יש כרגע רוחות ממש חזקות ואני תכף יוצא מהעבודה.
עדיף לרכב מהר או לאט ולמה?
תודה
יש כרגע רוחות ממש חזקות ואני תכף יוצא מהעבודה.
עדיף לרכב מהר או לאט ולמה?
תודה
שאלת תם..
כל מה שעדיף לשמור על יציבות הכלי, ולפי משקלו ומימדיו.
מן הסתם אם יש לך גולדווינג הוא יהיה יותר יציב DR350 למשל
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
איך היית רוכב עם ויסטרום?
לאט.
כעל שאתה רוכב יותר מהר הרוח משפיעה יותר.
יש הסברים בפיסיקה שיגידו שלפעמים זה הפוך אבל פיזיקה טובה למעבדה.
בשטח מרגישים יפה מאוד את ההבדל. מה גם שעדיף לעוף בשלושים קמש מאשר במאה שלושים קמש.
לא יודע איך עושים על וויסטרום, אבל על ה cb500x שלי רכבתי רגיל, והרוחות לא הפריעו מידי (אולי חלשות יותר באזור שלי). בעבר על ה 125 בכבישים מהירים רוחות היו הדבר שהכי הפחיד אותי והפריע לרכיבה, וזאת גם אחת הסיבות שעליתי לאופנוע (אחת הרשמיות לפחות).
אתה צודק, וגם סייגתי את דברי ביחס למיקום שלי. דרך אגב, עכשיו הצצתי החוצה וראיתי את הרוחות שיש בחוץ, אני בטוח שאם הייתי רוכב עכשיו הייתי מרגיש את הרוחות טוב טוב, מזל שהצלחתי לצאת בסביבות שש כשהרוחות היו הרבה יותר חלשות. מקווה שאף אחד לא רוכב עכשיו, ואם כן, ריכבו בזהירות רבה!
ואם לא רוכבים, וודאו שהכלי קשור היטב והכיסוי לא מהודק ולא הופך למצנח...
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
לאט כי זה יתן זמן יותר גדול לתקן את המסלול אחרי שהרוח מעיפה את האפנוע מטר וחצי הצידה מהנתיב המקורי.
וגם, דברים עפים ויש סיכוי טוב לזבל על הכביש.
בקיצור תרכבו בזהירות
לאט.
כמה לאט?
יצאתי מהעבודה ב4 וחצי בבוקר, הגעתי הביתה עכשיו.
שעתיים נסיעה 100 קילומטר.
לא ידעתי שהסופר טנרה יכול לנסוע כל כך לאט.
אני דווקא חושב שמהר.
למה?
כשאני רוכב על פחות מ100 קמ"ש אני מרגיש את הרוחות ממש מכות בי.
כשאני רוכב מהר 120 קמ"ש ומעלה, אני אומנם מרגיש את הרוחות, אבל הרבה הרבה פחות.
נסה בעצמך.
אישית, כשמתחילות רוחות שמזיזות אותי בעוצמה, אני מגביר תמהירות ומרגיש יותר בטוח.
אולי זה בגלל שמבהירות גבוה אתה יותר "חותך" את הרוח...לא יודע
לאט!
רכבתי לעבודה היום בשיא הסערה, בערך ב-5 וחצי בבוקר. החלטתי לעלות בערך ל-100 קמ"ש בכביש המהיר, החלטה שמאוד מהר התחרטתי עליה אחרי שהייתי תלוי לכיוון הנגדי של הרוח כמו רוכב מוטו GP בנסיון להחזיק את האופנוע מלעוף והבנתי שאני חייב להחזיק את הגז ואין לי איך להאט (זו עז, לא הארלי, צמיג 130 אחורי על כמעט 200 קילו לא עוזר ליציבות). למזלי היציאה מהכביש המהיר לעבודה היא בירידה שיוצרת "חומה" שחוסמת את רוח הצד ושם הצלחתי להאט.
לערכתי ולמיטב זכרוני (זה היה מזמן, אבל היתה תקופה שרכבתי קילומטרז' רציני ברוחות+גשמים) - זה לא משנה בכלל, מהר או לאט. זה משנה בעיקר בגשם ולא ברוח, בגלל הסיכון לציפה במקומות מסוכנים. רוכבים במהירות שמרגישה נוח לנקודה הבאה:
מה שכן משנה - זה לקחת אקסטרה מרווח בטחון לצדדים, להמעיט להיכנס בין המכוניות, וכו'. לקחת בחשבון שבכל רגע אפשר לחטוף משאב רוח חזקה שיעיף אותך חצי נתיב עד שתאזן אותו עם היגוי.
פיסיקה אומרת שמהר = יותר טוב, כי ככל שהמהירות גבוהה יותר, הגלגלים מסתובבים יותר מהר, האינרציה גבוהה יותר ושינוי כיוון קשה יותר. אבל פיסיקה לא לוקחת בחשבון את הצורך של הרוכב לשלוט על המיקום שלו בכביש.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 19-01-2018 בשעה 15:13.
השאלה היא מה עושים כשצריכים להאט מה"מהר יותר" הזה? (בייחוד כשאין לך ABS ויורד גשם זלעפות)
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
פיזיקה היא נחמדה בתאוריה. תפסיקו להכניס אותה לכאן, אלא אם אתם מתכננים להכנס לנוסחאות שמתחשבות ביותר מגורם אחד או שניים, מתוך כמה מאות או אלפים, שמשפיעים על האופנוע ברגע נתון.