תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: בקשת עזרה בבחירת צמיגים חדשים לימאהה R3

Junior Member

בקשת עזרה בבחירת צמיגים חדשים לימאהה R3

ערב טוב
    אני רוכב על R3 שנת 2016 וסט הצמיגים הנוכחי שלי הגיע לסוף חייו.

מידות הצמיגים הן:
    קדמי 110/70-17M/C 54H
    אחורי 140/70-17M/C 66H

אני לא מבין גדול בצמיגים, ולכן אשמח להמלצה לגבי סט צמיגים חדש.
    הפרמטר הכי חשוב עבורי הוא אחיזה, אורך החיים במקום השני, ומחיר במקום השלישי.

בחיפוש בפורום לא מצאתי מידע שמתאים לי אישית, ולכן שואל במיוחד.
    אשמח אם מי שימליץ על צמיגים יוכל לפרט גם למה בחר דווקא בצמיגים עליהם הוא ממליץ
    ויוכל לספר כמה הם עולים, כמה טובה האחיזה שלהם, מה אופי הרכיבה שלו וכמה זמן הם החזיקו לו מעמד.

Member
    אני רוכב על נינג'ה 300 ולדעתי מידות הצמיגים זהות. על הכלי יש זוג פירלי דיאבלו רוסו 2 שקניתי אצל אורן זייתוני ואני מבסוט עד השמיים. אופי הרכיבה שלי די רגוע ומדי פעם קצת משחרר את השד מהבקבוק בכבישים מפותלים. הצמיגים מספקים אחיזה נהדרת, מתחממים ונכנסים לעבודה מהר ומראים עמידות טובה אחרי 4k קילומטרים.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

Senior Member
    על ה-GS500 שלי הרכבתי מישלין פיילוט סטריט רדיאלים, צמיגים מעולים שהופכים את הכניסה לפניות לכמעט חסרת מאמץ בהשוואה לשאר הצמיגים שניסיתי. אמנם לא הכי זולים, אבל עם אחיזה מעולה (גם בגשם) וכרגע שלי עם מעל 11 אלף ק"מ ויש עוד הרבה בשר על הצמיגים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של SM26
    דיאבלו רוסו 2
    או בריגסטון BT003 (או איך שלא קוראים למחליף שלו כיום)
    בברכה,
    SM26

אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
    אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.

Junior Member
    אז זהו שהR3 מגיע עם michlein pilot street מהיבואן. ובכנות, אני לא משחיז רגליות אבל אני לא מרוצה מהצמיגים. הם גורמים לי להמון רעידות בפניות, מייצרים הרבה החלקות זנב קטנות, ואחרי רמה מסוימת של שימוש האחיזה בהם לא טובה, בלשון המעטה. מסתבר שגם בפורומים בחו"ל מסכימים איתי, ובמבחן השוואתי שערכו (https://www.youtube.com/watch?v=bHnmukUJ7aQ) מסתבר שהם קיבלו את המקום האחרון והלא מחמיא.

הזמנתי בסוף את הדיאבלו רוסו 2, אפרט יותר אחרי שארכיב אותם.

Senior Member
    בין הפיילוט סטריט הרגילים לרדיאלים יש הבדל לא קטן. הצמיג בנוי אחרת ובאמת שמרגישים בהבדל.
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Member
    לפות''ש שים לב. את המאה - מאתיים קמ הראשונים על הצמיגים החדשים יש לעשות בזהירות. בלי בלימות חריפות ופתיחות גז אלימות. והכי חשוב לאט ובעדינות בכניסות וביציאות מפניות.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

Junior Member
    כותב לטובת מי שיחפש פה בעתיד:
    הרכבתי את הדיאבלו רוסו 2 על האופנוע. הצמיגים עוד חדשים אז עוד לא ניסיתי "לקרוע" אותם, אבל כבר יש כמה מסקנות:

1) הצמיגים "ממהרים" ליפול אל תוך הפניות, ומרגישים הרבה יותר טוב בהשכבה מאשר הpilot street המקוריים

2) האחיזה מרגישה הרבה יותר טובה - גם בקו ישר, גם בפניות, וגם על רטוב. אמנם הצמיגים הקודמים כבר היו גמורים, אבל גם כחדשים אני חושב שהdiablo rosso עולים עליהם

3) צריך להתרגל. אמנם רוב יצרניות הצמיגים הגדולות מייצרות היום את הצמיגים בלי שכבת סיליקון כמו פעם, אבל מבחינת התחושה זה כמו לרכב על אופנוע אחר. התגובות מנוע מן הסתם אותו הדבר, אבל כל ההתנהגות שלו בפניות, בזגזוג, בהטיה ובשמירה על קו אחרת לגמרי. יש הבדלים בפידבק בין כל שני צמיגים, וכשמרכיבים דגם חדש צריך ללמוד אותו.

4) במשך כל התקופה עד שהחלפתי צמיגים סבלתי מרעידות בזינוק ובבלימה שלא ידעתי להסביר, ורק כשהחלפתי את הצמיגים הן נעלמו. בקריאה בפורומים בחו"ל מסתבר שהצמיגים של הpilot street סבלו מאיזושהי בעיה שגרמה להם לרעידות, שהשפיעו על כל אופנוע שעליו הם הורכבו לרעה.

על כל אופן, את הצמיגים החדשים הקפדתי לאזן. אז אני לא יודע אם הבעיה בצמיג עצמו כמו שהפורומים בחו"ל טוענים או בעצם העובדה שהגלגל לא עבר איזון עם הצמיג הקודם, אבל אחרי ההחלפה והאיזון הרעידות נעלמו לגמרי.

Member
    הדיאבלו רוסו 2 החזיקו לי בערך 5K ק"מ (נינג'ה 300).
    את הסחורה הם מספקים, אבל קח בחשבון כדאיות כלכלית.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadav6 צפיה בהודעה
    באמת?!
    מה גם הקדמי?

Senior Member
    לא ברור. אחורי דיאבלו רוסו 2 החזיק אצלי כמעט 10 ועל פייזר ליטר
    אגב הנושא של "ברייק-אין" לצמיג נטחן עד דק בפורום הקודם, כמה ק"מ בודדים והצמיג בסדר גמור

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Meirson צפיה בהודעה
    לא ברור. אחורי דיאבלו רוסו 2 החזיק אצלי כמעט 10 ועל פייזר ליטר
    אגב הנושא של "ברייק-אין" לצמיג נטחן עד דק בפורום הקודם, כמה ק"מ בודדים והצמיג בסדר גמור

אגב "ברייק-אין" לצמיג - ההמלצה היא להימנע מעומסים מיותרים על הצמיג במהלך התקופה. אז בקו ישר - הצמיג בנסיעה ויישחק עם הזמן. אבל בפניות יש בעיה - כי מצד אחד, אם לא תשכיב עד הקצה של הצמיג, יישארו חלקים מהצמיג שלא עברו "ברייק-אין". אבל מצד שני, ממליצים שלא להגיע לזוויות האלה כי אין בהן אחיזה והאופנוע עלול להחליק.

מה עושים?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadav6 צפיה בהודעה
    אז זהו שהבנתי שזה מאוד תלוי בשימוש. בשימוש של נסיעות יומיומיות וקצת השכבות וטיולים מדי פעם קראתי שהוא מגיע ל10K עד סוף החיים.
    מנגד, יש חבר'ה מחו"ל שטוענים שהם שחקו את הצמיגים המקוריים של האופנוע אחרי 2000 מייל במסלול (3200 ק"מ).

מאמין שזה בעיקר תלוי באופי השימוש שלך. והצמיג הקדמי מחזיק יותר - במישלין המקוריים הקדמי החזיק לי 25K, ואת האחורי החלפתי פעמיים: פעם ב10K ואחרי עוד 15K (ב25) ביחד עם הקדמי. אני מתאר לי שהדיאבלו רוסו יחזיק פחות, כי התרכובת שלו רכה יותר, אבל מקווה שלא בהרבה.

Senior Member
    אתה יכול לפרק אחורי במסלול ב20 דקות.
    רוכב מיומן יכול להמנע מהחלקה גם על כתם שמן או חול בהטיה. שום שכבה דמיונית על הצמיג לא תגרום לך להחליק

Member
    עם כל צמיג אפשר להגיע ל 10K ק"מ. עם הצמיג הזה זאת תהיה הוצאה שלו מהקומפורט זון לאורך זמן.
    דיאבלו רוסו 2 זה צמיג ספורטיבי למידות קטנות והוא מיוצר לאלו שיוצאים לרכב בכבישים מפותלים / מסלול.
    נסיעה מתונה עם הצמיג הזה בכביש ישר ולאורך זמן, תעוות אותו והוא יתפוס צורה מרובעת. לא טוב.

אתה תראה לבד במה מדובר אחרי שתרכב איתו תקופה, אבל זה לא אומר שלא תהיה מרוצה.
    אני אישית ממשיך איתו כי למרות השחיקה הגבוהה אני מרוצה מהתמורה ומוכן לשלם את המחיר.