שאלה למנוסים -
אטמי ספוג אוטמים גם את הרעשים שבתוך הראש כך שאם מדברים/נושמים/נוחרים הגולגולת משמשת תיבת תהודה.
האם באטמים "נושמים" (אלפיין לדוגמה) עדיין קיימת תופעה כזו?
תודה.
תבדוק אם התעודות שלו לא מזוייפות 🤔
אירגון בטיחות בעבודה OSHA האמריקאי בודק כבר עשרות שנים את השפעת רעש על השמיעה ועל הממצאים שלו אי אפשר להתווכח, שלח לו את הלינק.
https://www.osha.gov/SLTC/noisehearingconservation/
שאלה למנוסים -
אטמי ספוג אוטמים גם את הרעשים שבתוך הראש כך שאם מדברים/נושמים/נוחרים הגולגולת משמשת תיבת תהודה.
האם באטמים "נושמים" (אלפיין לדוגמה) עדיין קיימת תופעה כזו?
תודה.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
זה מה שאני מדבר עליו, לא צריך בדיקה על הנזקים שברכיבה (למרות שאני בטוח שיש) רק לקחת את הטבלה שמראה כמה רעש רוכב סופג בכל מהירות ולהשוות עם הממצאים של OSHA לפי דציבלים.
רעש במפעל לא שונה מרעש ברכיבה (למרות שהתדרים אכן שונים) וחשיפה עליו תגרום אותו נזק בין אם זה במפעל, משחק כדורגל או על אופנוע.
אישית מכיר רוכב מבוגר שרכב כל חייו ללא אטמים על אוטובאנים אינסופיים והיום איבד את היכולות לשמוע תדרים גבוהים ושמדברים עליו הוא מפנה אליך את האוזן במקום את העיניים, אגב הוא עדיין צוחק עלי שאני שם אטמים.
הנה 2 הטבלאות שמהם אפשר להבין איך רכיבה בלי אטמים גורמת לנזק
Speed Vs noise.JPGNoise exposure.JPG
תיקון קטן, למטה הטבלה המעודכנת של OSHA שהיא מאפשרת יותר זמן חשיפה לרעש מזאת ששמתי למעלה
osha-pels-for-noise-table.png
מאז שקניתי את האטמים של אלפיין אני נהנה בכל רכיבה, ניתן לשמוע את הסביבה וגם אין כבר את ההרגשה המציקה הזו באוזו כשרוכבים ברוח.
רק כבר קשה יותר לדבר עם נהגי פחיות.
אחלה קניה, אחת הקניות הטובות שעשיתי.
זה אמנם א"ט אבל בכל זאת.
ביומיום אני עם ספוג או in ear סיליקון של טלפון ולפעמים גם מוזקיה. וזה סבבה לי לגמרי.
מה שמפריע לי בחיים זה הקרויוקי של השכנים לא חשוב מאיזו עדה.
מה שעוד יותר מפריע לי בחיים זה אפקט תיבת התהודה עם אטמים אוטמים. זה משגע את לי תשועלים.
אז שאלתי אם אטמים נושמים "משחרים" את הקולות בראש.
סער666 אמר שכן ועל סמך זה ה SleepSoft של אלפיין בדרך אליי.
במקרה הרע קיבלתי שיעור (שעלה לי 100 ש"ח) בלא להקשיב לעצות מאנשים שאני לא מכיר בפורומים באינטרנט.
בכל מקרה תודה לשניכם
![]()
מעדכן, לא השתנה כלום, כל רכיבה אני עושה עם אטמים, תענוג.
מה שכן, הגעתי למסקנה שהקסדה הבאה שלי תהיה הכי מאוררת שאני אוכל למצוא.
לרכב עם משקף פתוח לא נוח בכלל- כבר חטפתי דבור לעין.
ואני מתבשל כשהמשקף סגור.
קסדה עם משקף שמש פנימי, או רכיבה עם משקף פתוח +משקפי מגן שקופים שעולים גרושים בכל טמבוריה
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
יש לי משקף שמש פנימי, אבל הוא לא מגן על כל הפנים(כמובן).
היום חטפתי עוד דבור או צרעה, הפעם עם משקף סגור.
השפריץ לי על כל הקסדה.