אני די בטוח בכך שחייבים להאט בכל מקרה במידה מסוימת, ברגע שמגיעים לפנייה, אבל יכול להיות שאני מאט יותר מידיי ממה שצריך באמת. ובגלל זה הבעיה שלי, כי אני לא רוצה לתת יותר מידיי גז תוך כדי הפנייה. תאר לך אם אני נותן יותר מידיי גז בפנייה, רק בשביל לעשות אותה יותר מהר ולכאורה לתת הרגשה שאני עושה אותה "כפי שצריך", אבל אחר כך זה עולה לי בהחלקה או נפילה? כך שזה מסתכם בזה שזה לא שווה את זה. ומצד שני אם אני עושה אותה לאט מידיי אז אני עדיין לא 100% בסדר ורואים שיש משהו שאני צריך לעבוד עליו, כי אני יודע שיש אנשים שמצליחים לבצע פנייה יותר בקלות. אתה מבין?

Junior Member
    אין בעיה לבצע פניות, אפילו חדות, ב 90 קמ"ש ומעלה. זה אופנוע, לא משאית.
    עוד דבר - ענו לך פה תשובה עניינית ונכונה. התגובה שלך לזה מתחילה להיראות כמו טרול.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני רוכב מעולה, ואני בחור זהיר ועירני. ההנחה שלך שהיא לא מעוניינת בגלל שהרכיבה שלי אולי לא טובה, היא קצת מוגזמת.
    הבעיה העיקרית שלי היא בפניות. כשהכביש ישר הכל טוב ויפה, לא מסובך. כמגיעים לפניות - שם אני מסתבך.
    איזה רוכב מעולה!
    אפשר לבוא אליך לקורס?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Algonar צפיה בהודעה
    אין בעיה לבצע פניות, אפילו חדות, ב 90 קמ"ש ומעלה. זה אופנוע, לא משאית.
    עוד דבר - ענו לך פה תשובה עניינית ונכונה. התגובה שלך לזה מתחילה להיראות כמו טרול.
    יש לי בעיה מסוימת עם פניות, ואני לא מחויב לפרט לאף אחד, כי לדעתי בזה שאתה בא ומאשים שאני טרול בגלל שלא הבנת את התגובה שלי, קצת הגענו פה להמצאות וסיפורים מיותרים. אני בספק אם בכלל קראת את התגובה עד הסוף או הקדשת מחשבה לדברים לפני שקפצת לאותה המסקנה.

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    איזה רוכב מעולה!
    אפשר לבוא אליך לקורס?
    אם לא מסתדר לך עם מה שאני כותב, אולי פשוט אל תגיב? הכי קל.

אני לא חייב לך או למישהו פה הסבר מפורט ומיוחד בנוגע לנושא מסוים. ואם זאת הגישה אז קבלו ביטול ואני חוזר בי ולא אנסה לבקש ייעוץ שוב בפורום. התגובות שלכם מוגזמות ולא מצחיקות.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ננעל