תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: שמן מנוע לCBR250R

Member

שמן מנוע לCBR250R

שלום

אז יש לי כאן ליטר של מוטול 300V 15W50 שיושב בלי שימוש בגלל שהאופנוע שלי הלך בתאונה - CBR125.
    אני מניח שאני יביא בצורה זמנית בנתיים CBR250 עד שאחליט מה לעשות. ועכשיו לשאלה שלי -
    איזה שמן מומלץ ע"פ היצרן לשים ל250? באינטרנט כתוב 10w40, 10w30, אנערף.

הנחת היסוד שלי זה בגלל שהטמפ' בארץ חמה יותר מהרגל אז יש לעלות במספר.
    בספר משתמש של ה125 כתוב 15w50 אז זה 15w50 למרות שכתוב הרבה באינטרנט לCBR125 לשים 10w40 תמיד שמתי 15w50.

מישהו יכול לתת את דעתו?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אפשר ללמוד מזה על הרגלי השינה של ג'ק בסופי השבוע

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אפשר ללמוד מזה על הרגלי השינה של ג'ק בסופי השבוע
    אתה צודק, יכולתי פשוט לכתוב ״15w50 - כן / לא״ ואז לא היה כאן פתח לז׳ שכל מאנשים כמוך.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    פעם, בפורום הקודם, היה שרשור חוקי פורום מפורט ובו היתה אזהרת שמן אדומה בוהקת שהיתה אומרת - את כל שאלות השמן יש להפנות לכתבת השמן + לספר הרכב, ורק במקרים מיוחדים ביותר יתאפשרו שרשורי שמן, כל השאר יינעלו.

אז אין היום כתבת שמן, הלכה לאיבוד עם האתר הישן. ואין היום חוקי פורום מפורטים בנושא, כי בינתיים לא היה צורך. אבל עדיין שרשורי שמן יש להפנות לספר הרכב, ולא לאינטרנט - ולכאן לבוא רק עם שאלות הבהרה.

תחזור עם צילום מסך מספר הרכב שלך שמסביר מה נדרש משמן המנוע - תקן, צמיגות (או טבלת צמיגויות) וכו'. אז תקבל תשובות.
    עם ספר הרכב מתחילים כאן.
    אם השרשור יתחיל להתפתח לכיוונים לא רלוונטיים - יינעל במהרה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    פעם, בפורום הקודם, היה שרשור חוקי פורום מפורט ובו היתה אזהרת שמן אדומה בוהקת שהיתה אומרת - את כל שאלות השמן יש להפנות לכתבת השמן + לספר הרכב, ורק במקרים מיוחדים ביותר יתאפשרו שרשורי שמן, כל השאר יינעלו.

אז אין היום כתבת שמן, הלכה לאיבוד עם האתר הישן. ואין היום חוקי פורום מפורטים בנושא, כי בינתיים לא היה צורך. אבל עדיין שרשורי שמן יש להפנות לספר הרכב, ולא לאינטרנט - ולכאן לבוא רק עם שאלות הבהרה.

תחזור עם צילום מסך מספר הרכב שלך שמסביר מה נדרש משמן המנוע - תקן, צמיגות (או טבלת צמיגויות) וכו'. אז תקבל תשובות.
    עם ספר הרכב מתחילים כאן.
    אם השרשור יתחיל להתפתח לכיוונים לא רלוונטיים - יינעל במהרה.
    https://www.manualslib.com/manual/58...page=89#manual

10w30

בד"כ במקרים בהם הצמיגות לא משנה הרבה, היצרן מאפשר מרווח של צמיגויות כפונקציה של טמפ' הסביבה.
    אם היצרן קובע צמיגות אחת מסוימת לכל האזורים - מומלץ לשים אותה ולא לשחק.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    בד"כ במקרים בהם הצמיגות לא משנה הרבה, היצרן מאפשר מרווח של צמיגויות כפונקציה של טמפ' הסביבה.
    אם היצרן קובע צמיגות אחת מסוימת לכל האזורים - מומלץ לשים אותה ולא לשחק.
    https://www.manualslib.com/manual/12...r.html?page=69

על ה125 כתוב גם 10w30.... אומנם זה הצורה הישנה (2011) אבל לא נראה לי שהונדה שינו את המנוע בצורה החדשה שקיימת מ2012. \
    בספר רכב שלי של ה125 רשום 15w50.

מה בתאכלס ההבדל בין המנוע של ה250 ל125?
    לא יכול להיות שהם משנים את זה לפי אזורים אולי?

בדקתי בספר של 250 עמוד אחד קדימה, גם שם יש מרווחים להתאמה - אותו חץ כמו של 125, זה עם הכיתוב:
    Viscosity grade of engine oil should bebased on average atmospheric temperaturein your riding area.
    אמנם הטבלה שלהם לא כוללת 15W50 אלא נעצרת ב-10W40, אבל בעקרון אין הבדל בהמלצות בין הדגמים, אז גם השמן יכול להיות זהה בינהם. 15W50 נשמע לי כמו שינוי של היבואן שחורג מספר הרכב, אבל אם היבואן ממליץ אותו, כנראה הוא לא יזיק.

Member
    10w40, 10w30, 15w50 ... AAwBB
    AA מתייחס לצמיגות השמן(היכולת שלו להצמד אל משטח) כאשר המנוע קר.
    BB כאשר המנוע בטמפ׳ עבודה.

אז תלוי גם איפה אתה גר, אם אתה גר במקום גבוה לא יהיה כדאי לעלות בצמיגות מעל להמלצת היצרן.
    מצד שני בקיץ שלנו אולי זה נכון לאפשר למנוע שמן צמיגי יותר בטמפ׳ עבודה, אולי בגלל זה היבואן ממליץ כפי שממליץ.

בכל מקרה אם אתה מביא אופנוע משומש, אתה לא יכול לערבב את השמן שלך עם השמן הקיים מבלי לדעת בודאות איזה שמן נמצא בתוך המנוע, גם אם רשום בהסטוריית טיפולים אתה לא יכול לדעת מה הרוכב עשה מאז.

שיהיה בהצלחה, ורפואה שלמה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Supergegs צפיה בהודעה
    10w40, 10w30, 15w50 ... AAwBB
    AA מתייחס לצמיגות השמן(היכולת שלו להצמד אל משטח) כאשר המנוע קר.
    BB כאשר המנוע בטמפ׳ עבודה.

אז תלוי גם איפה אתה גר, אם אתה גר במקום גבוה לא יהיה כדאי לעלות בצמיגות מעל להמלצת היצרן.
    מצד שני בקיץ שלנו אולי זה נכון לאפשר למנוע שמן צמיגי יותר בטמפ׳ עבודה, אולי בגלל זה היבואן ממליץ כפי שממליץ.

בכל מקרה אם אתה מביא אופנוע משומש, אתה לא יכול לערבב את השמן שלך עם השמן הקיים מבלי לדעת בודאות איזה שמן נמצא בתוך המנוע, גם אם רשום בהסטוריית טיפולים אתה לא יכול לדעת מה הרוכב עשה מאז.

שיהיה בהצלחה, ורפואה שלמה.
    ברור, אבל אם אני שם שמן אז מוציא הכול ומחליף, אני לא מוסיף..