תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: סקירת מעיל Held Zorro

Senior Member הסמל האישי של moonshield

סקירת מעיל Held Zorro

שלום לכולם,
    לאחרונה קניתי מעיל חדש לחורף בשם Held Zorro. המעיל נרכש במקור כחלק מחליפה לחורף שכוללת גם מכנסי רכיבה, אך הם לצערי היו גדולים עלי.
    את המעיל הזמנתי בצבע בהיר- אפור עם חלקים בשחור ובצהוב זוהר. יצא ככה שהצבעים מתאימים לצביעה שבקסדה ולצבע הכללי של האופנוע. המידה היא Large, וזאת למרות שבמעיל הקיץ של הלד שלי אני במידה Medium. הבחירה במידה גדולה יותר נעשתה במודע ובכוונה כדי להתאים ללבישה מעל בגדים עבים יותר מבקיץ (מעיל הקיץ יושב עלי ממש בול, ולא רציתי לפגוע בנוחות לתפעול האופנוע בגלל שהמעיל לוחץ על הידיים או בכתפיים). למזלי המידה יושבת לא רע. על הגוף היא מתאימה טוב, בידיים מעט פחות. למעיל יש התאמות וולקרו בזרועות ובמותן העליונה, והתאמות כפתורים למותן התחתונה. בקצוות היד יש התאמת וולקרו ורוכסן. בצוואר הסגירה היא עם וולקרו. הצווארון מחומר רך ועדין יותר משאר המעיל.
    המעיל עשוי מקורדורה בצפיפויות סיבים שונות ומגיע עם ממברנת Humax-Z liner שמחוברת למעיל, וביטנה מחממת נשלפת שמתחברת לפנים המעיל עם רוכסן לכל ההיקף, וכפתורים בקצה השרוול. כאן הלד הוסיפו נגיעה קטנה שמוסיפה המון להתאמת הביטנה, שני הכפתורים בקצה השרוול בצבעים שונים, וכך גם הלולאות אליהם הם מתחברים, כך שחיבור הביטנה למעיל מתבצע ללא טעויות במיקום הכפתור הנכון. למעיל יש שלל אלמנטים מחזירי אור בנוסף לצבע הבהיר ולחלקים הזוהרים.
    מכיוון שממברנת ה humax מחוברת למעיל, הוא אטום למים גם ללא ביטנת החימום, מה שמאפשר רכיבה ממוגנת ממים ללא חימום מיותר. זה יופי של דבר כי בתור אחד שלרוב חם לו, יצא לי להשתמש בביטנה פעמים מעטות, גם בגשמים (המעטים יש לומר) ללא הגעה ליעד מחומם כמו תפו''א בתנור. בעבר עם מעיל החורף הקודם (לרט) כל רכיבה בגשם גרמה לכך שהיה לי חם מאוד בגשמים קלים, וצורך בחלפ''ס בגשמים רציניים. המעיל הזה פתר לי את שתי הבעיות ובימי הגשם שהיו מתחילת דצמבר הגעתי יבש לחלוטין ליעדי גם בלי הביטנה. הממברנה גם חוסמת רוח וזה מורגש ביותר בעיקר כששוכחים לסגור את הכפתורים/וולקרו על הלשונית שמעל ברוכסן המרכזי.
    המעיל מגיע בגזרה ארוכה, עם 2 כיסים נמוכים שאטומים לחלוטין למים (סגירת כפתורים וולקרו), 2 כיסים עליוניים שעמידים למים (סגירת רוכסן), כיס פנימי, וכיס 'מסמכים' אטום למים (מתאים בול לטלפון). למעיל יש שני פתחי איוורור מאחור, שאני מניח שהכיסים העליוניים משמשים ככונסי האוויר שלהם. נכון לעכשיו פתחי האיוורור פתוחים מהרגע הראשון ולא הרגשתי צורך לסגור אותם.
    המעיל מגיע עם מגינים רכים למרפקים-זרועות ולכתפיים, וכיס למגן גב (כולם של sas-tech אם אני לא טועה). המיגונים זהים לאלו שיש לי במעיל הקיץ, מה שאפשר לי להעביר את מגן הגב בין המעילים.
    כחלק מחליפה, המעיל מגיע עם רוכסן בכל ההיקף לחיבור למכנסיים מתאימות. מכיוון שכןהזמנתי את המכנסיים, ההתאמה שלהם טובה מאוד. יש לציין שלמרות ההבדלים במידות, הרוכסן במכנסיים (מידה large) מתאים גם לרוכסן במעיל הקיץ שלי (מידה medium), מה שמאפשר שימוש בכמה קומבינציות.
    סיכום כללי:
    המעיל נרכש כפתרון לימי החורף ולצורך בלקיחת החלפ''ס בנוסף לשאר הציוד. עם המעבר לאופנוע הצטמצם נפח האיכסון שלי וחלפ''ס לא נכנס ביחד עם שאר הציוד הקבוע. בנוסף מאסתי במעיל הישן שהיה לי ובמיגון שהרגיש נחות יותר ממעיל הקיץ שלי,עד כדי העדפה לרכוב עם מעיל קיץ וחלפ''ס ולא עם מעיל החורף.
    המעיל נקנה במוטואין במחיר של 160€ לפני מיסים גרמנים ונשלח לקרובי משפחה שהיו באיטליה, סה''כ: 188€ שהם 784₪. אני בטוח שלא הייתי מוצא משהו קרוב לסביר במחיר הזה.
    ציוו כללי:
    8.5/10. בעיקר בגלל שלא ממש ניסיתי אותו בגשם לאורך זמן (רכיבות מנהלתיות באורך של גג עשרים דקות), או בדקתי את החימום שלו כשבאמת קר. בנוסף חוסר אפשרות ההתאמה בזרועות קצת מפריעה, אבל זה משהו שידעתי מראש.
    https://www.motoin.de/Clothing/Jacke...et::38404.html

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תמונה שנשברה

Member
    תודה רבה לך על הסקירה

Member
    אחלה סקירה.