ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
אני נוסע את הנסיעות בהן אופנוע בא לידי ביטוי הכי טוב. נסיעה של כ35-40 דקות לתוך גוש דן בבוקר והחוצה ממנו אחה"צ.
אני חוסך כמעט שעה נסיעה לכיוון (במקרי קיצון).
מצד שני, בנסיעות קצרות, או בשעות שאינן שעות העומס, גיליתי שהזמן שלוקח לי לעלות או לרדת מציוד ולקשור/לכסות את האופנוע הופך את זה ללא כדאי.
נניח בצד את עניין החניה כי לי זה פחות רלוונטי.
נוחות בנסיעה פחות מעניינת אותי, כי עם ציוד טוב כיף לרכב בגשם, ועם הקיץ הישראלי אני מסתדר לא רע.
לגבי השאלה ששאלת קודם,
כן, מיגון חובה בכל נסיעה. זתומרת, זה הכל תלוי בך, רק חשוב שתדע מה המשמעות של לרכב עם גופיה וכפכפים (רמז: כפכפים לא מרמזים על כיף).
ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
בעולם הדו גלגלי המשחק הוא בין האהבה לתחום לבין סדרה לא קטנה של פשרות.

אני מתנייד כבר שנתיים על אופנוע, בלי רשיון רכב. יש לכך הרבה יתרונות כמו הפאן-פקטור, היעדר הפקקים, צריכת דלק ובמידה ואתה מטפל לבד לרוב - עלויות אחזקה סבירות ביותר. אני כבר מאוד רגיל לחיים על דו-גלגלי (ובינינו גם לא מתחבר לרכבים), והסיבה העיקרית שאני (ורוב הרוכבים) נמצאים על אופנוע זה בגלל האהבה לתחום.
כן, צריך לעלות על מיגון ולמגן את הכלי נגד גניבה, להתמודד לפעמים עם מזג אוויר מאוד לא נעים, להתפשר על מראה הכלי שלך לטובת יכולת אחסון עם תוספות כמו ארגז מאחור (יכולים לצחוק עליו עד מחר אבל ברגע שיוצאים לטיול עם החבר'ה פתאום הארגז הופך ממושא ללעג למבוקש מאוד). מי שאוהב - חי עם היתרונות והחסרונות האלה די בלב שלם, כי אין תחושה דומה להתנעה הראשונה הזו בבוקר ופתיחת הגז בעודך רוכב אל הלא נודע.
+1 לשניכם.
בנוסף פות"ש - מידת הצדדים הפחות נוצצים תלויים בך ועד כמה אתה תלוי בכלי הרכב שלך לביצוע המשימות היומיומיות בחיים שלך (עבודה, קניות, בילויים וכו) + עד כמה קשה/קל לך להחזיק אותו מבחינה כספית.
ייתכן שאתה גר קרוב לסופר ולא צריך לנסוע בשביל לעשות קניות, ייתכן שאתה גר בבית קרקע עם חניה מקורה, 2 פיטבולים ומקלע אוטומטי רובוטי עם סמן לייזר ששומרים על האופנוע ואז לא צריך לקשור כל הזמן (;
אז נכון זה יכול לבאס בקטע של נוחות אבל אצלי לפחות זה שווה את זה עשרות מונים בשלווה נפשית של לא להיות בפקקים (;

בנימה אישית: גם כשקר, גם כשחם, גם כשהוא מתנהג מוזר, גם כשאידיוטים על הכביש לא שמים לב אלייך, גם כשאתה צריך להסתובב עם ציוד, גם כשזה מסורבל לפעמים לעלות על ציוד ולשחרר אותו ברכיבות קרובות, גם כשאתה תמיד מגיע עם שיער פרוע בגלל הקסדה (באם יש שיער)...ברגע שאני איתו - אני שוכח מהכול.