עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: רמזורים שמתעלמים מאפנוענים

צפייה משולבת

Junior Member

רמזורים שמתעלמים מאפנוענים

קורה לי מדי פעם שאני מגיע לצומת ברמזור אדום כשאני לבד ואין פחיות לידי, והרמזור נשאר אדום ולא מתחלף. אני רואה את כל שאר הכיוונים מקבלים ירוק פעם אחר פעם ואני מתייבש כמו מסכן עד שמגיע רכב אחר...

מה יש לעשות במקרה כזה ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Member
    מחדל לאומי הדבר הזה... לא מבין איך לא פותרים את זה.

אני עובר או מהמדרכה ברגל ומשתלב בתנועה או שאני עובר באדום אם אני רואה שאף רכב לא מגיע.
    במקרה הכי גרוע שאכשהו יראה אותי שוטר ויעצור אותי, אני אגיד לו שהרמזור לא עובד, מצידי ללכת לבית משפט לא מעניין אותי.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    מחדל לאומי הדבר הזה... לא מבין איך לא פותרים את זה.

אני עובר או מהמדרכה ברגל ומשתלב בתנועה או שאני עובר באדום אם אני רואה שאף רכב לא מגיע.
    במקרה הכי גרוע שאכשהו יראה אותי שוטר ויעצור אותי, אני אגיד לו שהרמזור לא עובד, מצידי ללכת לבית משפט לא מעניין אותי.
    אין ספק. מחדל לאומי ברמה ההזנחה של ניצולי שואה או לפחות של מחלקה פנימית בבית חולים עם 300% תפוסה.
    כל פתרון עולה על הדעת חוץ מהפתרון הפשוט שבו אתה מציית לחוקי התנועה ונאלץ לכתת את אופנועך כמה מאות מטרים במקרה הטוב או קילומטר או שניים במקרה הרע.

איללכא...ושרמזור סרבן יהיה הצרות שלי

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    ציטוט נכתב במקור על ידי נעם 1 צפיה בהודעה
    מהפתרון הפשוט שבו אתה מציית לחוקי התנועה ונאלץ לכתת את אופנועך כמה מאות מטרים במקרה הטוב או קילומטר או שניים במקרה הרע.
    ככלל אני תומך בגישה הזו, אלא שלאחרונה נתקלתי ברמזור שלא מתחלף בשום מצב שבו האופנוע נמצא שם לבדו (גם לא 2 אופנועים), והדבר נכון לכל כיווני הנסיעה האפשריים - שהם ישר ושמאלה. במצב כזה אין לך מוצא חוקי שכולל רכיבה (או דחיקה של האופנוע, שעל פי חוק כמוהה כרכיבה).

נכון, אין הרבה כאלו. ועדיין.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    ככלל אני תומך בגישה הזו, אלא שלאחרונה נתקלתי ברמזור שלא מתחלף בשום מצב שבו האופנוע נמצא שם לבדו (גם לא 2 אופנועים), והדבר נכון לכל כיווני הנסיעה האפשריים - שהם ישר ושמאלה. במצב כזה אין לך מוצא חוקי שכולל רכיבה (או דחיקה של האופנוע, שעל פי חוק כמוהה כרכיבה).

נכון, אין הרבה כאלו. ועדיין.
    לכל רמזור כזה יש בוס. אם זה החברה הלאומית לדרכים, אם זה המפעיל בכביש 6 או 431 ואם זה הרשות המקומית שאליהם ניתן לפנות. ויש שרשורים בפולגז הישן שמתעדים טיפול של הרשויות ולא התעלמות. חוצמזה, כבר שנים הרבה שמכיילים את החיישן כך שיזהה גם אופנועים וגם קטנועים שבהם פלסטיק לרוב.
    ובסוף, רוב הרמזורים המותנים הם פניה שמאלה או השתלבות של דרך משנית בדרך ראשית. על רובם ניתן להתגבר כשממשיכים ישר או בפניה ימינה.

ברמזור הבודד שלך ניתן לטפל ועד אז, אני מניח שבשום שכל אפשר לחצות אותו בבטחה ומבלי לצוד את העין הכחולה.

איללכא...ובזהירות רבה

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    לכל רמזור כזה יש בוס. אם זה החברה הלאומית לדרכים, אם זה המפעיל בכביש 6 או 431 ואם זה הרשות המקומית שאליהם ניתן לפנות. ויש שרשורים בפולגז הישן שמתעדים טיפול של הרשויות ולא התעלמות. חוצמזה, כבר שנים הרבה שמכיילים את החיישן כך שיזהה גם אופנועים וגם קטנועים שבהם פלסטיק לרוב.
    ובסוף, רוב הרמזורים המותנים הם פניה שמאלה או השתלבות של דרך משנית בדרך ראשית. על רובם ניתן להתגבר כשממשיכים ישר או בפניה ימינה.

ברמזור הבודד שלך ניתן לטפל ועד אז, אני מניח שבשום שכל אפשר לחצות אותו בבטחה ומבלי לצוד את העין הכחולה.

איללכא...ובזהירות רבה
    אמת ויציב

וכשאתה משלב את שתי התגובות שלך אתה מקבל תשובה הרבה יותר מלאה -
    1. קודם כל הדרך החוקית, גם אם היא ארוכה יותר.
    2. לפנות למי שאחראי על הרמזור.
    3. באין שום, אבל פשוט שום - פיתרון אחר, להשתמש בשכל כדי לחצות ולא לחטוף דוח. וגם כדי להישאר בחיים.

Member
    אין ספק. מחדל לאומי ברמה ההזנחה של ניצולי שואה או לפחות של מחלקה פנימית בבית חולים עם 300% תפוסה.
    כל פתרון עולה על הדעת חוץ מהפתרון הפשוט שבו אתה מציית לחוקי התנועה ונאלץ לכתת את אופנועך כמה מאות מטרים במקרה הטוב או קילומטר או שניים במקרה הרע.

איללכא...ושרמזור סרבן יהיה הצרות שלי
    מה קשור ניצולי שואה ובתי חולים ?
    ברמת תשתיות חבורה, כן זה מחדל, מחדל רציני שיש לך עשרות אלפי משתמשי דרך ומאות (אולי יותר מי יודע) רמזורים שלא מאפשרים להם מעבר חוקי של צומת.
    וכל מי שמתקין את הבזיון הזה מודע לזה, שיעשו בדיקות, שישפרו את המגעים... שיבנו במקום כיכר תנועה, לא מעניין אותי מה... אבל זה שלא מוצאים לזה פתרון זה מגוחך.
    ולהתחיל להתקשר לעירייה על כל רמזור זה לא לעניין.

אני עושה הפרדה בין מסוכן לחיים, למסוכן לרישיון... אם אין בצומת מצלמה ואין רכבים, והרמזור לא מתחלף, אני עושה את מה שכל רוכב אופניים שפוי היה עושה, רק עם גז.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קורה לי מדי פעם שאני נתקל בפוסט שזהה לעשרות אחרים באותו נושא בדיוק.
    אני רואה את שאר הגולשים כותבים (בפעם האלף) את אותן תשובות לאותן שאלות.
    מה יש לעשות במקרה כזה?

Junior Member
    למען הכנות השרשור הספציפי הזה נפתח קצת להוצאת קיטור על בעיה שהנחתי שצריך לחיות איתה ולא חשבתי שיהיה פתרון אמיתי.

אבל אני מופתע, אז תודה לכולם

Senior Member הסמל האישי של rusty james

ציטוט נכתב במקור על ידי stanly צפיה בהודעה
    מה יש לעשות במקרה כזה ?
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...ighlight=green
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Senior Member הסמל האישי של ees
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    קורה לי מדי פעם שאני נתקל בפוסט שזהה לעשרות אחרים באותו נושא בדיוק.
    אני רואה את שאר הגולשים כותבים (בפעם האלף) את אותן תשובות לאותן שאלות.
    מה יש לעשות במקרה כזה?
    לשפר את עריכת התגיות בפורום שיהיה יותר קל להכניס מילה בהודעה כתגית.
    אולי לבדוק אם מנוע החיפוש עובד טוב?
    תכתוב בחיפוש בפורום "אור ירוק" למשל, לא תמצא אף התאמה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    לשפר את עריכת התגיות בפורום שיהיה יותר קל להכניס מילה בהודעה כתגית.
    אולי לבדוק אם מנוע החיפוש עובד טוב?
    תכתוב בחיפוש בפורום "אור ירוק" למשל, לא תמצא אף התאמה.
    אבל אם תחפש "רמזור" תמצא גם תמצא.
    יודע מה, מערכת החיפוש בפורום היא חרא עוד מהימים של פולגז הישן. ונכון, חיפוש "X"+פולגז בגוגל יתן תוצאות הרבה יותר טובות.
    אבל, ואתה יודע את זה, לא זאת הבעיה.
    הבעיה היא שכל יומיים נכנס מישהו חדש שחייב תשובה על השאלה הכי חשובה בעולם ובמקום לחפש קודם, הוא ישר פותח פוסט חדש.
    אז מה רע אתה שואל?
    ובכן, מה שרע הוא שהידע מפוזר על פני עשרות שרשורים באותו נושא ולא מרוכז במקום אחד.
    מה שאומר שכשאני בא לחפש תשובה, אני צריך ללקט פיסות מידע מעשרות שרשורים, שרובם, אגב, גם בלי כותרת אינפורמטיבית.

Junior Member
    ואיך אתה חושב בן אדם עיוור חוצה מעבר חצייה?

לחכות לא יעזור לו.

אז מצאתי פיתרון.
    מעמידים את הקטנוע על ג'ק אמצע והולכים לעמוד שעליו מונח הלחצן עזר לעיוורים. לוחצים עליו, זה מעביר לתקשורת של הרמזורים, הולכים בחזרה לקטנוע ומחכים. בדרך כלל מתחלף צ'יק צ'אק.

תלחץ במעבר חצייה של התנועה האופקית אלייך, ולא במעבר חצייה מולך. אחרת רק תחכה עוד יותר זמן עד שיהיה ירוק.

לפי חוק שימור אם למישהו רע יש מישהו אחר שטוב לו מזה (c).

חיישנים לבקרת תנועה זה דבר נכון ויעיל. בהרבה מקרים מחזור של הרמזור וזמן המתנה מתקצר, כי רמזור מדלג על הכיוונים שאין בהם רכבים. כמו כן, גם "אח הגדול" יכול לעקוב אחרי התנועה ולתזמן רמזורים בהתאם לעומס.
    יש מגבלה טכנית לחיישנים בכביש (Inductive Loop Sensor) שלא מספיק רגישים לדו-גלגלים, נקודה. בכמה מדינות בעולם מנסים לפטור את הבעיה בדרכים שונות: חיישן מיוחד לרוכב אופניים עם שלט "cyclist stop here", או חוק שמאפשר לעבור באדום אם הרמזור לא מגיב תוך זמן מסוים.

לי יש פתרון טכני. אני, כמו שאתם יודעים, פיתחתי את המכשיר "Green Light Trigger". מאז כשנה, אין לי בעיות עם רמזורים ושערים. מספר רוכבים בארץ ובחו"ל שקנו ממני נהנים גם כן.

Senior Member
    רציתי תמיד לשאול, באיזה עוצמה הוא משדר?
    ולאיזה גודל רכב זה מקביל?