תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: נהג רכב פגע בקטנוע וכיצד להתנהל מול הביטוח?

נהג רכב פגע בקטנוע וכיצד להתנהל מול הביטוח?

היום בשעות הערב נהג רכב שחנה מקדמי בחנייה לאורך ברחוב קטן נתן רוורס בלי לשים לב לקטנוע פגע בו וכתוצאה מכך הקטנוע נפל לצד על גדר.
    לאחר שהרמתי את הקטנוע ראיתי את הנזק בפלסטיקה, שני שברים עיקריים ושפשוף לאורכו של הקטנוע.
    החלפתי עם הנהג פרטים צילמתי את הקטנוע שלי את הנזקים ומרחוק את מקום האירוע לאחר מכן צילמתי את הרכב וכל פרטיו של הנהג כולל ביטוח חובה.

זאת פעם ראשונה שזה קורה לי ואף פעם לא הייתי מעורב בשום תאונה או החלקה כשלהי לכן אשמח לדעת מה הצעדים שאני אמור לנקוט למחרת מול ביטוח וכו,
    אציין שאני מבוטח בפוליסה שכוללת מקיף בביטוח 9 מיליון

תודה לעונים.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    הפוליסה שלך לא הכי רלוונטית. אתה אמור לתבוע את ביטוח צד הג' שלו (אם זה רכב, ויש לו מקיף, אז זה כלול במקיף). אתה יכול לעשות את זה לבד, אבל זה ידרוש ממך הרבה התעסקות- עורך דין להגשת התביעה, שמאי להערכת הנזק, מוסך לתיקון הנזק. בנוסף אתה (או העו''ד שלך) יצטרכו להתנהל מול חברת הביטוח של הפוגע, על כל מה שמשתמע מזה. אופציה נוספת היא לפנות לחברת הביטוח שלך ולפתוח בהליך של תביעה דרכם. אם אתה בוחר באופציה השניה, תבדוק איתם אם תביעה כזו נרשמת לך כתביעה מבחינת היסטוריה ביטוחית.
    בהצלחה!

לא חייב עורך דין. ראשית גש למוסך לקבל הערכה , אם הסכום קטן מההשתתפות העצמית של הנהג + אובדן הנחה על העדר תביעות שלו (לרוב פחות מ1500₪) אבל יכול להשתנות. דבר איתו ,יכול להיות שישלם לך ישירות ולסגור את העניין. אחרת., צריך כבר דוח שמאי, (תשאל במוסך יקשרו אותך לשמאי ) לכתוב מכתב רשום לפוגע ולחברת הביטוח יש להם שלושים יום מיום קבלת המכתב לשלם את דוח השמאי ועלות השמאי. אם לא מגישים תביעה קטנה.(בהנחה שהנזק הכולל והשמאי קטינים מ30,000 שח)

Sent from...

Senior Member
    קרה לי משהו דומה, הכי טוב לסגור על סכום כסף.
    הרבה אנשים יעדיפו לתת כסף במקום שתתבע להם את הביטוח ואז תלך ותתקן בעצמך.
    לפעמים עושים זכרון דברים שקיבלת הכסף ואין בזכותך לבוא בטענות לאחר מכן.

תודה לכל העונים,

לאחר שפקדתי את המוסך בליווי שמאי ויום אחרי קיבלתי את הצעת המחיר ( באיזור ה8,000) מה עליי לעשות הלאה?