שלום חברים,
יש לי בעיה להניע את האופנוע (ER-5) ואשמח לעזרכתם.
ניסיתי אתמול להניע ללא הצלחה אחרי קצת יותר משבוע שלא היה בשימוש, האופנוע עומד בחוץ מכוסה.
היום ניסיתי להניע שוב אך גם ללא הצלחה.
ניסיתי גם לאבחן את התקלה, יש סטרטר (עובד טוב אך מתחיל להשמע קצת "מחליק"),
יש דלק שמגיע לקרבורטור, ניסיתי להניע עם צ'וק ובלי צ'וק, במצב ON ומצב PRI.
בעיה נוספת ששמתי לב אליה ולא יודע אם היא קשורה זה שהגיר לא מצליח להעביר להילוך שני,
אפשר להעביר בין ראשון לניוטרל וההפך אך לחיצה למעלה מניוטרל לא מעבירה לשני(נשאר בניוטרל)
אשמח לעצת החכמים, לפי השלבי בדיקה שבנעוץ השלב הבא הוא לבדוק ניצוץ,
אך לפני שאני מתחיל לפרק את האופנוע אשמח לשמוע אולי יש משהו שפספסתי בדרך, ובכלל מה הקטע הזה עם הגיר(מעולם לא קרה לי).
כמו שרשמתי עברתי על השרשור עד השלב של בדיקת הניצוץ, עכשיו לפני שאני מתחיל לפרק את האופנוע כדי לבדוק לעומק את הבעיה אני אשמח לדעתכם בנושא, אולי יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו.
זה שאתה לא מצליח להעביר אופנוע עומד להילוך שני - לא מעיד על שום דבר רע. תיבת ההילוכים של האופנוע תשלב הילוך אך ורק אם הצירים מסתובבים, לפחות אחד מהם. אם אף אחד לא מסתובב - ההילוך יכול להשתלב רק אם במקרה התמזל לך.
עדכון לאחר עבודה על האופנוע:
פירקתי היום את האופנוע, בדקתי שיש ניצוץ, אפילו ניקיתי את הקרבורטורים.
החזרתי הכל, חיברתי כבלים למצבר וניסיתי להניע, לאחר כמה ניסיונות הניע אך נכבה לבד. לאחר עוד כמה נסיונות אותו הדבר, מניע ונכבה לבד.
תוך כדי אני שומע שהסטרטר כבר ממש מחליק (רעש של תיקתוקים) אז הפסקתי אם הניסיונות לבינתיים.
עצה כלשהי מה יכולה ליהיות הבעיה?
הסטרטר שלך לא מחליק. גמרת את המצבר.
תטען את המצבר או חבר מצבר של רכב, ותניע.
כשאתה מניע, שים קצת צ'וק ותבדוק אם המצב משתפר והוא מחזיק סל"ד לבד. אם לא - תפתח קצת גז ותראה אם הגז מייצב את המנוע. אם כן - תעלה את סל"ד הסרק (תסובב את בורג הסרק כדי שהסל"ד יעלה).
אחרי שתצליח לגרום לאופנוע להיות מונע, תחמם את המנוע בנסיעה, ואחרי זה על מנוע חם תעשה כיוון של סל"ד סרק (על 1.2-1.5K סל"ד).
אם לא יהיה יציב - גש למוסך.
בכל מקרה אחרי שסתיים, שווה לגשת למוסך לבדוק את מה שעשית.
אם לא הייתי מובן אז חיברתי את המצבר עם כבלים לרכב, ככה שזה לא הסיבה לתקתוקים של הסטרטר, בעקרון אני גם חושב שהבעיה עכשיו זה רק קצת כיוון(המנוע כן הניעה פעמיים).
אני מפחד שאני עושה נזק לסטרטר, בגלל זה הפסקתי לנסות להניע, אתה מכיר את התופעה הזאת? (הסטרטר מסובב קצת את המנוע ואז מפסיק ועושה קצת תקתוקים)
סטרטר לא עושה תקתוקים, והתופעה מוסברת היטב בשרשור "לא מניע - מה עושים" - זה קורה כשהמצבר מאבד מספיק אנרגיה ולא מצליח לסובב את הסטרטר, המתח נופל מתחת לסף הניתוק וריליי הסטרטר מתנתק כל פעם שהוא מנסה להתחבר (וזה מה שיוצר את התקתוקים). ככה שזה כן הסיבה לתקתוקים. יכול להיות שהכבלים לא מחוברים טוב, יכול להיות שהם לא מספיק עבים, ויכול להיות שהמצבר של הרכב לא טעון מספיק - כל מיני סיבות אפשריות, אבל אם יש תקתוק והסטרטר לא מסתובב - אז הריליי הוא זה שמתקתק.
נפתרה הבעיה, בסוף זה היה הפלאג.
2 פלאגים חדשים והכל חזר לקדמותו, האופנוע מניע בקלות, והסטרטר כבר לא עושה רעשים.
תודה רבה לכל העוזרים והתומכים.