פירקתי פעם תקרת עץ מבית ואני מתלבט אם להפוך אותו לפרקט אצלי או להפוך את התקרה אצלי לעץ . בידוד מקור ומראה חשובים.
פירקתי פעם תקרת עץ מבית ואני מתלבט אם להפוך אותו לפרקט אצלי או להפוך את התקרה אצלי לעץ . בידוד מקור ומראה חשובים.
תקרת עץ מלא (וכבד) מצריכה קונסטרוקציה מיוחדת וידע בהרכבה אחת היא עלולה להפוך למלכודת מוות.
העץ עצמו חייב לעבור טיפול נגד התלקחות ותולעים, והמראה בדירה רגילה עלול לתת תחושה קלסטרופובית
כיוון שהוא מנמיך את התקרה הקיימת.
לא מתאים לכל דירה ומצריך דירה בעלת תקרה גבוהה ואופי מיוחד.
פקרט מתאים לדירות באזורים קרים, ועלול לשמש בית גידול למזיקים במקומות לחים. גם הוא מצריך ידע
בהתקנה אחרת עלול לחרוק.
תמונות של החומר והדירה יעזרו לתת לך עוד מידע.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
זה לא בעיה חוץ מכסף, שניהם יקרים. לרצפה הפלציב GA70 עולה 21 ש"ח למ"ר ואיתו זה לא יחרוק.
לתקרה אני אשתמש בפרופילים ברזל ואחבר את העץ (לא כבד ממש) לפרופילים עם מגנטים.
השאלה היתה מה כדאי לא מבחינת עלות או איך לבצע, אלא מבחינת יופי ויעילות תרמית ואחרת.
לגבי יעילות תרמית זה בעיקר תלוי במיקום הבית. אם יש קומה מעל או מתחת, חיפוי העץ לא ישנה הרבה מבחינת בידוד החום.
לגבי היופי, לדעתי האישית ריצפת פרקט נראית טוב יותר מתקרת עץ.
בחיים לא ראיתי תקרת עץ מחוץ לבקתות.
תקרת עץ נראה לי רעיון קצת שאפתני.. לא יודעת, אני לא מהנדסת ולא מבינה בזה, אבל נראה לי שיותר פשוט להפוך אותו לפרקט.
טוב, הולך על רצפה, שנהייתה קפואה אצלי. התפשרתי על פלציב GA50 ב- 10 ש"ח למ"ר. על התקרה כבר אשים ספוג עם יריעת אלומיניום רפלקטיבית המחולל נפלאות בבידוד ויהיה חם.
בלי תמונות זה לא קרה...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!