תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: אגזוז פתוח עם\ללא משתיק, והאם יש צורך בכיוונים למנוע אחרי התקנה?

צפייה משולבת

Member

אגזוז פתוח עם\ללא משתיק, והאם יש צורך בכיוונים למנוע אחרי התקנה?

היי, קניתי השבוע MT-09, אופנוע ראשון.
    עם האופנוע הגיע אגזוז Akrapovic full system ללא משתיק שהותקן היום. הרעש מאוד חזק, מעבר לכך אני בטוח מבחינה הגיונית שהאגזוז לא מתוכנן לתפקד ללא המשתיק, וזה יוצר עומס או נזק למנוע.
    ביררתי מול סוכן של אקרה - משתיק יעלה 390 לפני מע"מ.
    ביררתי מול Revzilla, יעלה 49$(לא חושב משלוח, מס וכו').

ההוצאה סבירה, אשמח להוריד כמה דציבלים, ואם מבחינת תקינות המנוע זה עדיף - אזמין. רציתי חוות דעת או שתיים קודם.

בנוסף - האם צריך לעשות כיוונים ואיזה? משהו שניתן לעשות לבד מול מחשב בבית או שצריך לפנות לגורם מוסמך? תודה.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    בגדול זה תלוי במערכת הספציפית שהותקנה על הכלי, עפ"י הוראות היצרן (אקרפוביץ) ניתן יהיה לדעת באם נדרש שינוי במערכת ניהול הדלק או לא.
    לרוב משתמשים במערכת ניהול שמתלבשת על המערכת הקיימת (power commander) מאשר שינוי במחשב המנוע.
    באם המערכת הותקנה ע"י מתקין מורשה - הוא "אמור" לדעת את המידע הנ"ל.
    נסה להשיג את שם המערכת, המשתיק וביחד עם שנתון הכלי תוכל לחפש ברשת את המידע.

דוגמא לקיט קומבו של פול סיסטם + פאוור קומנדר https://www.revzilla.com/motorcycle/...z-09-2014-2016
    דוגמא לקיט פול סיסטם https://www.revzilla.com/motorcycle/...ha-fz-09-fj-09
    שים לב שבתיאור המוצר של הפול סיסטם יש שורה המציינת שלא נדרש שינוי בניהול הדלק אבל באם רוצים ביצועים אופטימליים יש להשתמש ב'מחשב דלק'.
    "No fuel remapping required, but for optimal performance RevZilla recommends use of a fuel controller"

למיטב ידיעתי יש למחשבים הללו שלל מפות שניתן להוריד ולחבר לבד, בשביל כיוונים מדוייקים יותר יש להעלות את הכלי על דינמומטר.

Member
    תודה, האגזוז שצירפת הוא בדיוק האגזוז שיש לי, מדגם הטיטניום, ולא ראיתי את ההצהרה לגבי הכיוון. אבדוק לגבי זה במקביל לטיפול בחודש הקרוב, ככל הנראה במטרו תושיה. ביקרתי שם והתרשמתי לטובה.
    מה לגבי המשתיק? האם זה מוצר הכרחי לפעולה תקינה של האגזוז או שמטרתו להוריד דציבלים וזהו?

*יש צורך בפילטר אוויר פתוח?
    נערך לאחרונה על ידי naked; 23-01-2018 בשעה 14:26.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    המטרה של המשתיק היא הורדת הרעש (המבורכת).
    אין צורך בפילטר פתוח.

בכלליות שינוי סעפות פליטה ומשתיקים גורם לשינוי ביכולת הזרימה של התערובת וכתוצאה מכך לשנות את איכות התערובת. משתיק בגדול מטרתו להוריד דציבלים ומכך גם שמו - "משתיק".
    בגלל שלא ידועה לי ההשפעה הספציפית בין עם משתיק וללא משתיק בדגם הנ"ל קשה לי לתת תשובה חד משמעית בנושא, מה שכן ידוע לי הוא שבמצבים בהם המשתיק הוא מסוג "פתוח" ( = ללא כל חדרים פנימיים המווסתים את מעבר הגזים) אין כל שינוי מהותי בין עם משתיק וללא מבחינת יחסי תערובת (חברי הפורום נא לתקן אותי במידה ואני טועה) והשינוי היחידי הוא ברמת הסאונד.

לגבי הפילטר זה תלוי בהמלצות החברה\יצרן, ייתכן שהפילטר המקורי מגיע כבר "פתוח", מבחינת אקרופוביץ נראה שאין חובה להחליף את הפילטר. מציע לחפש על זה מידע ברשת.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    בגדול זה תלוי במערכת הספציפית שהותקנה על הכלי, עפ"י הוראות היצרן (אקרפוביץ) ניתן יהיה לדעת באם נדרש שינוי במערכת ניהול הדלק או לא.
    לרוב משתמשים במערכת ניהול שמתלבשת על המערכת הקיימת (power commander) מאשר שינוי במחשב המנוע.
    באם המערכת הותקנה ע"י מתקין מורשה - הוא "אמור" לדעת את המידע הנ"ל.
    נסה להשיג את שם המערכת, המשתיק וביחד עם שנתון הכלי תוכל לחפש ברשת את המידע.

דוגמא לקיט קומבו של פול סיסטם + פאוור קומנדר https://www.revzilla.com/motorcycle/...z-09-2014-2016
    דוגמא לקיט פול סיסטם https://www.revzilla.com/motorcycle/...ha-fz-09-fj-09
    שים לב שבתיאור המוצר של הפול סיסטם יש שורה המציינת שלא נדרש שינוי בניהול הדלק אבל באם רוצים ביצועים אופטימליים יש להשתמש ב'מחשב דלק'.
    "No fuel remapping required, but for optimal performance RevZilla recommends use of a fuel controller"

למיטב ידיעתי יש למחשבים הללו שלל מפות שניתן להוריד ולחבר לבד, בשביל כיוונים מדוייקים יותר יש להעלות את הכלי על דינמומטר.
    לרוב השתמשו (בעבר) במערכות piggy back כמו הפאוור קומנדור אבל בשנים האחרונות יש דעיכה בשימוש בהם כי בחלק גדול מהאופנועים הECU "נפרץ" וישנם אפילו תוכנות חינמיות לכל דורש שמאפשרות לשנות את מפות המקור בECU שזה כמובן עדיף מכל מפת קיזוז.

פאוור קומנדר לא נשארו חייבים והצליחו להביא ערך מוסף בדמות auto tune ועוד כמה גדג'טים אבל הם עומדים מול מוצרים חינמיים או טיונרים שהתחילו לבנות מפות על הECU ובזה קשה להילחם.

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    לרוב השתמשו (בעבר) במערכות piggy back כמו הפאוור קומנדור אבל בשנים האחרונות יש דעיכה בשימוש בהם כי בחלק גדול מהאופנועים הECU "נפרץ" וישנם אפילו תוכנות חינמיות לכל דורש שמאפשרות לשנות את מפות המקור בECU שזה כמובן עדיף מכל מפת קיזוז.

פאוור קומנדר לא נשארו חייבים והצליחו להביא ערך מוסף בדמות auto tune ועוד כמה גדג'טים אבל הם עומדים מול מוצרים חינמיים או טיונרים שהתחילו לבנות מפות על הECU ובזה קשה להילחם.
    אכן אך מכיוון שידעתי שהעיניין נפוץ יותר בחו"ל מאשר בארץ (לכל הידוע לי לפחות) - לא הכללתי את הנושא