עכשיו, משאתה כבר מכיר ויודע שהמשטחים הללו בתחנות הדלק מחליקים ובעלי אחיזה רופפת, הייה מוכן לכך והורד שתי רגליים,
בידיעה שמשקל האופנוע יורגש בשתיהן לפני שהאופנוע יישען סופית על הרגלית.
מודעות זה שלושת-רבעי הפתרון.
שלום לכל חברי הפורום,
לאחרונה התחדשתי ב-CB500F (דו-גלגלי ראשון בחיי) ובפעמיים שתדלקתי אותו קרה לי אותו הדבר; נכנס לתחנת דלק, בולם בזהירות, מוריד את הרגל והרגל מחליקה על הרצפה. בשני המקרים כמעט נפלתי עם האופנוע, חוויה לא מי יודע מה...
יש משהו שאני צריך לעשות שונה (או להקפיד עליו) כדי למנוע את זה ?
הנעליים היו שונות בשני המקרים, אז זה לא זה. וגם לא היה שם כתם דלק או שמן גלוי (סתם משטח רגיל של תחנת דלק).
עכשיו, משאתה כבר מכיר ויודע שהמשטחים הללו בתחנות הדלק מחליקים ובעלי אחיזה רופפת, הייה מוכן לכך והורד שתי רגליים,
בידיעה שמשקל האופנוע יורגש בשתיהן לפני שהאופנוע יישען סופית על הרגלית.
מודעות זה שלושת-רבעי הפתרון.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
המשטחים בתחנו. דלק מוחלקים מאוד (אני צניח שזה כדי להקל על הניקוי של נוזלים שנשפכים שם), וצריך לשים לב שבעתיים לחוסר האחיזה שם- הגעה למשטח המוחלק במהירות מינימלית, הימנעות משינויי מקדמי אחיזה (תאוצה, בלימה, פניות חדות), והכנה של הרגליים לשיפור שיווי המשקל. כמו שאמר ראסי הגדול לפני, מודעות היא שלושה רבעים מהפתרון.
פשוט לעצור עם 2 הרגליים ליד המשאבה ולתדלק בעודך מאזן את האופנוע בין הרגליים. מתדלק בצורה יותר אחידה אגב (אם אין ג'ק אמצע).
להחליף נעליים גם אופציה. תדלקתי בכל רחבי הארץ ולא יצא לי להתקל במשטח מחליק, אלא אם יש כתם נראה של סולר או לאחר גשם.
תודה על התגובות.
להוריד את שתי הרגליים ביחד נשמע כמו פתרון אפשרי לבעיה. אנסה פעם הבאה.
אתה שובר את האחיזה מהר מדי במקום שבמילא אין בו אחיזה, צריך שבעתיים להקפיד על בלימה מאוד מדורגת.
כשמורידים רגל אחת היא אשכרה צריכה לתמוך באופנוע בצורה בה מופעלים עליה כוחות גם בציר האופקי (במידה מסוימת).
בהורדת שתי רגליים (אפילו על קצות האצבעות) האופנוע מאוזן. רק צריך לוודא שלוחצים על הבלם, כי נסיון לקדם או לבלום את האופנוע בעזרת הרגלים יגרום גם להחלקה.
אגב,
המשטחים החלקים, כשהם רטובים יחליקו כמעט עם כל נעל (אלו של החניונים התת קרקעיים אפילו גרועים יותר).