תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: [דוקאטי] צביעת שלדה - צבע או אבקה, ואיפה מומלץ?

Junior Member

[דוקאטי] צביעת שלדה - צבע או אבקה, ואיפה מומלץ?

בפורומים של דוקאטי בחו"ל יש אינסוף ויכוחים על איך לצבוע שלדה - האם בצבע רטוב או בצביעה באבקה (powder coat) - אני נוטה לכיוון של צבע רגיל, ואשמח לשמוע חוות דעת שרלוונטיות לארץ.

מעבר לזה, אני רוצה להגיע לגימור show לשלדה, את ארז דרור אני מכיר, אבל יותר מתחום צביעת הפיירינגים, מעוניין לשמוע אם למישהו יש ניסיון איתו בתחום של צביעת שלדה או חלקי מתכת אחרים, ואם יש צבעים מומלצים אחרים שיכולים להוציא עבודה ברמה גבוהה, אשמח להפניות. על פי כל מה שקראתי, צביעת שלדה של דוקאטי ברמה גבוהה היא סיפור מורכב אפילו לצבעים בחו"ל, בגלל כל הצינורות והחיבורים שקשה להגיע אליהם עם אקדח ריסוס, ואני מאוד מקווה שאצליח להוציא תוצאה ברמה גבוהה בארץ.

Member
    דבר עם גל רייטר מסדנת CPC.
    https://www.facebook.com/customcoat/

הוא עושה POWDERCOAT, יודע את העבודה ומביא לך את התוצאה שאתה רוצה.
    יש לו המון דוגמאות לפינישים שהוא יכול לעשות.

אני צבעתי אצלו המון חלקים, כולל שלדות, ואני מאוד מרוצה מהתוצאה.
    ממליץ בחום (אין לי קשר עסקי אליו, הוא חבר ואיש מקצוע מצויין).

Member הסמל האישי של yyt
    אין הבדל בטיב או עמידות בצביעה באבקה או בצבע פוליאורטני.
    בעיקרון צביעה באבקה יותר נועדה לייצור/צביעה בכמויות גדולות.
    מעניין מה תהיה ההצעת מחיר לצבע (אדום ;-) ) באבקה ובצביעה רגילה.
    אני יכול להמליץ צביעה רגילה של צבע 1K ולכה מאט/סאטן.
    תראה תמונות של כלי..
    בהצלחה

Junior Member
    צביעה באבקה באזור ה 900 כולל ניקוי חול. צביעה רגילה 1000-1200 ללא ניקוי חול.

חשבתי לתת את השלדה לגילוון לפני הצביעה בעיקר כדי לתת לה הגנה מקורוזיה בחלק הפנימי של הצינורות - עדיין לא סגור על זה, ולא סגור על אם יש מישהו שיעשה עבודה קטנה כזו.

Member הסמל האישי של yyt
    מבחינת מחיר הייתי הולך על האבקה.
    החלק הכי חשוב בצביעה לדעתי הוא ההכנה לצבע, ופה יש יתרון לצביעה רגילה שמאפשרת למילוי חורים והחלקה מושלמת של החלק.
    מאוד תלוי במצב השילדה.
    אני לא הייתי מגיע לרמות של ציפוי פנימי של הצינורות. נראה לי שאפילויצרני האופנועים לא מגיעים לגילוון פנימי.
    לדעתי מטרת שיפוץ כלשהוא צריך להיות פרקטי ולהשקיע את האנרגיות (כסף) במקומות הנכונים.
    כלי רכב שמקיעים בו בד"כ גם שומרים עליו נקי משומן ומגורז. אם אתה בונה על נסיעות בחוף הים כל סופ"ש אז מומלץ לצפות הכל..
    תמונה...
    זה אדום..

Member
    צביעה באבקה לאופנועים יש רק אחד בארץ CPC.

אני צבעתי אצלו ג׳נטים, רגליות ומחרשה. רגליות ומחרשה בצבע שחור פשוט והתוצאה הייתה טובה.
    הג׳נטים צבעוניים והייתי פחות מרוצה, אבל ראיתי בתגובות אצלו שהרבה אנשים כן יצאו מרוצים.

שני חברים שעשו אצלו שילדה, התלוננו שבשלב ניקוי חול הוא מחק להם את מספר השילדה, יכול להיות שהוא השתפר מאז, בכל מקרה ברר איתו לפני.

קח בחשבון שכל שילדה צבועה מעוררת חשד בעת מכירה עתידית, הרבה פעמים צביעה משמשת להסתרה של ריתוכים.

לא יודע מה התהליך הפרוצדורלי של גילוון, קח בחשבון שתהליכים כימיים, חשמליים וחום גבוה עלולים לשנות את תכונות המתכת, יש לבצע רק אצל מקצוען מתכות שיודע מה הוא עושה. בישראל? אל תדאג אחי הכל יהיה בסדר... רק שלא הוא רוכב על האופנוע.

Junior Member
    זה בדיוק מה שמטריד אותי, בגלל זה אני מחפש עצות והמלצות מאנשים, וחוקר את הנושא לעומק (עד כמה שניתן) לפני שאני מחליט על כיוון. אני די השתכנעתי לעשות ניקוי סודה, ולא חול, ולצבוע ולא לעשות powder coat - אני רוצה להמנע מלחמם את השלדה בצורה קיצונית, ולכן אם אני אלך על גילוון זה יהיה גילוון קר ולא חם, ואני אלך על צבע.

לגבי מכירה עתידית, זה הדבר האחרון שמטריד אותי - האופנוע איתי כבר 11 שנים, ואני משפץ אותו כדי לא למכור אותו :-)

אגב, מה עשו אלו עם מספרי השלדה המחוקים?

Member
    בהצלחה למצוא מישהו שעושה ניקוי סודה, חפש שרשורים קודמים בפורם על זה בנוגע לניקוי קרבורטורים.
    גם אני עשיתי אצל גל בסה"כ מרוצה, לא 100% אבל מאוד מתקרב לזה, וכאמור, אני בטוח שעם הזמן הוא רק משתפר.
    לא רואה מניעה מלעשות ניקוי חול לשלדה

Member הסמל האישי של yyt
    מנסיון לא תמצא בארץ שמהוא שפוי/הגיוני שיעשה ניקוי סודה, ואם כן תעדכן אותנו.
    אני מנקה בסודה רק חלקים מאלומיניום, לברזל/חלודה הסודה רכה מידי.
    יש ניקוי באוקסידים/בידי זכוכית שטוב יותר מחול ים..
    היתרון של סודה ניקוי בלבד ללא הורדת שיכבה מהחומר לכן טוב לאלומיניום.
    גילוון קר זה רק צבע כביכול מונע חלודה.
    אני הייתי מעדיף לעשות- ניקוי בבידי זכוכית (לא מכיר מי עושה) מילוי שקעים עם קר-קיט, צבע יסוד, צבע 1K בצבע לבחירתך ואטימה/פיניש אם לכה מט או מבריק לבחרתך.
    בתמונה זו דוגמא למה שהתכוונתי ובמציאות זה נראה הרבה יותר טובבבבב..
    mcg.jpg

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Fazer צפיה בהודעה
    זה בדיוק מה שמטריד אותי, בגלל זה אני מחפש עצות והמלצות מאנשים, וחוקר את הנושא לעומק (עד כמה שניתן) לפני שאני מחליט על כיוון. אני די השתכנעתי לעשות ניקוי סודה, ולא חול, ולצבוע ולא לעשות powder coat - אני רוצה להמנע מלחמם את השלדה בצורה קיצונית, ולכן אם אני אלך על גילוון זה יהיה גילוון קר ולא חם, ואני אלך על צבע.

לגבי מכירה עתידית, זה הדבר האחרון שמטריד אותי - האופנוע איתי כבר 11 שנים, ואני משפץ אותו כדי לא למכור אותו :-)

אגב, מה עשו אלו עם מספרי השלדה המחוקים?

למיטב ידיעתי תנור לצבע באבקה אמור להיות סביב ה 200 מעלות, לא פוגע בפלדה ולא בסגסוגות האלומיניום בהן משתמשים לאופנועים.
    הבעיה היא יותר בניקוי חול, כמו שרשמו לך כבר, סודה לא יוריד חלודה וכן זמן העבודה הנדרש ארוך יותר והמחיר קופץ. שוב גל היחידי שעושה ניקוי בסודה אבל לא יודע אם הוא עושה לחלקים גדולים.

לגבי מספר שלדה, כעקרון אתה יכול לסדר את זה בעצמך(לא חוקי) או דרך משרד הרישוי. מעדיף לא לפרט כאן אבל אני בטוח שאפשר למצא סירטונים בנושא ברשת.

Member
    אין שום סיכון למספר שלדה בניקוי חול שגל עושה (אולי לפני הרבה שנים בתחילת הדרך היו טעויות, היום זה לא קיים).
    אין שום סיכון לשלדה מהחום של התנור.
    לא מומלץ לעשות גילוון לשלדה - החלקים הפנימיים ככל הנראה כבר מגלוונים/צבועים ולרוב השלדה לא מחלידה מבפנים (נכנס מעט מאוד אוויר לשם).
    גלוון לפני צביעה יעלה הרבה כסף כי החלק גדול ויעשה חיים קשים בניקוי חול אחרי אם צריך להוריד אותו (וייתכן וצריך לפני צביעה, אני לא זוכר).

אם יש לשלדה פציעות שצריך לכסות - יש קצת בעיה עם האבקה כי אי אפשר להשתמש בחומר מילוי רגיל, האבקה לא תופסת עליו. יש מצב שלגל יש פתרון גם לזה, אני לא מעודכן (היה בזמנו דיבור על חומר מילוי מיוחד שמוליך חשמל ומאפשר למלא פצעים לצביעה באבקה).

צבע אבקה ככל הנראה יהיה עמיד יותר, מנסיוני האישי עם שני הסוגים, במיוחד כשמדובר על צביעה באיכות של סדנה בישראל ולא מפעל אופנועים ביפן.
    הגימור של צבע אבקה נראה קצת אחרת מצבע רטוב. יש שאוהבים יותר, יש שפחות.